مصرف الکل عامل سرطان مری

مصرف الکل و مشروبات الکلی همراه با اضافه وزن موجب افزایش ریسک ابتلا به سرطان مری می شود.

الکل ماده‌ای است که وضعیت جسمی و ذهنی را تغییر داده، می تواند موجب از دست رفتن کنترل بر رفتار شود و در درازمدت، مشکلات اجتماعی، جسمی و روانی به وجود آورد.

عوارض مصرف الکل

مضررات مصرف الکل

مصرف آن موجب مشکلات وخیمی برای سلامت شخص می شود. پس از مصرف الکل و مشروبات الکلی، از طریق معده و روده کوچک جذب خون می‌شود و ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بعد به حداکثر میزان غلظتش در خون می‌رسد. میزان غلظت به عواملی چون وزن شخص و نیز این که آیا شخص الکل با غذا خورده یا با معده خالی، بستگی دارد. اگر الکل را با غذا خورده باشید، بدن آن را کندتر جذب خواهد کرد.

کبد، الکل را با سرعتی در حدود یک واحد در ساعت تجزیه می‌کند. بدن قادر به تغییر این مقدار نیست؛ بنابراین، هرچه بیشتر آن را بنوشید، بدن وقت بیشتری لازم دارد تا آن را تجزیه کند. در کوتاه مدت، نوشیدن زیاد موجب مستی و خماری می‌شود و در درازمدت به اکثر دستگاه‌های بدن صدمه می‌زند. مصرف دائم نیز ممکن است موجب وابستگی به الکل و مشکلات اجتماعی از جمله خشونت خانوادگی و بلهوسی شود.

مصرف الکل کنترل مغز بر خویشتن‌داری و توازن و هماهنگی حرکتی را مختل می‌کند. نوشیدن درازمدت آن به سلول های مغزی کنترل کننده یادگیری و حافظه صدمه می رساند و همچنین موجب التهاب کبد (هپاتیت) شود. نوشیدن مشروبات الکلی قادر است به کبد صدمه شدید وارد کند و موجب بیماری‌های چون سیروز و سرطان شود.

ممکن است در نتیجه مصرف الکل ، زخم معده و دوازدهه (اولین قسمت روده کوچک) ایجاد شود. علاوه بر آن، خطر پیدایش سرطان معده نیز وجود دارد. الکل ممکن است، عملکرد جنسی را مختل کند. در درازمدت شاید میزان باروری هم کاهش یابد. مصرف الکل رگ‌های پوست را گشاد کرده، موجب دفع گرما از بدن می شود. نوشیدن درازمدت الکل خطر ابتلا به پرفشاری خون را می‌‌افزاید.

یافته های محققان موسسه مطالعات سرطان آمریکا نشان می دهد حدود یک سوم از موارد ابتلا به سرطان مری با حفظ وزن سالم و عدم نوشیدن مشروبات الکلی قابل پیشگیری است.

آلیس بندر، سرپرست بخش تغذیه این موسسه، در این باره می گوید: «این یافته ها مجددا تاکید می کند که چقدر سبک زندگی نقش مهمی در ریسک ابتلا به سرطان دارد.»

وی در ادامه عنوان می کند: «در حال حاضر چاقی با ۱۱ نوع سرطان و مصرف الکل با ۶ نوع سرطان مرتبط هستند. ما می خواهیم همه بدانند که داشتن یک سبک زندگی سالم ریسک ابتلا به بسیاری از انواع سرطان ها را کاهش می دهد.»

منبع: خبرگزاری مهر و بیتوته

5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید