چرا مردان آرایش می کنند؟!

این روزها تب زیبایی به جان خیلی ها افتاده است و دیگر دختر و پسر هم نمی شناسد. کم نیستند مردانی که دستی به سر و صورتشان می کشند تا از قافله زیبایی عقب نمانند. آرایش کردن رفتاری خاص خانم هاست و قابل قبول نیست که مردی از لوازم آرایشی استفاده کند.

مردانی که روزگاری زور بازو و خصلت جوانمردی، نماد مردانگی شان محسوب می شد، حالا بدون این که نگران نگاه های خیره و متعجب مردم باشند، پا به پای زنان رژ لب می زنند، ابروهای شان را قیطانی می کنند، مو رنگ می کنند، لنز می گذارند، پروتز لب انجام می دهند و حتی گاهی با لحن دخترانه حرف می زنند و راه می روند.

به گزارش نبض ما، دکتر پرویز رزاقی روانشناس در گفتگو با سلامت آنلاین با تاکید بر این که آرایش کردن رفتاری خاص خانم هاست و قابل قبول نیست که مردی از لوازم آرایشی استفاده کند، می گوید: آراستگی مردانه با آرایش کردن ، زمین تا آسمان فرق دارد. آراستگی مردانه یعنی مرتب بودن مو و محاسن، اصلاح صورت و پوشیدن لباس های هماهنگ و مرتب که با آرایش کردن ، خیلی فرق دارد.

همه به دیدن ظاهر چنین مردان و پسرانی عادت کرده اند، اما یک علامت سوال بزرگ را می توان در چهره همه دید که دلیل آرایش کردن مردان چیست؟ چه اتفاقی در جامعه افتاده است که حالا آن ها نیز مثل زنان «ست لوازم آرایشی» دارند؟

شخصیت مردان آرایشی

این روانشناس در خصوص دلایل گرایش بعضی آقایان به آرایش کردن توضیح می دهد: عمده ترین دلیل آن وجود «اختلال در هویت یابی جنسی» فرد است. انگیزه های این دسته از مردان متفاوت است. برخی به دلیل عدم رضایت از جنسیت و ظاهر خود، به انجام رفتارهای زنانه روی می آورند و با این کار احساس رضایتمندی به آن ها دست می دهد.

دسته دیگری از مردان که اقدام به آرایش می کنند، مردانی هستند که با جنسیت خود به عنوان یک مرد مشکلی ندارند و به هیچ وجه به دنبال تغییر جنسیت خود نیستند، اما برای جلب توجه مردم و به خصوص زنان دست به این کار می زنند. این گروه از افراد احتمالا در فرآیند رشد خود در درون خانواده، نیازهای روانشناختی شان تامین نشده و حال برای این که روح و جسم خود را اقناع کنند، به انجام رفتارهای زنانه همچون آرایش کردن روی می آورند.

دسته سومی که رزاقی در مورد آن ها صحبت می کند، افرادی هستند که هم دارای اختلال هویت جنسی هستند و هم به دلیل عدم توجه دیگران، رفتارهای هیستریکی یا نمایشی از خود نشان می دهند تا دیگران به آن ها توجه کنند. به گفته او دسته سوم فاقد اعتماد به نفس بوده و توانمندی های آنان همیشه نادیده گرفته شده است.

او تصریح می کند:چنین افرادی برای این که تایید و توجه دیگران را به هر قیمتی دریافت کنند، مثلا ممکن است وارد گروه های خاصی مثل گروه های شیطان پرستی شوند تا نیازهای روحی و جسمی خود را که سال ها به آن بی توجهی شده است تامین کنند.

گروه دیگر از افرادی که این روانشناس به آن ها اشاره می کند، پسرانی هستند که والدین شان دوست داشتند یکی از فرزندان شان دختر باشد، اما چون صاحب فرزند دختر نشده اند، پسر یا یکی از پسران خود را قربانی نیاز درونی خود کرده و لباس های زنانه به او می پوشانند، او را به محافل زنانه می برند و با قرار دادن او در چنین فضایی غیر مستقیم از او می خواهند کارها و رفتارهای زنانه از خود نشان دهد. به گفته رزاقی با گذشت زمان کم کم هویت جنسی این فرد تغییر کرده و در بزرگسالی درست مثل زنان رفتار کرده و اعمال آن ها را تقلید می کند.

