اختلال ناشی از کمبود مواد پروتئین

پروتئین که از جمله معروف‌ترین منابع تامین آنها گوشت و تخم مرغ را می‌توان مثال زد، از جمله نیازهای اساسی بدن به شمار می‌روند و در صورت کاهش میزانشان باعث ایجاد مشکلات و اختلالاتی در عملکرد و سلامت بدن می‌شوند.

به گفته متخصصان، بدن برای ساخت ماهیچه ها و کمک به بازیابی تمام انرژی مصرفی بدن نیاز به پروتئین دارد.

به گزارش نبض ما به نقل از مهر، متخصصان می‌گویند اگر پروتئین کافی از طریق رژیم غذایی به بدن نرسد، بدن دچار عوارض جانبی متعددی می شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد.

اشتهای زیاد

اشتهای مداوم به غذا و علاقه شدید به خوردن میان وعده می تواند نتیجه رژیم غذایی کم پروتئین و حاوی میزان زیاد کربوهیدرات باشد.

بهبود دیرتر زخم ها و جراحات

التیام سلول های پوست و بازسازی بافت جدید نیاز به مقدار زیاد پروتئین دارد. حال اگر التیام و بهبود بریدگی پوست زیاد طول بکشد احتمالا رژیم غذایی حاوی پروتئین کمی است.

پوسته پوسته شدن پوست و نازک شدن تار مو

پوسته پوسته شدن پوست و ناخن ها، نازک شدن تار مو و ریزش مو یکی از علائم اولیه عدم وجود مواد پروتئینی کافی در رژیم غذایی است.

درد مفاصل و عضلات

ضعف عضلات و درد مفاصل می تواند نشانه کمبود مواد پروتئینی بدن باشد. از این رو بهتر است به جای خوردن غذاهای فرآوری شده و کربوهیدرات ها، ماهی، مرغ، تخم مرغ و لبنیات بخورید.

ورم

پروتئین نقش مهمی در پیشگیری از تجمع مایعات در بافت های بدن، بخصوص در قسمت قوزک پا و پاها ایفاء می کند. از این رو ورم می تواند نشانه کمبود پروتئین باشد.

قدرت ایمنی پایین

به طور مداوم بیمار شدن می تواند به این معنا باشد که سیستم ایمنی بدن قدرت کمی دارد. سلول های ایمنی بدن از جنس پروتئین هستند. از این رو قدرت پایین سیستم ایمنی به معنای کمبود پروتئین است.

امتیاز به مطلب post

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید