چرا ماموگرافی انجام دهید؟

یکی از اختراعات بسیار عالی در زمینه بیماری های زنان، ماموگرافی بوده است. این دستگاه با گرفتن عکس رادیوگرافی از سینه ی بانوان میتواند به غدد سرطانی غیر قابل لمس پی ببرد. همین کارایی می تواند به کابوس تلخ اکثر خانم ها پایان دهد و با دستور پزشک و انجام یک چکاپ از طریق این دستگاه از ابتلا به سرطان پستان باخبر شوند. در ادامه قصد ما این است اطلاعات کاملی در زمینه ماموگرافی در اختیار شما قرار دهیم.

ماموگرافی سینه و پستان

به دلیل شیوع روز افزون سرطان سینه در بین زنان دنیا از جمله ایران همواره ترس از ابتلا به این سرطان در بین بانوان وجود دارد. اما در مرحله اول می‌توان با خود آزمایی تا حدی توده‌های غیر متعارف را در بافت سینه تشخیص داد و غیر از این، دو روش تشخیصی ماموگرافی و سونوگرافی بسیار بسیار کمک کننده است.

ماموگرافی چیست؟

در واقع ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطان های غیر قابل لمس پستان است. ماموگرافی می تواند سرطان پستان را ده سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند. همه زنان چهل ساله و بیشتر باید هر دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند. زنانی که افراد درجه یک آنها (یعنی مادر یا خواهرشان) مبتلا به سرطان باشند باید از ۳۵ سالگی ماموگرافی سالانه انجام دهند.

سرطان‌

برخی انجام ماموگرافی را زمینه ساز سرطان می‌دانند اما خطرات ناشی از برخورد اشعه ایکس با سینه در ماموگرافی آنقدر ناچیز است که می‌توان ان را نادیده گرفت. حتی اگر یک خانم از ۴۰ سالگی تا ۹۰ سالگی هر سال ماموگرافی انجام دهد.

ماموگرافی برای چه کسانی لازم است؟

به طور عمده انجام این روش در دو گروه یکی بیمارانی که دارای علائم هر یک از بیماری‌های سینه مانند عفونت، توده یا غیره باشند و یکی در زنان سالم بالای ۵۰ سال ضروری است.

در بیماران علامت دار که توده مشکوک به سرطان باشد یا با کیست‌ها و توده‌های دیگر همراه باشد پزشک انجام ماموگرافی را ضروری می‌داند، همچنین در افراد مبتلا به سرطان سینه برای پیگیری بیماری انجام ماموگرافی ضروری است. در زنان سالم این روش به عنوان یک روش تشخیص زودرس استفاده می‌شود که به این ترتیب که یک ماموگرافی پایه در سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی انجام می‌شود و سپس از سنین ۵۰ سالگی به بعد بر حسب نظر پزشک هر دو سال یک بار انجام ماموگرافی ضروری است.

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

در این روش از امواج صوتی برای ایجاد تصویر از نقاط مختلف بدن از جمله سینه استفاده می‌شود و اشعه ایکس هیچ نقشی ندارد. در مواردی که بافت سینه بسیار متراکم باشد یا سن بیماری کمتر از ۳۰ سال باشد، پزشک سونوگرافی را تجویز می‌کند. نباید فراموش کرد که سونوگرافی به هیچ عنوان جایگزین ماموگرافی نیست بلکه به عنوان وسیله کمکی از آن استفاده می‌شود.در حال حاضر سونوگرافی بهترین روش تشخیص کیست‌های سینه است که در معاینات شبیه توده‌های تو پر و سفت خود را نشان می‌دهد.

کاربردهای ماموگرافی

برای بیماریابی زنان بالای ۴۰ سال از نظر سرطان پستان

ارزیابی بیمارانی که توده پستان مشکوک دارند.

پیگیری سرطان پستان درمان شده با برداشتن قسمتی از پستان و رادیوتراپی

پیگیری پستان مقابل در فردی که یک پستان به خاطر سرطان برداشته شده است.

توصیه های انجام ماموگرافی

هنگام انجام ماموگرافی از موارد خوشبو کننده، پودر یا کرم در زیر بغل استفاده نکنید چرا که ممکن است در کیفیت تصویر تاثیر بگذارد.

ماموگرام در هفته پیش از پریودشدن انجام ندهید، زیرا در این مدت سینه ها متورم و دردناک است.

اگر ایمپلنت سینه دارید، به تکنسین قبل از انجام ماموگرافی خبر دهید.

پیراهنی بپوشید که براحتی بتوانید از سر آن را درآورید. در آوردن لباس بالاتنه کافی نیست.

همیشه مکان و زمان ماموگرافی‌ها و نمونه‌برداری‌های احتمالی را یادداشت کنید.