اوضاع حادتر آرایش کردن مردان در کلانشهرها

رزاقی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا بیشتر در کلانشهرها بیشتر شاهد آرایش کردن مردان هستیم، توضیح می دهد:در جوامع صنعتی عوامل بازدارنده و کنترل کننده کمی وجود دارد و قید و بند و چارچوبی که باعث می شود تا افراد و مردان این چنینی طبق آن رفتار کنند، کمتر جدی گرفته می شود.

علاوه بر این افرادی که در کلانشهرها زندگی می کنند، به راحتی می توانند تفکرات خود در مورد تمایلاتی که دارند پیاده کنند. اما در شهرهای کوچک ما این وضعیت را نمی بینیم. به دلیل بسته بودن نوع روابط، عوامل بازدارندگی بیشتری روی اعضای خانواده اعمال می شود و به همین دلیل است که مردانی که در شهرهای کوچک و روستاها زندگی می کنند، معمولا از انجام رفتارهایی که خاص زنان است خودداری می کنند.

از تبلیغات فریبنده تا تغییر ارزش های جامعه

اما از بعد جامعه شناسی، دکتر افسر افشار نادری، جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، نگاه دیگری به ماجرای مردان آرایش کرده دارد. او ابتدا به جو خاصی که در ایران حاکم است اشاره می کند و می گوید: آرایش کردن مردان، جزء هنجارهای جامعه ما نیست و بسیاری از مردم دید مثبتی به آن ندارند.

اما موضوعی که باعث شده تا مردان نیز پا به پای دختران جوان از وسایل آرایشی استفاده کنند، بها دادن بیش از حد به زیبایی است. او می گوید:سابق بر این ملاک برای انتخاب یک فرد، زیبایی نبود، اما امروزه هست و علت را باید در تبلیغات وسیع رسانه هایی جستجو کرد که زیبایی و زیبا شدن را شب و روز به جوانان تلقین می کنند.

البته همه گناه ها را نمی توان گردن رسانه هایی انداخت که با انواع و اقسام تبلیغات، زیبا شدن را در بوق و کرنا کرده اند. به گفته این جامعه شناس یک بخش دیگر از این مساله را باید در بیکاری جستجو کرد. او توضیح می دهد: اگر جوان شغل داشته باشد، حرفه داشته باشد، دیگر وقت این را ندارد که مدام جلوی آینه بایستد و آرایش کند. وقتی کاری نیست که جوان را درگیر خود کند، طبیعی است که به این مسائل حاشیه ای می پردازد.

چشم و همچشمی و نوع تفکر غالبی که در جامعه وجود دارد نیز خود عامل دیگری شده تا به گفته افشار نادری، مردان به جای تفکر و افزایش آگاهی، اقدام به آرایش کردن کنند. به قول او، از یک دهه قبل که زیبایی برای بسیاری از دختران و زنان جامعه ما به یک ملاک اصلی تبدیل شد و ارزش های معنوی در جامعه کمرنگ تر شد، به همان نسبت مردان نیز به همان سمت گرایش پیدا کردند و حالا نتیجه اش چیزی شده که هم اکنون شاهد آن هستیم.

تب داغ عمل های زیبایی در بین مردان

تبعات گرایش مردان به آرایش کردن نکته مهم دیگری است که افشار نادری به آن اشاره می کند. به اعتقاد او زمانی که فرد از قدرت تفکرش برای سازندگی استفاده نکند و به مسائل حاشیه ای این چنینی بپردازد، نتیجه اش رکود و افت جامعه در حوزه رشد و بالندگی خواهد بود. این جامعه شناس البته گریزی هم به پیامدهای عمل های جراحی متعدد زیبایی می زند و می گوید: زمانی که یک جوان به چیزی جز زیبا شدن فکر نمی کند، دیگر برایش هم مهم نیست که پدرش پول دارد یا نه، بلکه هر طور که شده سعی می کند جیب او را خالی کند و با ملاک های مورد پسند جامعه تطبیق پیدا کند. همین موضوع هم در نهایت موجب شده تا به قول افشار نادری، عمل های جراحی زیبایی در بین مردان، رواج پیدا کند.

5/5 - (2 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. M می‌نویسد

    بهتره شما گوه نخورید رنگ و ارایش جنسیت نداره انقدر عن نباشید لطفا ربطی ام به هویت جنسی نداره

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر صابر سه شنبه ۱۵ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    با سلام بنده یه مدتی هست که اصلا انگیزه ای برا ادامه تحصیل ندارم برای مقطع دکتری البته دوست دارم پشرفت خوبی داشته باشم ولی وقتمو ی خودی دارم تلف میکنم که این ناراحتم میکنه در جلو نرفتن برنامه خودم از طرفی نسبت به سالهای قل بسیار عصبی با لحن رک و تند شده ام شادابی قبلی رو ندارم و احساس میکنم فرد با استعدادی هستم ولی با بی هدفی و وقت کشی بیخودی زندگی خودم رو به بحران میکشم
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما سه شنبه ۱۵ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      با يك روانشناس باليني مشاوره نماييد
      ميتوانيد از كتابهاي انگيزشي آنتوني رابينز جهت برگرداندن روحيه مناسب كمك بگيريد
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 129 مشاهده پرسش
    من خیلی کم به دندانپزشکی مراجعه میکنم میشه گف تاهفته ی پیش اصلا مراجعه نکرده بودم هفته ی پیش پزشک بعد معاینه جرمگیری دندان رو به من توصیه کرد اما بعداز پرسش ازچندنفری که قبلا جرمگیری کردن متوجه شدم لثه ودندان اونها دیگه مقاومت قبلو نداره میخواستم ببینم واقعا جرمگیری باعث کاهش مقاومت لثه و دندان میشه؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      برای شروع بحث لازم است كه انواع لكه های رنگی كه در روی دندان ممكن است مشاهده كنیم را نام ببریم: 1- یكسری از تغییر رنگ‌ها بر روی دندان در واقع پوسیدگی هایی هستند كه معمولاً به صورت سیاه رنگ مشاهده می شود و در حالت‌های پیشرفته به صورت حفره در می آیند و در نهایت به پیشرفت پوسیدگی دندان درد شروع می شود. یك راه تشخیص قطعی این تغییر رنگ‌ها این است كه در پوسیدگی های پیشرفته در دندان حفره ایجاد می شود. برخلاف جرم كه معمولاً بر روی دندان می نشیند و حجم اضافی را اشغال می كند. 2- یكسری از تغییر رنگها در ساختمان خود دندان وجود دارند و معمولاً این تغییر رنگها دائمی بوده و با جرم گیری از بین نمی رود. در ضمن با تراش آن معمولاً در زیر هم همین لكه ها را دارد و این تغییر رنگها یا ناشی از مصرف دارو در زمان رشد جوانه دندان، یا ناشی از نقص تكاملی دندان ها و كمبود املاح مختلف در زمان تشكیل دندان و یا ناشی از افزایش فلوراید آب مصرفی و ... می باشد. 3- نوع سوم تغییر رنگها ناشی از موادی است كه به طور معمول مصرف می كنیم و رسوباتی كه بر روی دندان تشكیل می شود. این رسوبات یا به صورت رنگدانه هستند و یا به صورت جرم كه بحث اصلی ما را تشكیل می دهد. این جرم ها بخوبی با جرم گیری از بین می روند. و همین جرم ها هستند كه لثه را تخریب كرده و در نهایت باعث لق شدن دندانها می شود بدون اینكه خود دندان مشكلی داشته باشد. بزاق ما به طور معمول دارای املاح زیادی است كه قدرت رسوب كردن را دارند. این املاح معمولاً در جاهایی كه با غذا و مسواك كمتر در تماس است رسوب می كنند. رسوب این املاح همراه است با ایجاد بستر مناسب برای جایگزینی میكروبهایی كه به طور طبیعی در دهان وجود دارد و رشد و تكثیر آن ... اضافه شدن پروتئین های موجود در غذا و بزاق و همچنین لاشه سلولهای مرده بافت های مختلف دهان در مجموع باعث افزایش حجم این رسوبات شده وبه مرور جرم تشكیل می شود و در دهان قابل مشاهده می شود. چیزی كه مهم است این است كه ما معمولاً مقدار كمی از جرم تشكیل شده را می توانیم مشاهده كنیم و قسمت عمده این جرم با تخریب لثه در زیر لثه تخریب شده جایگزین شده و از دید مستقیم ما پنهان می ماند و مسئله مهمتر اینكه این جرم های تشكیل شده پر از میكروبهای مختلف است و با مسكواك زدن هم تمیز نمی شود و این میكروبها بین 20 الی 40 درصد جرم تشكیل شده را تشكیل می دهد و افت چسبنده لثه را كه محكم به دندان چسبیده را بمرور تخریب كرده و بافت نگهدارنده حیاتی لثه را تخریب كرده و باعث سست شدن پایه های دندان می شود. پس نتیجه می گیریم كه با جرم گیری و تمیز كردن این جرم های تشكیل شده بر روی دندان از روند تخریب لثه جلوگیری كنیم. چنانكه در قسمت اول این بحث ذكر شد جرم های تشكیل شده بر روی دندان به مرور باعث آزردگی لثه شده و خود جایگزین می شود. این امر چون به مرور اتفاق می افتد و بیمار متوجه عقب نشینی لثه نمی شود و لثه ای كه عقب نشینی كرده با جرم گیری جایگزین می شود و فضای خالی كه بین دندانها در اثر عقب نشینی لثه هم كه ایجاد می شود از دید بیمار پنهان می ماند. موقعی كه بیمار برای جرم گیری مراجعه می كند وقتی این جرم ها را تمیز می كنیم لثه تحلیل رفته در معرض دید بیمار قرار می گیرد و چنین احساسی بدست می دهد كه جرم گیری باعث از بین رفتن لثه شده است؟ و بقول خودشان هم لثه پایین رفته و هم لای دندانها باز شده. در صورتی كه تمام این اتفاقات قبلاً صورت گرفته بوده و لی از دید بیمار پنهان بود. دو مسئله هم چنین افكاری را تشدید می كند: اول اینكه موقع جرم گیری در هر صورت خونریزی اتفاق می افتد و این امری طبیعی است ولی بیمار این امر را دلیل صدمه دیدن لثه هایش می داند و فكر می كند همین خونریزی ها به علت كنده شدن لثه ها از روی دندان است. دومین مسئله این است كه موقعی كه جرم به ضخامت كافی روی دندان می نشیند مانع رسیدن سرما و گرما به دندان می شود و به طور طبیعی كه دندانهای ما در معرض سرما و گرمای متعادلی در محیط دهان واقع است با وجود این جرمها و عدم رسیدن سرما و گرما به دندان، دندان به مرور حساسیت خود را از دست داده و موقعی كه با جرمگیری این جرمها را پاك می كنیم ناگهان دندان در معرض سرما و گرما قرار می گیرد و بیمار تفسیر غلط خود را تكمیل می كند كه چون دندانم تراشیده شده به آب سرد و گرم هم حساس شده، جرم گیری كردم لثه هایم پایین رفت. بین دندانهایم فاصله افتاد، دندانم تیر می كشدو ... مجموع این افكار بیمار را به این نتیجه می رساند كه جرم گیری دندان را خراب می كند. چند نكته در مورد جرم گیری: 1- حتماً سالی یك بار جرم گیری را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید. 2- مطمئن باشید كه با دقت در صحیح مسواك زدن ، تشكیل جرم به حداقل خواهد رسید. 3- اگر موقع مسواك زدن دیدید كه از ناحیه ای از لثه هایتان خون می آید، بدانید كه آن ناحیه دچار مشكل است و به دندانپزشك خود مراجعه كنید. ناحیه ای كه خون می آید بیشتر مسواك بزنید و از خونریزی آن نترسید. مطمئن باشید با خوب مسواك زدن و بیشتر مسواك زدن آن ناحیه خونریزی خیلی كاهش پیدا خواهد كرد . 4- در صورتی كه جرم زیادی داشتید و بعد از جرم گیری دندانهایتان به سرما و گرما حساس شده زیاد نگران نباشید به مرور رفع خواهد شد. 5- بعد از جرم گیری حتماً از دهانشویه مناسب استفاده نمایید تا در بهبود زخمهای به جا مانده از جرم موثر افتد. استفاده مداوم از دهانشویه ها زیاد توصیه نمی شود و یك هفته بعد از جرم گیری می توانید استفاده از دهانشویه را قطع نمایید. 6- هیچ آنتی بیوتیكی قبل و بعد از جرمگیری نیاز نیست. در موارد خاص حتماً دندانپزشكتان تجویز خواهد كرد.
درحال دریافت اطلاعات