مزایا و مضرات هایفوتراپی پروستات چیست؟

روش اولتراسوند متمرکز با شدت بالا (هایفو) یک تکنیک جدید است که از آن برای حذف بافت پروستات استفاده می شود. در این مطلب با روش درمانی هایفوتراپی پروستات آشنا می شوید.

نبض ما– هایفوتراپی پروستات روشی است که اگرچه توسط FDA تایید شده است اما هنوز اجازه درمان سرطان پروستات با این روش در ایالات متحده داده نشده است. اما با این وجود هم در آزمایشات بالینی برای درمان مورد استفاده قرار می گیرد.

محققان در مورد این که این روش چه مقدار کار است و چقدر اثرات جانبی دارد همچنان در حال بررسی هستند.

همچنین شما ممکن است هایفوتراپی را با نام دیگری شنیده باشید. مثلا روشی با حداقل تهاجم که بدین معناست که پزشک برای درمان شما نیاز به برش بدن ندارد.

مردانی که مبتلا به سرطان پروستات خوش خیم شده اند، ممکن است جراحی کنند. همچنین پزشک شما ممکن است پیش از این که روش های درمانی مختلف را برای شما اجرا کند و یا بعد از پرتودرمانی که موفق نبوده است، استفاده از این روش را پیشنهاد دهد.

این روش همچنین برای زمانی که سرطان به پروستات شما بازمی گردد هم مورد استفاده قرار می گیرد. اما لازم است که بدانید زمانی سرطان در بدن پخش شده باشد، استفاده از روش هایفوتراپی تاثیری ندارد.

هایفو چگونه کار می کند؟

اگر تا به حال برای منعکس کردن و متمرکز کردن اشعه خورشید برای ایجاد یک آتش کوچک روی برگ از ذره بین استفاده کرده باشید، شما در واقع با مبنای هایفوتراپی آشنا شده اید.

به جای استفاده از نور، هایفو از امواج صوتی استفاده می کند و پزشک شما این امواج را با عبور از دیواره رکتوم شما ( قسمت پایینی روده بزرگ) بر روی سلول های سرطانی متمرکز می کند.

امواج صوتی می توانند دما را تا 90 درجه فارنهایت بالا ببرند و در نتیجه آن سلول های سرطانی را در عرض چند ثانیه از بین ببرند. پزشکان با استفاده از تصویربرداری MRI و تصویربرداری فراصوتی می توانند محل دقیق تومورهای سرطانی را برای تابش امواج مشخص کنند.

در طول فرایند هایفوتراپی پروستات چه اتفاقی می افتد؟

این فرایند معمولا 1 تا 4 ساعت طول می کشد. قبل از شروع، لازم است که تحت تنقیه قرار بگیرید، تا از این که روده های شما خالی است اطمینان حاصل گردد. همچنین شما قبل تا 6 ساعت پیش از عمل حق خوردن و نوشیدن ندارد.

شما در طول فرایند بیهوش خواهید شد هیچ احساس دردی را نخواهید داشت. پزشک لوله ای را از سر آلت تناسلی به سمت مثانه شما هدایت خواهد کرد تا در طول عمل، ادرار را جمع نماید.

پزشک یک پراب اولتراسوند (وسیله کاوش) را وارد رکتوم شما خواهد کرد. پراب ممکن است یک یا دو کریستال درون خودش داشته باشد. امواج صوتی حاصل از ارتعاش کریستال ها به یک کامپیوتر بازمی گردد تا تصویری از غده پروستات ارائه دهد. این تصویر نشان می دهد که امواج صوتی باید به کجا فرستاده شوند.

کریستال همچنین امواج صوتی متمرکز را از طریق دیواره رکتال به سمت غده می فرستد. همچنین به جای تصویر اولتراسوند می توان از تصویر MRI هم استفاده نمود.

پس از انجام عمل و اتمام بیهوشی، شما می توانید به منزل بروید. پزشک ممکن است اجازه دهد که سوند دفع ادرار برای چند هفته ای باقی بماند. لذا لازم است که در یک قرار جداگانه آن را خارج نمایید.

 

عوارض جانبی هایفوتراپی پروستات چیست؟

هایفوتراپی پروستات عوارض جانبی کمتری نسبت به بسیاری از درمان های دیگر برای سرطان پروستات دارد.

پس از هایفوتراپی پروستات ممکن است برای نعوظ با کمی مشکل روبرو شوید، اما این مشکل معمولا پس از مدتی رفع می شود و همچنین درمان های دارویی هم به شما کمک خواهد کرد. همچنین برخی از مردان هم ممکن است برای دفع مدفوع دچار مشکل گردند و یا این که پیش از رفتن به دستشویی ادرارشان چکه نماید.

از دیگر عوارض جانبی هایفوتراپی پروستات می توان به درد بین بیضه ها و رکتوم اشاره کرد، که اغلب می تواند با دارو درمان شود. همچنین خطر خونریزی در ادرار، عفونت ادراری و عفونت در بیضه ها هم وجود دارد. اگر دچار هر کدام از این علائم شدید، لازم است که پزشک خود را در جریان قرار دهید.

نبض ما– ترجمه: حسین مقدس زاده

4.6/5 - (5 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سیروان شنبه ۷ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 134 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید چندشبی است که زیرنافم سمت چپ بدنم احساس درد می کنم بعد ادراردردم کم کم خوب میشه اما ادرارداشته باشم درد شروع میشه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور شنبه ۷ مهر ۹۷( 5 سال پیش)

      با سلام یک سونوگرافی از کلیه ها مثانه و تعیین حجم باقیمانده ادراری انجام بدین و آزمایش ادرار و کشت ادرار انجام بدین

  • تصویر کاربر مهرکیان دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید راستیتش من چون مننزیت دارم از نوع باکتریالی وچند بار تشنج داشتم از داروهای ارامبخش وکاربامازپین استفاده میکنم مدت 3 سال که از ویاگرا برای نعوظ استفاده میکنم که سردرد زیادی میگیرم بهم گفتن از تریق تزیق روی الت مشکلم حل میشه میشه شما راهنمای بفرمایید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)

      دکتر شهریار ناطق
      جراح کلیه و متخصص ارولوژی

      https://drshnategh.com
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید بنده پسری دارم 3.5 ایشان البته به نظر من بیضه به طور معمول سر جای خودش نیست و هر دوش ووقتی داخل حمام میبرمش زیر عالتش خالی البته چند بار که با دست برسی کردم تقریبا احساس میکنم که پشت عالتش قرار داره البته شرمنده به طور معمول گاهی هم اندازه عالتش بزرگ وکوچک میشه از چند نفر که پرسیدم میگن طبیعی و وقتی بزرگتر بشه به طور کامل سر جای خودش داخل کیسه بیضه قرار میگیره ایا درسته یا باید پیش یک متخصص ببرمش ممنون میشم جواب بدید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام حتما متخصص ارولوژي معاينه كنه
درحال دریافت اطلاعات