آیا دنیای ورزش به فیزیوتراپیست ها نیاز دارد؟

فیزیوتراپی نقش مهمی در دنیای ورزش ایفا می کند و در تمام تیم ها و رشته های ورزشی فیزیوتراپیست ها حضور فعال و برجسته ای در کنار تیم دارند.

ویدا مرزبان گفت: حضور یک فیزیوتراپیست در کنار تیم و ورزشکاران یک نیاز انکار ناپذیر است. این فیزیوتراپیست، ادامه داد: فیزیوتراپیست در زمان آسیب ورزشکار در حین مسابقات، با مداخله درمانی مناسب  نقش مهمی در بهبود سریع تر ورزشکار و کوتاه شدن زمان درمان دارد.

مسئول بخش فیزیوتراپی کانون هموفیلی ایران، با عنوان این مطلب که قبل از آسیب ورزشکار، فیزیوتراپی نقش پیشگیری از مشکل را دارد، افزود: یکی از رشته‌های علوم پزشکی که در سه حوزه پیشگیری، درمان و توانبخشی به ایفای نقش می‌پردازد و از این نظر دارای اهمیت و تأثیر بسزایی در ارتقای سلامت ورزشکاران است، رشته فیزیوتراپی است.

مرزبان گفت: فیزیوتراپیست به دلیل آشنایی کامل با علم آناتومی و حرکت، به ارزیابی دقیق وضعیت جسمانی ورزشکار چه در زمان آسیب و چه قبل از آن می پردازد و با توجه به آن برنامه درمانی متناسب با شرایط خاص هر ورزشکار تعیین می کند که با توجه به هر مشکلی ممکن است از روش ها و تجهیزات مختلفی از قبیل گرما و سرما و جریانات و تحریکات الکتریکی و اشعه های مختلف و همچنین درمان های دستی مختلف در جهت بهبودی کامل ورزشکار استفاده کند.

وی در ادامه به مهمترین آسیب های ورزشی که نیازمند مداخلات فیزیوتراپی است، اشاره کرد و افزود: کشیدگی عضلات ، لیگامانها و تاندونها، آسیب های لیگامانی نظیر آسیب لیگامانهای صلیبی زانو، پیچ خوردگی مچ پا، شکستگی دست ، آرنج ، ساعد و اندام های تحتانی، پارگی تاندونی نظیر پارگی تاندون آشیل، تاندونیت ها و بورسیت های شانه، آسیب اعصاب محیطی مانند کشیدگی یا پارگی عصب سوپرا اسکاپولار، کشیدگی عضلات اداکتور ران (Pulled Groin Muscles)، آسیب منیسک زانو، از جمله آسیب های ورزشی است که یک فیزیوتراپیست می تواند مداخله کند.

عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی شعبه استان تهران، گفت: هدف اصلی از فیزیوتراپی و بازتوانی ورزشی، باز گرداندن ورزشکار به سطحی از آمادگی است که قبل از آسیب و صدمه ورزشی داشته است و همچنین اهداف خاصی از جمله کاهش درد و تورم، افزایش قدرت و تعادل و دامنه حرکتی مفاصل و عضلات و بهبود فعالیت دستگاه تنفسی و قلبی – عروقی و حمایت های روحی، تقویت اراده و افزایش انگیزه و پیشگیری از آسیب مجدد از طریق آموزش به بیمار، خانواده و جامعه و استقلال هرچه سریع تر بیمار جهت برگشت به فعالیت های روزمره است.

مرزبان در پایان یک نکته مهم را مورد اشاره قرار داد و افزود: ورزشکاران باید تا بهبودی کامل درمان فیزیوتراپی را ادامه دهند و توصیه های فیزیوتراپی را جدی بگیرند. با تکمیل برنامه درمانی خود تا مرحله آخر، احتمال بازگشت آسیب کاهش می یابد. همچنین ورزشکاران مصدوم باید دقت کنند تا در برنامه درمانی و تمرینی خود نکات مهمی که فیزیوتراپیست ها توصیه کرده اند، طبق اصول آموزش داده شده، انجام دهند تا نتیجه موفقیت آمیز و بهبودی کامل کسب شود.