ماموگرافی‌های قبلی را دور نیندازید، حتی اگر طبیعی و بدون هیچ ضایعه‌ای بوده باشد زیرا مقایسه آنها با نتایج آینده به تشخیص ضایعات کمک می‌کند.

بهتر است این کار را در مرکزی انجام دهید که در روز تعداد زیادی بیماری در آنجا ماموگرافی می‌شوند و تیم پرسنل مهارت بیشتری دارند.

ماموگرام های قبلی خود را به همراه ببرید

منبع: دکترسلام

امتیاز به مطلب post

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر میرپنهان شنبه ۷ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 103 مشاهده پرسش
    من خانومی 30 ساله هستم همسر من 31 سالشه و بی میلی جنسی داره و ما گاهی 2-3 ماه یک بار هم رابطه جنسی نداریم و این منو خییلی اذیت میکنه لطفا بهم یک سکسولوژیست قابل اعتماد در تهران یا هر دکتری که فک میکنید میتونه مشکلمو حل کنه معرفی کنید واقعا دارم به طلاق فک میکنم خیلی تحت فشارم
    1. تصویر کاربر دکتر مریم عباسیان شنبه ۷ مهر ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام
      به مرکز صارم یا بیمارستان خاتم الانبیا مراجعه کنید آنجا مرکز مربوط به مسایل سلامت جنسی دارند.

  • تصویر کاربر فرید چهارشنبه ۷ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت دکتر.
    دکتر جان تورو خدا کمکم کن نه روم میشه به کسی بگم نه روم میشه برم پیش دکتر حدود ۱۰ روزه ازدواج کردم دارم دیونه میشم.چند بار خواستم زنمو که خیلی هم دوسش دارم از خونه بندازم بیرون یا بکشمش.اما چون دوسش دارم نمیدونم چکار کنم طول این ۱۰ روز ۱۰ کیلو کم کردم.شب اول که به خانم نزدیکی کردم خونی بیرون نیومد فقط یه چیزی شبیه خون مردگی بیرون امدش بعدش که شرت سفیدشو پوشید صبح که بیدار شدیم دوسه قطر خون رو شرت اش بودش.خانمم کارمند شبکه بهداشته خیلی هم محجبه هستش .خانوادش همه دنبال نماز روزه گرفتن هستن.الان موندم چکار کنم دار دیونه میشمه شمارو قران تلفنی هم شده کمک کنید.اما هرشب که میکنم با درد ناله میره توش ببخشید اینجوری حرف زدم .
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما چهارشنبه ۷ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام. دوست عزیز مقدار خون بیرون آمده در خانم ها، متفاوت هست. حتی در نوعی از پرده بکارت ارتجاعی هیچ نوع خونی بیرون نمیاد. این درد در مقاربت ربطی به بود و نبود پرده نداره و کاملا طبیعی هست. و صرف اینکه خون بیرون اومده، این درد برطرف نمی شه. بنابراین پیشنهاد می کنم که از ژل و یا پمادهای لیزکننده استفاده کنید تا درد در خانم شما کمتر بشه.

      تو بعضی از خانم ها، دهانه ی واژن تنگ تر هست و حتی برخی خانم ها، تا ماه ها بعد از ازدواج همچین دردی دارند.
  • تصویر کاربر میتراثابتی شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 95 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    ببخشیدمن دوران پریودی دردهای خیلی زیادی دارم بطوریکه پای چپم انقددررمیگیره ک توان بلندکردنشوندارم انواع مسکن هاردمیخورم وامپول مسکن هم میزنم شاید بهتربشه اما دردش برای یک ساعت خوبه لطف کنین راهنماییم کنین
    باتشکر.
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      از نظر وجود اندومتریوز بهتر است بررسی شوید
      ممنون
      دکتر آزیتا درآبادی
      جراح و متخصص زنان و زایمان و ناباروری
      http://www.women-health-clinic.ir/fa/
  • تصویر کاربر naafise پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 132 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید من حد.د 3ماه و نیم پیش عمل زیبای داشتم و هنوز داخل بیینیم زخم دونه مانندی هست که همیشه قرمز و متورم هست بعضی وقتها تورم این دونه بقدری زیاد میشود که تنفس دشوار میشه اگر امکانش هست من رو راهنمایی کنید چه کاری باید انجام بدم
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      بايد از آنتى بيوتيك و آنتى هيستامين استفاده كنين
      البته تحت نظر جراح محترمتون
  • تصویر کاربر رنجبر سه شنبه ۱۵ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    Mahan Lotfi: سلام اگر میزان پلاکت 134 باشد خطرناک است.زن 31 ساله
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما سه شنبه ۱۵ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد به صورت دوره اي چكاپ پلاكت انجام شود
درحال دریافت اطلاعات