بیایید با هم حرف بزنیم!
شاید این جمله را زیاد شنیده باشیم ولی در سال ۲۰۱۷ آنقدر مهم شده است که سازمان بهداشت جهانی به مناسبت سالگرد تاسیس خود،شعار «بیایید با هم حرف بزنیم» را انتخاب کرد.
نبض ما– ترجمه: زهرا کلاهدور(دکتر داروساز)
کمپین «بیایید با هم حرف بزنیم»
در روز جهانی بهداشت که هر سال، روز ۷ آوریل را به مناسبت سالروز تأسیس سازمان بهداشت جهانی، جشن می گیرد، فرصت منحصر به فردی برای ما فراهم می آورد تا پیرامون موضوعی که زندگی همه مردم جهان را بیشتر تحت تاثیر خود قرار داده کاری انجام دهیم! کمپین بیایید با هم حرف بزنیم نیز به همین دلیل تشکیل شده است.
موضوع سال ۲۰۱۷ سازمان بهداشت جهانی، افسردگی است!
افسردگی زندگی افراد در همه سنین، در همه مراحل زندگی و مردم همه کشورها را تحت تاثیر قرار میدهد. افسردگی باعث غم و اندوه ذهنی میشود و توانایی افراد برای انجام دادن حتی ساده ترین امور زندگی روزانهی شان را تحت تاثیر قرار میدهد. این اثرات گاهی منجر به عواقب جبران ناپذیری از جمله بهم خوردن رابطه دوستی، ارتباط خانوادگی و توانایی کسب درآمد میشود، و حتی بدتر از آن منجر به خودکشی یا اقدام به خودکشی میشود که دومین دلیل مرگ و میر در سنین ۱۵ تا ۲۹ سالگی است.
خوشبختانه هنوز افسردگی قابل پیشگیری و درمان است.
درک بهتر از این که افسردگی چیست و چگونه قابل پیشگیری و درمان است، به بهبود شرایط ناشی از این بیماری کمک کرده و منجر میشود مردم بیشتر برای سلامتی خود کمک بگیرند و اقدام عملی انجام دهند.
این راهنما برای شماست!
اگر شما این راهنمای کمپین «بیایید با هم حرف بزنیم» را بخوانید، حتماً علاقه مند هستید که در این کمپین شرکت کنید! و این فوق العاده است! چون اهداف این کمپین تنها در صورتی محقق میشه که با هم کار کنیم!
اگر شما کار دولتی یا غیر دولتی دارید!؟ برای رسانه کار می کنید!؟ اگر پزشک یا معلم یا خبرنگار هستید!؟ اگر نویسنده وبلاگ، پدر یا مادر هستید! یا فقط یک کسی هستید که درباره این کمپین شنیده اید و تمایل دارید که با این کمپین همراه شوید، این راهنما برای شماست!
ما سعی داریم به این اهداف برسیم:
هدف کمپین بیایید با هم حرف بزنیم که از دهم اکتبر ۲۰۱۶ در رزو جهانی سلامت روان آغاز به کار کرده، این است که افراد مبتلا به افسردگی در همه کشورها، برای دریافت کمک تلاش کنند و کمک های بیشتری دریافت کنند.
به طور اختصاصی هدف ما این است که:
- جمعیت عمومی جهان درباره افسردگی اطلاعات بیشتری داشته باشند، اطلاعاتی درباره علت های افسردگی و عواقب آن (که شامل خودکشی هم می شود) و این که چه عواملی برای پیشگیری و درمان افسردگی در دسترس است.
- افراد مبتلا به افسردگی برای درمان اقدام کنند.
- خانواده، دوستان، همکاران و افرادی که با بیماران مبتلا به افسردگی زندگی می کنند بتوانند حمایت های لازم را فراهم کنند.
