احساس خستگی را جدی بگیرید

اگر هنگام صبح به سختی از خواب بیدار می شوید و طی روز نیز به لحاظ جسمی یا روحی احساس خستگی می کنید، بهتر است این خستگی را جدی بگیرید زیرا می تواند نشانه ای از ابتلا به بیماری است.

به گزارش نبض ما به نقل از ایسنا، کمبود خواب تنها دلیل تحلیل رفتن انرژی بدن نیست بلکه می‌تواند یک نشانه از وجود چندین بیماری جدی باشد. در عین حال سبک زندگی می‌تواند باعث شود که فرد خسته شود و در نتیجه بر الگوی خواب تاثیر بگذارد.

احساس خستگی یکی از مشکلات شایع میان عموم مردم است و می‌تواند در نتیجه این باشد که فرد بیش از انرژی دریافتی مجبور به مصرف آن باشد. اما در عین حال لازم است فرد نسبت به احتمال ابتلا به بیماری‌های دیگر که یکی از نشانه‌های آن می‌تواند خستگی دائمی باشد نیز هوشیار باشد.

در این مقاله به بیماری‌هایی اشاره کرده که احساس خستگی از نشانه های آنهاست

آپنه خواب

احساس خستگی در طول روز می تواند با چگونگی و کیفیت خواب فرد در طول شب مرتبط باشد. خر و پف کردن یکی از ویژگی‌های معمول عارضه آپنه خواب است. وقفه تنفسی حین خواب زمانی رخ می دهد که بافت نرم پشت گلو، مجرای هوا را مسدود می کند و در نتیجه آن در طول خواب به طور مکرر تنفس فرد متوقف می شود. این اختلال مانع از آن می شود تا فرد در مدت زمان خوابیدن اکسیژن کافی دریافت کند و به همین دلیل فرد در طول شب از استراحت واقعی بهره مند نمی شود.

کم خونی

احساس ضعف، خستگی، عدم تمرکز می تواند نشانه ای از فقر آهن یا کم خونی باشد. این اختلال باعث می شود خون به سختی اکسیژن را در سراسر بدن جابجا کند زیرا تعداد گلبول های قرمز خون کاهش پیدا می کند. بنابراین میزان انرژی کافی برای تولید انرژی به سلول ها نمی رسد. زمانی که مغز، ماهیچه ها و دیگر اعضای بدن از دریافت انرژی کافی محروم شوند فرد دچار احساس خستگی دائمی می شود.

مشکلات تیروئید

غده تیروئید وظیفه تنظیم متابولیسم بدن را دارد بنابراین هر آنچه که تولید هورمون تیروئید را کاهش دهد سطح متابولیسم را به منظور حفظ انرژی پایین می آورد و موجب می شود فرد احساس خستگی داشته باشد. در صورتی که مواد معدنی همچون منگنز، منیزیم، سلنیوم و ید به میزان کافی در بدن وجود نداشته باشد غده تیروئید نمی‌تواند هورمون کافی ترشح کرده و احساس خستگی در فرد به وجود می آید.

بیماری قلبی

قلب همچون پمپی برای سیستم گردش خون عمل می‌کند بنابراین در صورتی که قلب دچار مشکل باشد نمی تواند عملکرد خود را به درستی انجام دهد و این وضعیت به احساس خستگی در فرد منجر می شود.

یائسگی

احساس خستگی یکی از علائم دوران یائسگی به حساب می آید. به علاوه، این دوره با کاهش میزان متابولیسم همراه است. همچنین احتمال کم کاری تیروئید پس از دوره یائسگی افزایش می یابد.

 علاوه بر این تغییرات، هورمون هایی که در تنظیم انرژی سلولی بدن نقش دارند می تواند به بروز احساس خستگی دائمی کمک کند.

امتیاز به مطلب post

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید