علائم خاموش دیابت بارداری

دیابت بارداری ، زمانی رخ می دهد که هورمون های بارداری با توانایی بدن برای تنظیم قند خون دچار تداخل می شوند. دیابت بارداری معمولا بعد از تولد نوزاد برطرف می شود. با این حال علائم آن شبیه به علائم انواع دیگر دیابت است.

به گزارش نبض ما به نقل از آوای سلامت، دیابت بارداری در ۳ تا ۶ درصد زنان باردار دیده می شود و معمولا در سه ماهه دوم بارداری خود را نشان می دهد. اگرچه نشانه های این نوع دیابت مانند انواع دیگر دیابت است، اما برخی نشانه های خاموش نیز حاکی از ابتلا به دیابت بارداری هستند.

افزایش تشنگی

فرد باردار مبتلا به دیابت بارداری دچار تشنگی زیاد می شود، زیرا بدن برای رقیق کردن گلوکز بالا در خون، آب و مایعات بیشتری طلب می کند. همچنین بدن برای رقیق کردن خون، مایعات را از بافت ها به سمت خون بیرون می کشد؛ به عنوان مثال آب عدسی چشم را خارج می کند. این عمل مسیر تمرکز بینایی را تحت تاثیر قرار داده و باعث تاری دید می شود.

پر ادراری

مصرف زیاد مایعات در اثر تشنگی زیاد باعث می شود زن باردار ادرار زیادی از بدن دفع کند. همچنین پرادراری یکی از علائم دیابت است، زیرا کلیه ها با افزایش حجم ادرار می خواهند قند اضافی را از خودشان دور کنند. دادن آزمایش ادرار میزان بالای گلوکز را در ادرار مشخص می کند.

خستگی بیش از حد

خستگی در دوران بارداری کاملا طبیعی است و آنهم به دلیل تغییرات هورمونی. بنیاد ملی خواب آمریکا اعلام کرده که ۷۸ درصد زنان باردار دچار اختلالات خواب هستند. با این حال خستگی بیش از حد می تواند نشان دهنده ابتلا به دیابت بارداری باشد. اگر سلول های بدن نتوانند از هورمون انسولین استفاده کنند، در نتیجه گلوکز نمی تواند وارد سلول ها شود و میزان آن در خون بالا می رود در نتیجه بدن مجبور می شود برای تامین انرژی مورد نیاز سلول ها، عضلات و ذخایر چربی بدن را بسوزاند. بنابراین زن باردار در اثر کاهش بافت ها و عضلات بدن دچار کاهش وزن و خستگی و بی حالی دائمی می شود، چون این عمل باعث می شود بدن انرژی بیشتری مصرف کند.

تهوع و استفراغ

با توجه به آمارهای آکادمی پزشکان خانواده آمریکا، ۷۴ درصد از زنان باردار این دو علامت را حین بارداری تجربه می کنند و آنهم به دلیل افزایش تولید هورمون های خاص. با این حال تهوع و استفراغ دائمی می تواند نشانه ای از ابتلا به دیابت بارداری نیز باشد چون زمانی که قند خون به عنوان سوخت در بدن استفاده نمی شود، منجر به تجمع مواد سمی به نام کتون شده و حالت تهوع و استفراغ را تشدید می کند. تست های آزمایشگاهی برای تشخیص این که تهوع ناشی از بارداری است و یا دیابت بارداری ، موجود هستند.

افزایش اشتها و کاهش وزن

پرخوری از علائم دیابت بارداری است، ولی علی رغم آن زن باردار ممکن است دچار کاهش وزن شود. بدن در پاسخ به میزان بالای هورمون انسولین در خون، انسولین بیشتری را تولید و ترشح می کند. یک تاثیر انسولین این است که اشتها را زیاد می کند، در نتیجه میزان بیشتر انسولین، گرسنگی را بیشتر می کند.

ابتلا به عفونت های مکرر

زمانی که بیماری دیابت توانایی مبارزه بدن با عفونت ها را کم می کند، زن باردار دچار عفونت های مکرری در مثانه، واژن و پوست می شود. گلبول های سفید خون از بدن در برابر باکتری ها دفاع می کنند، ولی با افزایش قند خون در دیابت، این گلبول ها نمی توانند به طور طبیعی عمل کنند. در نتیجه قدرت دفاعی بدن کم می شود. همچنین یک خانم باردار مبتلا به دیابت بارداری می تواند دچار عفونت قارچی در واژن یا پوست شود. دیابت باعث رشد زیاد قارچ کاندیداآلبیکانس می شود، در نتیجه فرد دچار عفونت های مکرر قارچی می گردد.

تغییرات غیر عادی وزن

یک زن باردار به طور متوسط در سه ماهه دوم بارداری، نیم کیلوگرم وزن در هفته اضافه می کند، ولی اگر خیلی بیشتر وزن اضافه کرد، افزایش وزن او متوقف و یا وزنش کم شد، باید به پزشک متخصص خودش مراجعه کند.

خر و پف

اگرچه خر و پف در دوران بارداری به دلیل تورم طبیعی در این دوران شایع است اما می تواند نشانه ای خاموش از ابتلا به دیابت بارداری نیز باشد. به همین دلیل مهم است که در صورت ابتلا به آپنه انسدادی خواب در این دوران از نظر تشخیص ابتلا به دیابت بارداری ، به پزشک مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 127 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۱۸سالمه
    تری گلیسیرید خون من ۲۴۶ است و سطح کلسترول خونم ۲۱۵ است
    به دکتر عمومی مراجعه کردم و قرص جم فیبروزیل ۳۰۰ رو به من تجویز کرد
    ایا من میتونم به جای این قرص از عرقیجات گیاهی برای پایین اوردن چربی خونم استفاده کنم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    با سلام.مادرم با علائم ضربان قلب و بی نظمی تا 156تا به تعداد حداکثر 4 بار در ماه به مدت 3تا 5 دقیقه با فشار خون 9 روی 6 به پزشک مراجعه کرد.دکتر گفت باید سوزانده بشه و تاکی کاردی تشخیص داد.پس از 10 روز که ابلیشن گذشت علایم بسیار شدیدتر به تعداد 150 تا 160 به مدت 45 دقیقه تا 3 ساعت و در یک هفته 3 بار اتفاق افتاد.نوار قلب حین تپش حوب نبود.به دکتر مجدد مراجعه کردیم گفت باید دوباره ابلیشن بشه.چون قسمت تخریب نزدیک عصب اصلی قلب بود نخواستیم به عصب آسیب بزنه و دوباره عود کرده .اگر اینبار بعد از ابلیشن مجدد تکرار شد نیاز به باطری هست.تنها دارویی هم که دکتر داد آسپرین بود.
    سوالم اینه اینکه دکتر از اول نمی دونست که نزدیک عصب قلب و احتمال دوباره عود کردن هست چرا ابلیشن کرد؟
    نمی تونست درمان دارویی رو اول شروع کنه؟
    اینکه نیاز به باطری خواهد داشت چه جورییه؟
    2 بار ابلیشن طبیعه؟ناشی از بی تجربگی پزشک نیست؟
    حالا چه کنیم؟پیشنهاد شما چیست؟
    لطفاً جواب بدین با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر کامران حسین زاده شنبه ۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      تشخیص انجام ابلیشن با توجه به نوع اریتمی حمله ای توسط پزشک معالج گرفته می شود
      هر نقشه درمانی که در آن به بیمار برای درمانش تهاجم می شود نظیر جراحی و اینترونشن مزایا و عوارضی دارد
      ابلیشن مجدد گاهی دیده می شود
      در مورد باتری تصور من این است که مقصود پزشک ICD. است که با شوک داخلی مانع مرگ فرد می گردد
      اگر کماکان شک دارید با در دست داشتن مدارک به همکاران متخصص مراجعه نمایید

      دکتر کامران حسین زاده
      متخصص قلب و عروق و جراح قلب

      https://dr-hoseinzadeh.com
  • تصویر کاربر فریده دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 106 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین.من 34سالمه و متاهلم.دوماه پیش طپش قلب داشتم و درد قفسه سینه که دکتر قرص پروپرانول تجویزکردن.الان دوهفته اس در دست چپ و پشتم درد دارم که هروقت این درد میگیره حالت تهوع هم دارم.درضمن فشارخونم خیلی کم میشه همیشه.میخاستم بدونم مشکل قلبی دارم خیلی نگرانم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین نجفی دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بهتر است جهت ويزيت و انجام تست ورزش به متخصص قلب مراجعه نماييد

      دکتر محمد حسین نجفی
      متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی
      https://drhsnajafi.com
  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 106 مشاهده پرسش
    سلام .پس من 7 سال داره آزمایش داده میزان R.B.C.خونش 5.63 میخواستم ببینم مشکلی هست یا نه در ضمن خیلی لاغره 17/700 کیلو وزنشه
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به پزشک متخصص خون مراجعه نمایید

      دکتر محسن صادقی قهرودی
      متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

      http://drghahrodi.com
درحال دریافت اطلاعات