نوه های زنان سیگاری در معرض ابتلا به یک بیمار روانی

طبق نتایج یک مطالعه جدید، سیگار کشیدن در دوره بارداری حتی بر نوه آن زنان هم تاثیر گذاشته و ریسک اوتیسم را افزایش می دهد.

نبض ما– «جین گلدینگ» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بریستول بریتانیا، در این باره می گوید: «هم اکنون ما می دانیم دورنگه داشتن نوزاد از دود سیگار یکی از بهترین هدایایی است که یک زن می تواند از ابتدای زندگی کودکش به آن دهد.»

وی در ادامه می افزاید: « در حال حاضر هم دریافته‌ایم که عدم استعمال سیگار در دوران بارداری و حاملگی می‌تواند چنین شروعی را در زندگی به نوادگان آینده هدیه کند.»

به گفته محققان، سیگار کشیدن مادر در دوره بارداری می تواند بر تخمک های در حال رشد جنین دختر داخل رحم نیز تاثیر گذارد. در مقابل، این احتمال افزایش می یابد که کودک دخترش (نوه) نیز در معرض ریسک بالای اوتیسم قرار گیرد.

سیگار

در مطالعه جدید محققان داده های بیش از ۱۴۵۰۰ کودک متولد شده در دهه ۱۹۹۰ در بریتانیا را بررسی کردند. مطالعه نشان داد افرادی که مادربزرگ مادری شان در طول بارداری خود سیگار کشیده بود ۵۳ درصد در معرض ریسک بالای ابتلا به اوتیسم بود.

همچنین مطالعات نشان داد دخترانی که مادربزرگ مادری شان در طول بارداری سیگاری بوده است ۶۷ درصد بیشتر دارای خصایص شبه اوتیسم نظیر مهارت های ضعیف ارتباط اجتماعی و رفتارهای تکراری هستند.

به گفته محققان، با توجه به مکانیسم‌ها، دو احتمال قوی وجود دارد. یکی آسیب به DNA  است که به نوادگان منتقل می‌شود و دیگری، برخی از واکنش‌های انطباقی به مصرف سیگار است که نوادگان را در برابر اختلال اوتیسم آسیب‌پذیر می‌کند. با این حال، محققان تاکید دارند استعمال سیگار توسط مادربزرگ‌ها با الگوهای رشدی مختلف در نوادگان دختر و نوادگان پسر در ارتباط است.

محققان تاکید می کنند زنانی که در دوران بارداری سیگار می کشند، نوه های دختری خود را در معرض افزایش خطر ابتلا به اختلال اوتیسم قرار می دهند.

منبع: مهر

5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    دچار ضايعه نخاعي در مهره ي T12-L1 ميباشم . مدت 3 سال و 4 ماه بر اثر حادثه رانندگي دچار اين ضايعه شده ام و بر اثر اين ضربه 70 درصد نخاعم دچار آسيب شده است و داراي احساس در پاهاي خود ميباشم و سردي و گرمي را احساس ميكنم و ميتوانم در حالت درازكش پاهايم را جمع كنم و باز و بسته كرده و پاي راست خود را بصورت مستقيم بالا ببرم و با كمك بريس مي توانم در خانه راه بروم . داراي بيماري خاصي هم نمي باشم. كه از زانو به پايين و بيشتر روي ساق پا به طرف قوزك پا و كف پا مي باشد كه موجب ميشود پاها بدون اراده به بالا پرتاب شود و مدتها ادامه دارد كه با حرارت بسيار شديد كه باعث عرق كردن و خيس شدن پا مي شود كه اين حالت در بيشتر مواقع وجود دارد .هيچگونه داروي مسكن و ضد اسپاسم(باكلوفن ، گاباپنتين) هيچ اثري ندارد و باعث شده كه زندگي بسيار سخت شود و قادر به انجام هيچ كاري نيستم . راه حلي براي كم شدن اين درد وجود دارد يا نه ؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      عوارضی که نوشته اید ناشی ازرفلکس های غیر ارادی است که به دنبال آسیب نخاع بوجود می آید وتا حدزیادی غیر قابل اجتناب می باشد.توصیه می شود به کلینیک درد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مراجعه نمایید.همچنین درخصوص استفاده از داروی تخصصی (فنوکسی بنزامین)ازجراح متخصص مغزواعصاب که تحت درمان ایشان هستيد سئوال بعمل آورید.گاهي نیز توصیه به جراحی ستون فقرات وبلوک کردن اعصاب می شود.
درحال دریافت اطلاعات