رابطه جدی بیماری های غدد با مشکلات جنسی!

اگر سری به مطب متخصصان غدد بزنید و کمی پرس و جو کنید متوجه می شوید بسیاری از مراجعان برای رفع مشکلات جنسی و ناباروری به دلیل ابتلا به دیابت، مشکلات تیروئید، اختلالات هورمونی و … به آنجا آمده اند.

به گزارش نبض ما به نقل از الو دکتر، خانم های جوانی که به دنبال کم کاری تیروئید دچار نازایی شده اند یا به دلیل ابتلا به دیابت و عدم کنترل آن، تخمدان های شان از کار افتاده و یائسه شده اند یا آقایان میانسالی که براثر بی توجهی در درمان دیابت دچار اختلال نعوظ و مشکلات جنسی شده اند. اگر شما هم اخیرا در روابط زناشویی تان به مشکل برخورده اید و نگران ابتلا به بیماری های غددی هستید .

مشکلات جنسی تحت سلطه هیپوفیز و هیپوتالاموس!

مسئله تمایلات جنسی و قدرت باروری فقط مربوط به ارگان های جنسی نیست، درست است که ارگان های اصلی غدد جنسی (در خانم ها تخمدان ها و در آقایان بیضه ها) هستند اما مشکلات جنسی با عوامل دیگری هم در ارتباط است. کنترل غدد جنسی در بدن انسان توسط هیپوفیز قدامی انجام می شود و خود هیپوفیز قدامی هم تحت نظر هیپوتالاموس است بنابراین محور هیپوتالاموس، هیپوفیز قدامی و ارگان های جنسی باید صحیح کار کند تا هورمون های جنسی در بدن یک خانم (استروژن و پروژسترون) و در بدن یک مرد (تستوسترون) به اندازه کافی ترشح شوند. به این ترتیب در بدن مرد اسپرم تولید می شود و این اسپرم ها مراحل رشدشان را طی می کنند و به اسپرم های بالغ و زایا تبدیل می شوند. از آن طرف هم تخمدان ها در بدن خانم تخمک سالم آزاد می کنند سپس طی فرآیند لقاح، اسپرم و تخمک به هم می رسند و تشکیل سلول تخم را می دهند و بعد شروع به تقسیم و تمایز می کنند.

 شیمی درمانی، رادیوتراپی و ناباروری

فاکتور های بسیار مختلفی وجود دارد که می تواند بر مشکلات جنسی، صفات ثانویه جنسی و باروری تاثیر بگذارد. در درجه اول همه بیماری هایی که غدد جنسی (تخمدان ها و بیضه ها) را درگیر می کنند می توانند باعث آسیب به باروری شوند. برای مثال شیمی درمانی هم در خانم ها و هم در آقایان روی مسئله مشکلات جنسی اثر می گذارد. همچنین افرادی که تحت تاثیر اشعه قرار می گیرند مثل کسانی که در بمباران های هسته ای یا اتمی بوده اند و افرادی که بنا به دلیل بیماری های بدخیم تحت رادیوتراپی قرار می گیرند ممکن است دچار اختلال در سلول های جنسی و مشکلات جنسی شوند.

قند خون تان را کنترل کنید وگرنه …!

دیابت دو عارضه عمده دارد؛ یکی عارضه عروقی و دیگری عارضه عصبی. هر دوی این مشکلات یعنی هم درگیری عروقی و هم درگیری نوروپاتی می توانند باعث ضعف جنسی و ناباروری شوند بنابراین در افراد دیابتی، قند خون باید به خوبی کنترل شود چون ثابت شده کنترل قند خون همان طور که جلوی عوارض چشمی و کلیوی را می گیرد از مشکلات جنسی هم جلوگیری می کند. علاوه براین هورمون های این افراد، چه در خانم ها و چه در آقایان باید به طور مرتب مورد بررسی قرار گیرد. به این ترتیب با کنترل دیابت و پرهیز از افسردگی می توان از اختلال در توانایی جنسی و مشکلات جنسی جلوگیری کرد.

افزایش چشمگیر تومورهای دستگاه تناسلی

در گذشته بیماری های عفونی مثل اریون باعث بزرگی غدد بناگوشی و در مراحلی درگیری بیضه در پسربچه ها می شد و یکی از علل خیلی شایع نازایی در آقایان بود اما امروز با تجویز برخی از داروها می توان تا حد زیادی از این آسیب جلوگیری کرد. مسئله بعدی تروما و ضربه هاست؛ برای مثال افرادی که در ورزش های سنگین و … به بیضه های شان ضربه می خورد ممکن است دچار مشکلات جنسی شوند. از طرف دیگر، تومورها و بیماری های آناتومیکی مثل واریکوسل و وجود وریدها در اطراف بیضه ها می توانند بر توانایی جنسی تاثیر بگذارند. این در حالی است که درصد تومورهای بیضه و تخمدان به صورت قابل توجهی رو به ازدیاد است که هم خود این تومورها و هم درمان شان (اریکتومی یا برداشتن بیضه و اوفورکتومی یا برداشتن تخمدان) می تواند باعث نازایی شود.

داروها هم بی تقصیر نیستند!

خیلی از داروها مثل داروهای اعصاب، ضد هذیان، آرام بخش، خواب آورهایی مثل دیازپام و اگزازپام، داروهای ناراحتی های معده و داروهای فشار خون همگی می توانند باعث بالا رفتن هورمون پرولاکتین (مترشحه از هیپوفیز قدامی) و مهار کردن فعالیت غدد جنسی شوند. علاوه براین، بعضی از بیماری های ژنتیک مثل سندرم ترنر در خانم ها که یک کروموزوم X را ندارند و ۴۵ XO هستند و سندرم کلاین فلتر در آقایان که یک کروموزوم X اضافه دارند و XXY هستند، می تواند باعث از بین رفتن یا به وجود نیامدن صفات ثانویه جنسی و نازایی شود. بیماری های هیپوفیز و هیپوتالاموس هم می توانند بر مسئله مشکلات جنسی اثر بگذارند.

اختلالات تیروئید و کاهش میل جنسی

فهرست بیماری ها و داروهای موثر بر توانایی جنسی خیلی طولانی است. به طور کلی در اولین برخورد بالینی با افرادی که دچار مشکلات جنسی شده اند باید بعضی بیماری های شایع بررسی و کنار گذاشته شود که یکی از مهم ترین آنها اختلالات تیروئید است. کم کاری و پرکاری تیروئید هر دو می توانند هم بر میل و قدرت جنسی و هم روی باروری تاثیر بگذارند. در واقع گفته می شود پنج درصد از علل نازایی در خانم ها مربوط به تیروئید است. این اختلالات را می توان با انجام یک آزمایش ساده TSH تشخیص داد. یکی دیگر از مسائل موثر بر توانایی جنسی میزان هورمون پرولاکتین است که بر اثر نارسایی مزمن کلیه، سیروز کبد، مصرف داروهای اعصاب و … بالا می رود. در این زمینه می توان با انجام یک تست ساده هورمونی FSH و LH هم در آقایان و هم در خانم ها مشخص کرد که آیا مشکل در خود غده (بیضه یا تخمدان) است یا مشکل در هیپوفیز است.

خطر یائسگی زودرس در دیابت

بیماری های مزمن مثل دیابت به طور کلی باعث کم شدن تمایلات و قدرت جنسی و مشکلات جنسی می شوند به خصوص در بیماران دیابتی چون فعالیت سلول های دفاعی بدن کاهش پیدا می کند احتمال ایجاد عفونت بیشتر شده و خود این عفونت گاهی باعث مشکلات جنسی می شود.