افسردگی چیست؟
افسردگی بیماری ست که با احساس ناراحتی مداوم، از دست دادن علاقه به انجام کارهایی که به طور طبیعی قبلاً از انجام آنها لذت میبردید و همراه با ناتوانی در انجام کارهای روزمره است. اگر این نشانه ها به مدت دو هفته ادامه داشته باشد بیماری افسردگی تعریف می شود.
همچنین افراد مبتلا به افسردگی ممکن است چند نشانه از موارد زیر را داشته باشند:
- بی انرژی بودن
- تغییر در اشتها
- کم یا زیاد خوابیدن
- اضطراب
- کاهش تمرکز
- عدم توانایی تصمیم گیری
- بیقراری
- احساس بی ارزش بودن
- احساس گناه
- ناامید بودن
- فکر کردن به آسیب به خود یا خودکشی
پایه و اساس کمپین «بیایید با هم حرف بزنیم»
اساس تشکیل این کمپین بیایید با هم حرف بزنیم ، اهمیت صحبت کردن دربارهی افسردگی به عنوان یک عامل حیاتی در بازگرداندن و بهبودی بیمار است. تابویی که بیماریهای روانی از جمله افسردگی را احاطه کرده، به عنوان یک مانع، بیماران مبتلا به افسردگی را دربرگرفته و نمی گذارد بیماران از دنیای اطرافشان کمک بگیرند. صحبت کردن دربارهی افسردگی، چه با یک عضو خانواده، یا یک دوست یا یک متخصص در کادر پزشکی، در یک گروه بزرگتر مثل مدرسه، محل کار، مکان های اجتماعی یا اماکن عمومی، در اخبار رسانه، وبلاگها و رسانه های اجتماعی، کمک می کند تا این تابو شکسته شود و در نهایت باعث می شود که مردم بیشتری برای سلامتی شان به دنبال چاره باشند.
شعار کمپین بیایید با هم حرف بزنیم
شعار کمپین این است: “افسردگی: بیایید با هم حرف بزنیم”
چه افرادی گروه هدف ما هستند؟
- افسردگی می تواند همه افراد را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین این کمپین برای همه افراد، در هر گروه سنی، هر جنسیتی و با هر موقعیت اجتماعی است. در سازمان بهداشت جهانی، ما توجه ویژه ای به ۳ گروه مبتلایان داریم که به طور نابرابر تحت تاثیر افسردگی قرار گرفته اند:
- بالغین و افراد بزرگسال
- خانم ها در سنین باروری
- افراد بالای ۶۰ سال
پیام های مهم کمپین بیایید با هم حرف بزنیم
- افسردگی یک اختلال روانی ست که افراد همه سنین در همه دوران های زندگی و مردم همه کشورها را تحت تاثیر قرار می دهد.
- ریسک ابتلا به افسردگی با فقر، بیکاری، از دست دادن یکی از نزدیکان، به هم خوردن رابطه دوستی، بیماری فیزیکی، مصرف الکل و مواد مخدر، بالا می رود.
- افسردگی باعث ناراحتی شدید روانی می شود و زندگی افراد را تا انجام دادن ساده ترین کارهای روزانه خود تحت تاثیر قرار می دهد. این اختلال موجب از هم گسیختن روابط خانوداگی یا دوستانه نیز می گردد.
- درمان نشدن افسردگی افراد را از شرکت کردن در جمع خانواده و حتی جامعه باز می دارد.
- پیشرفته ترین حالت افسردگی منجر به افکار آسیب به خود و اقدام به خودکشی شود.
- افسردگی قابل پیشگیری و درمان است. درمان افسردگی شامل صحبت درمانی (مشاوره)، دارو درمانی و یا ترکیب هردو روش درمانی است.
- غلبه کردن بر تابویی که افسردگی را دربرگرفته به مردم کمک زیادی برای دریافت درمان و بازگشت به زندگی طبیعی خود می کند.
- صحبت کردن با افرادی که به آنها اعتماد دارید اولین قدم برای بازگشت به سلامتی است.