منبع: مهر

امتیاز به مطلب post

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عبداله دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    باسلام
    دو روزه احساس میکنم چیزی مثل یه لقمه در گلویم گیر کرده که نه پایین میره و نه بالا میاد.میتونم غذا و آب بخورم ولی این احساس تقریبا همواره وجود داره.
    لطفا راهنمایی ام کنید.
    به چه متخصصی باید مراجعه کنم؟
    در ضمن از دو هفته پیش بدلیل مشکل تنفسی و آسم‌ شدید به دکترداخلی مراجعه کردم و ایشان برایم یک کپسول استنشاقی و دو نمونه اسپری دهانی تجویز کردند که تا قبل از این مشکل و این احساس گرفتگی در گلو استفاده میکردم ولی دو روزه داروها را استفاده نمیکنم.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جعفر فانی دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام.بهتر است به متخصص اعصاب سایکی اتریست مراجعه نمایید. ممکن است سابقه فامیلی هم باشد.
      نوروترانسمیتر های سیستم اعصاب مثل دوپامین یا سروتونین و....نیاز به تنظیم و درمان دارد.

  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدخانوم ۳۲ ساله هستم اسفند ۹۵هفته ۲۷هم بارداریم دچار سر گیجه از سمت چپ شدم بخصوص حالت خوابیده به سمت چپ برگشتنی بیشتر میشدم بعد یک هفته خوب شد ولی از اون موقع ملاج سرم بیشتر به سمت چپ و پشت سرم گاهی اوقات گز گز کرده ویهویی احساس میکنم سرد میشه ۱۶فروردین ۹۷ باز همان سرگیجه با شدت بیشتر وهمراه حالت تهوع و استفراع شدم دکتر عمومی گفتن از گوش میانیت احتمالا باشه سر گیجم‌ قطع شده ولی گز گز وسردی یهویی سرم ودرد ناگهانی لحظه ای سمت چپم هست وبیشتر شده لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)


      دکتر مجید کیهانی فرد متخصص مغز و اعصاب
  • تصویر کاربر مرجان سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    کمرم وپهلوی راستم درد میکه ایا درد پهلو ربطی به درد کمر داره
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    پدر بزرگم 94سالشه بدنش خیلی ضعیف شده ناراحتی قلبی هم دارد عمل قلب باز هم انجام داده دیشب حالش بد شد دکترا گفتن ریش اب اورده ولی نمیشه لوله گذاشت چون تنگی نفس داره راه درمانی وجود دارد برای درمان
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      راه درمان چندانى وجود نداره
  • تصویر کاربر پریسا جمعه ۲۹ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    دفع پروتئین باعث چه بیماریهایی میشود؟و علتش چیست؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما جمعه ۲۹ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      معمولا به خاطر بيمارى كليويه
      اگه كم باشه، اهميت نداره
  • تصویر کاربر شمسي شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 133 مشاهده پرسش
    تاندونهاى سرشانه ام درد مى كند احتمال دچار پارگى شده اند با طب سوزنى و ليزر تراپى دست راستم بهتر شده و سرشانه دست چپ م درد زيادى دارد
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      خب؟
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 138 مشاهده پرسش
    احساس میکنم چیزی در گلویم گیر کرده و همچنین بزاق دهانم مزه ی تلخی میده
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      ممكن است ريفلاكس و يا استرس باعث اين موضوع شده بهتر است توسط پزشك گوارش ويزيت شويد
      ويا يك دوره درمان ضد اسيد انجام گيرد
  • تصویر کاربر ..... دوشنبه ۳۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    چهار سال گذشته دچار کمبود شدید ویتامین D شدم ، بطوری که هر دو دستم از انگشتان تا شانه درد شدید داشت، درمان را انجام دادم و رعایت های لازم را انجام دادم تا اینکه در سال گذشته بدلیل انجام ورزش مدرسه ای (بارفیکس) دست راست و شانه راست و گردنم دچار درد شدید شد ، به دکتر اورتوپد مراجعه کردم و MRI و نوار عصب را از گردن و شانه گرفتم، .ولی باز هر زمان که کمی فعالیت داشته باشم ، درد خیلی شدیدی را احساس میکنم. علت چیست؟؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۳۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      ممكنه علت فشار ديسك روى اعصاب گردنى، عضلات گردن و شانه يا مفصل شانه باشه
      با تشخيص علت درمان امكانپذيره
درحال دریافت اطلاعات