علاوه براین، بیشتر مطالعات نشان داده است دیابت باعث کاهش هورمون های جنسی می شود. بسیاری از خانم های دیابتی به دلیل عدم کنترل مناسب قندشان خیلی زود دچار یائسگی و از کار افتادگی تخمدان می شوند به خصوص در دیابت تیپ یک که نوعی اختلال ایمنی محسوب می شود. از طرف دیگر مصرف داروهای دیابت تا حدودی می تواند باعث مشکلات جنسی شود. افسردگی ناشی از دیابت نیز خود باعث کاهش توانایی جنسی می شود.

عارضه ای که باید جدی گرفت

متاسفانه افراد دیابتی که دچار درگیری های عروقی می شوند به خصوص آقایان با مشکلات جنسی و اختلالات نعوظ مواجه می شوند که البته این عارضه در مراحل آخر دیابت روی می دهد یعنی افرادی که به هیچ وجه قندشان را کنترل نمی کنند همان طور که دچار زخم پا و قطع پا می شوند امکان دارد عروق اندام جنسی شان هم تحت تاثیر قرار بگیرد بنابراین افراد نباید اجازه دهند دیابت شان آنقدر پیشرفت کند که به عوارض جبران ناپذیر منجر شود. اما عوارض مربوط به افسردگی، هورمون ها و بخشی از عوارض نوروپاتی قابل درمان هستند.

عفونت پروستات و نازایی

پروستات یک غده اگزوکرین است و ترشحاتش را به بیرون از بدن می ریزد. در حقیقت پروستات مایع منی را تشکیل می دهد که وجودش برای باردار شدن واجب است. دیابت به طور مستقیم باعث درگیری پروستات نمی شود اما اگر فرد قند خونش را درست کنترل نکند، ممکن است دچار عفونت شود و یکی از این نواحی که عفونت می کند پروستات است.

شاید مشکل از روحیه تان باشد!

مسئله تمایلات و قدرت جنسی و مسئله نازایی دو فاکتوری است که گاهی با هم دیده می شود و گاهی جدا از هم؛ برای مثال فرد ممکن است به دلیل مشکلات روحی، روانی و افسردگی تمایلات جنسی اش به حد صفر برسد اما وقتی آزمایش می دهد از نظر هورمونی، اسپرم یا تخمک مشکل خاصی نداشته باشد. پس مسئله تمایلات جنسی خیلی اوقات به مسائل روانی مربوط است و اگر فرد بیماری روحی اش را چه با دارو و تحت نظر روانپزشک و چه بدون دارو درمان کند، قدرت جنسی اش بازمی گردد.

به کدام پزشک مراجعه کنیم؟!

مسائل مربوط به مشکلات جنسی توسط متخصصان اورولوژیست، زنان، غدد، داخلی و پزشکان عمومی قابل بررسی است اما در قدم اول بهتر است فرد به متخصص غدد مراجعه کند چون این افراد هم متخصص داخلی هستند و هم فوق تخصص غدد دارند.

4.2/5 - (4 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ثریا یکشنبه ۲۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 121 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید ببخشید خواستم بپرسم چه عواملی باعث اپاندیسیت میشود ؟؟؟ایا نشستن زیاد یا تحرک زیاد باعث جراحی اپاندیس میشود؟؟؟ایا دویدن یا طناب زدن با شکم پر از اب باعث جراحی میشود؟؟؟؟با تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما یکشنبه ۲۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام سوالاتون بسیار کلی هست
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 83 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    5 ماه ازدواج کردم هنوز نتونستم نعوط مدوام نگه دارم . فقط 10 بار تونستم نعوط مدوام نگه دارم.دوست ندارم نعوط فوری می خوابه. رفتم دکتر مجاری و ادرار کلیه گفت همه چیز سالم هست و استرس داری باعث میشه نعوط می خوابه.بیماری تیروئید دارم قرص لوکسین سدیم 0/1 گرم می خورم فقط صبح ناشتا میخورم.
    وقتی رابطه جنسی نزدیک میشوم به مدت دو دقیقه نعوط میخوابه. خیلی دوست دارم نعوط مدوام نگه داره تا لذت ببرم .
    خواهش می کنم بهم کمک کن دوست دارم نعوط قوی و سفت مدوام نگه داره.
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام قرص تادالافيل ١٠ ميلي ١ ساعت قبل از نزديكي بخور
  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 90 مشاهده پرسش
    سلام من چند سال پیش خودارضایی شدید داشتم.و تا الان بیضه هایم ضعیف و کوچک هستن و قرص اهن مصرف میکنم برای تقویت پیش چه دکتری و چه دارویی.مصرف کنم
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام همكاران غدد يا اورولوژيست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 81 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید وقتی جواب برای سوالات خود نداریم دیگه یقین می کنیم گرفتار ویروس اچ ای وی شده ایم تا ماه چهل از گذشت رابطه محافظت نشده چهل مورد تست اچ ای وی دادم ولی مثبت را ندیدم ولی منفی منفی هم نبود مثلا تغیرات انتی بادی به روش ای سی ال تا تیتر 0.762واخرش کات اف منفی .یا منفی نوشته بود ودر unitنوشته بودqualیاcoldواقعا سردر گم شدم به گمانم بار ویروسی کم باعث شده اینجوری باشه تنها چیزی که بهش خوشم وزنم اصلا تغییر نکرده ایا امکانش هست که ازمایشگاه تیتر را بنویسد که مثبت است به ردوغ منفی بنویسد وتفسیر را به دکتر عفونی واگذارد با تشکر از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام،به نظر ميرسد شما در مورد موضوع فوق دچار وسواس ذهني بي مورد شده ايد
      ازمايش را در يك ازمايشگاه معتبر انجام دهيد و در صورت منفي بودن خيالتان راحت باشد
      اگر ساكن تهران هستيد ازمايشگاه كيوان(تقاطع عباس اباد-ولي عصر)در مورد اين ازمايش دقت خوبي دارد
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 95 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۳۰ سالمه و فعالیت بدنیم تقریبا زیاده و استرس کاری هم دارم اکثر اوقات از بعد از ظهر به بعد کف پاهام داغ میشه و تا اب یخ روش نزارم تا صبح آرامشمو ازم میگیره ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر اعظم عرفانی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام داغي كف پا علل متعدد داره ولي شايعترين حالت بدونه علته و درمان خاصي به جز اقدامات نگهدارنده لازم نداره،بهتره يه چك اپ اوليه بكنيد و اگه نرمال بود و خيلي ازاردهنده بود اين حالت يك سري دارو جهت كمك مي شه داد.
  • تصویر کاربر هما پنجشنبه ۳۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 118 مشاهده پرسش
    با سلام من یک ایمیل فرستادم اما چند مورد را لازم دیدم که بگم در تکیل ان ایمیلم. علاقه شدید به مواد شور دارم بااین وجود فشارم بیشتر از 10 یا نهایت 11 روی 9 نمیشود. کلا گرمایی هستم اما گاهی حتی در تابستان تمام بدنم یخ می کند. ضمنا مطمئنم این علائم افسردگی نیست. اما اینکه کاراییم کم شده و نمیتوانم مثل قبل باشم منو ناراحت میکنه
    متن ایمیل قبلی:

    با سلام و ادب
    زنی 39ساله هستم چند سال است احساس افت انرزی میکنم که جدی نگرفتم . اوایل نمیتواستم روزه بگیرم و خیلی ضعف میکردم . اما الان حتی بعد از دو یا سه ساعت شدید گرسته و بی طاقت می شوم و اگر غذا نخورم تهوع و سردرد شدید میگیرمو در عوض اصلا شیرینی و کربوهیدرات ساده اشتهایم را کم نکرده و حتی بدتر می شود. خیلی زود خسته می شوم. صبحها با خستگی بدنی و خواب الودگی شدید هستم با وجودیگه کامل و عمیق خوابیدم. ورزش که میکنم زود خسته شده و نه تنها خواب الودگی کم نمی شود بلکه بی حال تر می شو. لازه به ذکر است که پریود نامنظم بادرد بسیار شدید که تقریبا سه روزی فلج کننده است دارم که دکتر زنان می گوید مهم نیست!در اخرین سونوگرافی یک فیبرم کوچک دیده شده که قبلا نبود. یکبار پیش همکارتان رفتم داروی کاهش اسید معده و افزاینده کورتیزول دادند کا تاثیر نداشت. لطفا راهنمایی کنین خیلی اذیت میشم من کیفیت زندگی برایم مهم است نه کمیت ان
    با تشکر بسیار
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۳۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام با توجه به علايمي كه ذكر مي كنيد بهتره به يه همكار فوق غدد مراجعه كنيد،و يك چك آپ كامل هورموني انجام شود و اگه هورمونها نرمال بود علل سايكولوژيك بررسي شود.
    2. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۳۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام اين علايمي كه ذكر مي كنند به نفع اختلالات هورموني فوق كليه است ولي باز همانطور كه گفتم بايد به پزشك مراجعه كنند تا از طريق ازمايش هورموني اثبات يا رد شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میرباقری سه شنبه ۲۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب..پس من چند وقتی است که در صبح زود یا گاهی خواب سرفه میکند و شاید بازمانده سرماخوردگیها قبلیش هت و گاهی سینه اش درد میگیرد ولی اینها گاها و جزیی است و بیشتر وقتی غذا بدی میخورد اینطور میشود که ما فکر میکردیم حساسیت است..سه روز پیش شب تب کرد و سر درد..بعد کامل خوب شد..باز امروز صبح تب کرد 38 و سردرد و بعد خوب شد موقع صبح در حالی که تب داشت آزمایش داد که ESR برابر 30 شده است و بالا به نظر شما اشکال از چیست و دارو باید مصرف بکند یا خیر بقیه آزمایشات خون و ادرار خوب بود و کم خونی نداشت..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر اعظم عرفانی سه شنبه ۲۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام بايد به پزشك مراجعه كنيد و معاينه قفسه سينه شود و اگر لازمه عكس گرفته شود.
  • تصویر کاربر علي پنجشنبه ۳۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده دير سرما ميخورم اما هر زمان كه سرما ميخورم ريه هايم مرا اذيت ميكند و دچار نفس تنگي ميشوم و نفس تنگي ام دير خوب ميشود و توام با سرفه هاي خشك است كه خوشبختانه خوني هم نيست و جسارتا ولي قهوه اي كم رنگ است و زمان تنفس عميق سرفه ام ميگيرد و وقتي دراز ميكشم نيز سرفه ام ميگيرد
    لطفا مشاوره فرماييد كه چه كار كنم و چه داروهايي را مصرف كنم
    با تشكر از توجه و لطف جنابعالي
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۳۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام بهتره به يه همكاره فوق ريه مراجعه كنيد.
  • تصویر کاربر ابراهیم جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام ۴۸ ساله هستم مدت یک سال هست که از داروی لوزاتان ۲۵وآملوپرس استفاده میکنم ومدتیه متوجه شدم که نعوظ کاملی ندارم کاملا سفت نمیشه وآلتم وقتی همان نعوظ ناقصرو داره همراه با درد هم میباشد واینکه نمیتوانم ارتباط جنسی داشته باشم
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام احتمالا مبتلا به بيماري پيروني هستيد
  • تصویر کاربر پونه شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    سلام بعد از تزريق نوبت اول هپاتيت مي تونم قرص گاباپنتن ١٠٠ مصرف كنم يا تداخل دارند
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام مي تونيد استفاده كنيد
درحال دریافت اطلاعات