آشنایی با خواص شگفت انگیز انجیر

انجیر به گفته محققان دانشگاه اینسبروک در اتریش، سرشار از آنتی‌ اکسیدان است. انجیر از جمله میوه‌ هایی به شمار می‌رود که سریع رو به فساد و خرابی می‌گذارد اما اگر به صورت تازه مصرف شود، فواید پر شماری برای سلامتی به همراه دارد.

به گزارش نبض ما به نقل از مدیکال دیلی، اگر انجیر را یکی دو روز پس از خریداری مصرف کنید، علاوه بر این‌که مواد آنتی‌ اکسیدانی را روانه بدن خود کرده‌اید از چهار خاصیت شگفت‌ انگیز آن نیز بهره خواهید برد.

۱-حفظ شادابی و رطوبت پوست

خوردن انجیر تازه می‌تواند به جوان و درخشنده نگاه داشتن پوستتان کمک کند. میزان بالای ذخایر اسید های چرب امگا-۳ در آن به کار تغذیه پوست می‌ آید و در پی آن نشانه‌ های پیری و لکه‌ های قرمز ناشی از آکنه یا برخی دیگر از بیماری‌ های پوستی تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

به گفته دکتر روبینا طاهر، فیزیوتراپ در فیلادلفیا، با فشردن انجیر و افزودن مقداری آب به آن می‌توان خمیری را شکل داد که اگر به مدت ۱۰ دقیقه به عنوان ماسک آن را روی صورتتان بگذارید و سپس شست‌ وشو دهید، به حفظ رطوبت و شادابی پوست چهره خود کمک شایانی کرده‌اید.

۲-کمک به هضم بهتر غذا و کاهش وزن

انجیر منبعی غنی از فیبر است؛ بر همین اساس به هضم بهتر غذا و همچین کنترل و مهار وزن کمک قابل توجهی می‌کند. محتوای بالای فیبر آن سبب نرم شدن مدفوع و در نتیجه نظم دادن به اجابت مزاج و رفع یبوست می‌شود.

بر اساس مطالعه‌ای که از سوی JAMA منتشر شده، وجود آنزیمی در این میوه به نام فیسین (Ficin) قادر است سوخت‌وساز را بهبود بخشد و پروتئین را به اسید های آمینه تبدیل کند؛ چنین روندی منجر به کاهش وزن می‌شود.

طاهر اضافه می‌کند: بدن ما از اسید های آمینه برای ساخت ماهیچه استفاده می‌کند و به همین دلیل انجیر می‌ تواند انتخابی عالی برای کاهش وزن و تناسب بهتر اندام باشد.

۳-مبارزه با سرطان غیر ملانومی

میوه انجیر حاویی ماده‌ ای فیتوچمیکال به نام «بنزالدئید» است که قابلیت ضد سرطانی دارد. مطالعه‌ ای در سال ۲۰۱۲ نشان داد که انجیر منبع بسیار خوبی از مواد فعال زیستی همچون فنول، کومارینز، و اسید های چرب با خاصیت بالقوه مفید درمانی برای سرطان پوست غیر ملانوم است. کومارینز بویژه برای پیشگیری و درمان سرطان پروستات استفاده می‌شود.
۴-کاهش فشار خون بالا

انجیر منبعی از پتاسیم است؛ عنصری که برای کمک به مهار فشار خون از آن یاد می‌شود. پتاسیم می‌تواند اثرات منفی نمک بر فشار خون را کنترل کند. بسیاری از مردم میوه و سبزیجات به اندازه کافی مصرف نمی‌کنند اما بالعکس، میزان زیادی سدیم را به نام نمک وارد بدنشان می‌کنند و کاهش پتاسیم در نبرد نا برابر با سدیم می‌تواند منجر به افزایش احتمالی فشار خون در آنها شود.

بر اساس یک مطالعه مشخص شد زمانی که گروهی از داوطلبان آزمایشی، وعده‌ هایی از سبزیجات و غذا های کم‌چرب به جای تنقلات و شیرینی خوردند، فشار خونشنان به طور میانگین از مقدار سیستولیک ۵/۵ روی مقدار دیاستولیک ۳ کاهش یافت. رژیم غذایی افراد مورد مطالعه در یک گروه شامل پتاسیم، منزیم و کلسیم بیشتر بود و در گروه دیگر از رژیم غذایی معمول امریکایی با محتوای میوه و سبزی کمتر و چربی بیشتر پیروی می‌شد.

دکتر طاهر هشدار می‌دهد که همواره به یاد دشاته باشید، مصرف نمک میزان سدیم را در جریان خون بالا می‌برد و توانایی کلیه‌ها را برای جداسازی آب کاهش می‌دهد. این مایعات اضافی فشار خون را افزایش می‌دهند.

3.3/5 - (3 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید