واریس بیضه (واریکوسل) چیست و آیا عامل ناباروری است؟

واریکوسل یا واریس بیضه به بزرگ شدن رگ های درون کیسه سست پوستی گفته می شود که بیضه ها (کیسه بیضه) را در خود دارد. واریکوسل مشابه رگ های واریسی است که ممکن است در پاهای خود مشاهده کنید.

خطرات واریکوسل

واریکوسل یا واریس بیضه علت اصلی ایجاد تولید اسپرم کم و کاهش کیفیت اسپرم است موضوعی که می تواند باعث ناباروری شود. با این حال، تمامی انواع واریکوسل بر تولید اسپرم تاثیر ندارند. واریکوسل ها می توانند باعث شوند بیضه ها نتوانند به طور طبیعی بزرگ یا کوچک شوند.

آیا واریکوسل درمان می شود؟

بیشتر انواع واریکوسل در گذر زمان رشد می کنند. خوشبختانه، بیشتر واریکوسل ها به سادگی قابل تشخیص هستند و بسیاری از آنها به درمان نیاز ندارند. اگر واریکوسل به ایجاد علائم منجر شود، با عمل جراحی قابل درمان خواهد بود.

بیضه واریسی و بیضه نرمال

علائم ابتلا به واریکوسل

واریکوسل یا واریس بیضه به طور معمول هیچ نشانه یا علائمی ندارد. در موارد نادر این بیماری می تواند در بدن، درد ایجاد کند:

  • این درد می تواند از ناراحتی کامل تا تیر کشیدن متغیر باشد؛
  • ممکن است با ایستادن یا فعالیت فیزیکی درد افزایش پیدا کند، خصوصا اگر در دوره های طولانی ادامه پیدا کند؛
  • در طول روز درد بدتر شود؛
  • زمانی که دراز می کشید درد کاهش یابد؛
  • باروری را مختل کند؛

با گذر زمان، واریکوسل یا واریس بیضه می تواند بزرگ تر شود و بزرگی آن مشهود تر شود. از نظر ظاهری واریکوسل شبیه به کیسه ای پر از کرم است. این بیماری می تواند  باعث تورم بیضه ها شود و تقریبا این موضوع همیشه در بیضه سمت چپ رخ می دهد.

دلایل ابتلا به واریس بیضه

چه زمانی برای واریکوسل به پزشک مراجعه کنیم؟

به دلیل این که واریس بیضه یا واریکوسل به طور معمول هیچ علائمی به همراه ندارد، در اغلب موارد درمانی نیاز نخواهد داشت. واریکوسل ها می توانند در زمان ارزیابی باروری یا چک آپ دوره ای تشخیص داده شوند.

با این وجود، اگر در کیسه بیضه خود احساس درد یا ورم می کنید، توده ای در آن کشف کرده اید، متوجه اندازه متفاوت بیضه های خود نسبت به یکدیگر شده اید، یا در جوانی دچار واریکوسل شده اید، یا برای باروری دچار مشکل هستید با پزشک خود تماس بگیرید.

[bs-quote quote="برای اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری و درمان آن به وب سایت دکتر ولی پور مراجعه نمائید" style="style-23" align="center" author_name="دکتر ولی پور" author_job=" متخصص ارولوژی" author_avatar="https://nabzema.com/wp-content/uploads/2020/08/dr-valipoour.jpg" author_link="http://bit.ly/drvalipournabzema"][/bs-quote] 

بعضی از بیماری ها می توانند باعث ایجاد توده در بیضه یا درد بیضه‌ها شوند و بعضی از این بیماری ها نیازمند درمان فوری هستند. جراحی واریکوسل یکی از روش‌های درمان واریکسول است.

چرا واریکوسل میگیریم؟

طناب بیضه خون را به بیضه های شما حمل و از آن خارج می کند. به طور مشخصی دلیل وقوع واریکوسل معلوم نیست. با این وجود، بسیاری از متخصصان معتقدند که واریکوسل زمانی ایجاد می شود که اختلال عملکردی دریچه های درون رگ های این بند مانع از جریان خون مناسب شوند.

بازگشت خون حاصل از این مشکل باعث می شود رگ ها گشاد شوند. این موضوع می تواند باعث آسیب دیدن بیضه ها وکاهش باروری شود.

علت واریکوسل

واریکوسل ها اغلب در زمان بلوغ ایجاد می شوند. واریکوسل ها اغلب در سمت چپ رخ می دهند، این موضوع بیشتر به دلیل موقعیت رگ بیضه سمت چپ اتفاق می افتد.

علت واریس بیضه

عوامل ایجاد واریکوسل

به طور معمول عوامل خطر آفرین قابل توجهی برای ایجاد واریکوسل وجود ندارند.

عوارض واریکوسل یا واریس بیضه

واریکوسل یا واریس بیضه می تواند باعث بروز رخداد های زیر شود:

  • کوچک شدن بیضه (آتروفی)

توده بیضه شامل لوله های کوچک تولید اسپرم می شود، زمانی که بیضه برای مثال از واریکوسل آسیب ببیند، اندازه آن کوچک می شود و نرم می شود. دلیل کوچک شدن بیضه مشخص نیست اما نقص دریچه ها به خون اجازه جمع شدن در رگ ها را می دهد، موضوعی که می تواند به افزایش فشار بر رگ ها بیانجامد و آنها را در معرض سمومی قرار دهد که در خون قرار دارند موضوعی که می تواند به آسیب بیضه بیانجامد.

  • ناباروری

واریکوسل یا واریس بیضه ممکن است منجر به افزایش دمای موضعی در درون یا اطراف بیضه شود، موضوعی که شکل گیری، جابجایی و عملکرد اسپرم را تحت تاثیر قرار می دهد.

4.5/5 - (2 امتیاز)
منبع medicalnewstoday

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم