با جراحی های خطرناک بیشتر آشنا شوید

با وجود خطرزا بودن تمامی عمل جراحی ها برخی از آن ها به طور خاص با ریسک بالاتری همراهند که دلیل آن حساس بودن عضو تحت عمل جراحی یا پیچیده بودن روند عمل جراحی است.

به گزارش نبض ما به نقل از جام جم سرا، به طور کلی تمام جراحی ها تهدیدکننده بوده و با خطراتی همراه هستند و به همین دلیل اغلب افراد پیش از رفتن به اتاق عمل دچار استرس و دو دلی می شوند. به گفته پزشکان، هر روش عملی که تهاجمی خوانده می شود، خطرزا خواهد بود و می تواند شامل برش پوست، بیهوشی و یا نمونه بردای از بافت شود.

مشکلات حین عمل جراحی می تواند از بیهوشی بیمار آغاز شود. به طور مثال ممکن است بیمار به داروی تزریق شده واکنش معکوس نشان دهد. بیهوشی گاهی اوقات با فرو بردن لوله تنفسی همراه و موجب فرو رفتن غذا با مایع به داخل ریه ها می شود. همچنین در برخی موارد بیهوشی افزایش شدید دمای بدن را به همراه دارد.

از دیگر خطراتی که در حین عمل جان بیمار را تهدید می کند می توان به مشکلات خونریزی و شکل گیری لخته های خونی اشاره کرد. البته این مشکلات نادرند و نباید فرد را از انجام عمل جراحی منصرف کنند اما مدیکال دیلی در گزارش جدیدی به پنج مورد از خطرناکترین عمل ها اشاره کرده که به شرح زیر است:

1- عمل جراحی قلب باز

عمل جراحی قلب باز شامل شکافتن قفسه سینه و جراحی روی ماهیچه های قلب، رگ ها یا دریچه های قلب است. شایعترین نوع این عمل پیوند بای پس شریان کرونری است که در این عمل بخشی از یک رگ سالم به شریان کرونری مسدود شده پیوند زده می شود. در این عمل، جراح با بیهوشی عمومی شکافی روی قفسه سینه بیمار ایجاد می کند. بر اثر این عمل جراحی احتمال ابتلای فرد به عفونت زخم قفسه سینه، سکته قلبی یا سکته مغزی، ضربان نامرتب قلب، نارسایی کلیوی و ریوی و مشکلات تنفسی افزایش می یابد.

2- عمل جراحی پیوند کبد

کبد عضو مهم و با ارزش بدن به حساب می آید که وجود آن برای فعالیت های روزانه بدن حیاتی است. این عضو حیاتی از بدن سم زدایی کرده و غذا را به انرژی تبدیل می کند. اگرچه پیوند کبد به نسبت، فرآیندی معمول تلقی می شود اما همچنان با خطر بالایی برای بیمار همراه است و احتمال آنکه بدن عضو جدید را نپذیرد بالا است و به همین دلیل این بیماران تا پایان عمر مجبور به استفاده از داروهایی هستند که سیستم ایمنی بدن آنان را با این عضو جدید سازگار کند تا کبد پیوندی را پس نزند. همچنین خونریزی، عفونت، مسدود شدن رگ های خونی از دیگر مشکلات متوجه بیماران دارای کبد پیوندی است.

 

3- عمل جراحی پیوند روده

وقتی روده ها جذب مواد مغذی،  مایعات و الکترولیت ها را متوقف کنند، فرد به نارسایی روده ای مبتلاست. اگرچه مبتلایان به این نارسایی از طریق تزریق مواد خوراکی تغذیه می شوند اما اغلب با مشکلات تهدیدکننده از جمله بیماری کبدی و حتی بیماری استخوانی مواجه می شوند. به همین دلیل بسیاری از پزشکان برای جلوگیری از این عوارض جانبی ترجیح می دهند در این بیماران پیوند کامل روده انجام شود.

4- جراحی مغز

بدون شک هر نوع از عمل جراحی مغز در نوع خود جزو خطرناکترین هاست. «کرانیوتومی»، رایج ترین نوع عمل جراحی مغز به منظور خارج کردن تومور است که باید جراح بخشی از جمجمه شکافته شود. اغلب برای جراح این امکان وجود ندارد که در یک عمل جراحی تمامی تومور را خارج کند. این عمل جراحی می تواند به عفونت، خونریزی مغزی، لخته خون، ورم مغز، تشنج و حتی سکته مغزی ناشی از کاهش فشارخون منجر شود.

 

5- عمل های  مربوط به سرطان

این عمل جراحی ها شامل جراحی های مربوط به خارج کردن تومور از بخش های مختلف بدن است و شامل خارج کردن سینه در سرطان پستان یا خارج کردن ریه ها در سرطان ریه نیز می شوند. همچنین خطر خارج کردن یک عضو بدن طبعا با درد، عفونت، خونریزی، شکل گیری لخته  خون و حتی عود کردن سرطان نیز همراه خواهد بود.

5/5 - (2 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. زهرا می‌نویسد

    سلام ببخشید سکته ی مغزی توی یه رگ انجام می شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ و یا حداکثر توی چند رگ انجام می شود؟

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 111 مشاهده پرسش
    سلام مادر من سه ماه هست در بیمارستان نمازی شیراز بدلیل جمع شدن اب در فضای جنبی بستری هست تحت نظر دکتر پیشداد ودکتر سوید متاسفانه تا کنون وضعیت اب ریه ان که با چست تیوپ خارج میشود کنترل نشده وادامه دارد لطفا راهنمایی کنید برای درمان مادرم چی کار کنم
    سن 66
    وزن 95
    کراتین 1.9
    بی یو ان. 75
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۲۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام یک هفته قبل به مدت 2-3 روز احساس تنگی نفس و سنگینی در قفسه سینه و تیر کشیدن قلب کردم و به اورژانس مراجعه کردم و بعد از گرفتن نوار قلب گفتن که قلبت بی نظمی داره و برام اکو نوشتن چند روز بعد رفتم پیش دکتر متخصص و اون به من گفت که یک رگ اضافه در قلبم دارم و کمی نرمی دریچه هم دارم اما گفت که مشکلی نیست و میتوانی به زندگیت به صورت کاملا طبیعی ادامه دهی و گفت که تنگی نفس و سنگینی دریچه مربوط به استرس است و قرص پروپرانولول و بوسپیراکس برایم تجویز کردند. 2 روز بعد به فوق تخصص الکتروفیزیولوژی مراجعه کردم و ایشان گفت که باید حتما عمل ابلیشن انجام بدهی حالا من نمیدانم حرف کدام یک را باور کنم ایا بدون انجام عمل میتوانم به زندگیم به صورت کاملا طبیعی ادامه دهم و ورزش هایی مانند فوتبال حرفه ای و بدنسازی را انجام دهم؟ و بدون عمل تا اخر عمر مشکلی برایم پیش نخواهد امد؟ این را هم اضافه کنم که تپش قلب ندارم و فقط مواقعی که در یک جمع سخنرانی میکنم یا از چیزی میترسم دچار تپش قلب میشوم و عرق میکنم و بدنم بیحال میشود. عکس نوار قلبم را هم براتون میفرستم. با تشکر از پاسخ گویی شما دکتر خیر
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام بيماري شما بر اساس نوار قلب ولف پاركينسون وايت است من هم توصيه ميكنم تحت نظر يك فوق متخصص آريتمي راه فرعي سوزانده شود
درحال دریافت اطلاعات