چرا هوای خانه آلوده است؟
وقتی در فصل پاییز و زمستان به علت وارونگی هوا، آلودگی هوا به مرز هشدار می رسد، معمولا با نگاه کردن به آسمان و دیدن سطح آلودگی هوا از بیرون رفتن منصرف می شوید. اما غافل از این امر هستید که هوای خانه آلوده تر است. حال سوال اینجاست که چه کاری از دست تان بر می آید؟
نبض ما- ترجمه: حانیه ایران خواه
هوایی که در خانه استشمام می کنیم باید مطلوب باشد. در زمان آلودگی هوا، تنها کاری که می توانیم انجام دهیم کنترل هوای داخل خانه است. ممکن است آلودگی در خانه خیلی بیشتر از بیرون باشد. مواد شیمیایی مضر می تواند ۱۰ برابر بدتر از بیرون، هوای خانه را آلوده کند. چون اگر در خانه آلودگی محبوس شود، بیرون رفتن آن کار دشواری است. به دلایل گفته شده وجود آلودگی در محیط های بسته مانند خانه و محل کار بیشتر است.
حتما با خود فکر می کنید که خانه ی شما از هر نوع آلودگی به دور است. حتی اگر سیگاری نباشید، از بزرگراه ها دور باشید، شومینه نداشته باشید باز هم در وسایلی که حتی فکرش را نمی کنید، آلودگی در خانه ی شما وجود دارد.
به گزارش نبض ما، اغلب مردم ۹۰ درصد زمان خود را در طول روز در محیط های بسته می گذرانند و به طور اختصاصی ۶۵ درصد از این زمان در خانه ها می گذرد. به همین دلیل درصد آلودگی در خانه از همه جا بیشتر است.
برخی از عوارض این آلودگی ها فراتر از سرما خوردگی است و می تواند به بیماری های ریه و حتی مرگ و کما رفتن منجر شود. در ادامه نبض ما به علل آلودگی هوا در خانه اشاره می کند.
علل آلودگی هوا در خانه
وقتی در خانه اسپری رنگ استفاده می کنید یا این که گاز متساعد مواد شوینده را استشمام می کنید، در واقع آلودگی را به داخل ریه ها وارد می کنید.
نبض ما، علل اصلی آلودگی در خانه را به شرح زیر عنوان می کند:
- گاز رادون. که در مصالح و زیرساخت خانه استفاده می شود.
- دود سیگار. سیگار را ترک کنید. اگر هم می خواهید سیگار بکشید به هیچ وجه در منزل این کار را انجام ندهید و به فضای باز بروید.
- آلاینده های بیولوژیکی. مانند کپک ها، قارچ ها، ویروس ها و شوره بدن حیوانات که به دلیل گرم و مرطوب بودن محیط های سرپوشیده راحت تر رشد می کنند.
- گاز خارج شده از بخاری، اجاق گاز و شومینه. راه حل این مشکل این است که حتما در آشپزخانه هواکش های قوی تعبیه شود، از سالم بودن دودکش بخاری و شومینه اطمینان حاصل نمایید.
- بنزن، کلرید متیلن. هرگز قوطی رنگ های قدیمی را نگه ندارید. به اندازه نیازتان رنگ بخرید.
- مواد حاوی فرمالدئید. در چوب های فشرده مانند ام دی اف وجود دارد.
- استفاده از آفت کش ها، سوسک کش ها و غیره. از این مواد طبق دستور آن ها استفاده کنید. پس از استفاده از این مواد حتما تهویه مناسبی انجام شود.
- سرب. از رنگ زدن خانه دوری کنید و حتما این کار را به متخصصین بسپارید . بچه ها را از این محیط ها دور نگه دارید.
- فرش ها. پشم و الیاف فرش می تواند حساسیت زا باشد.
راهکاری برای رفع آلودگی در خانه
در آخر نبض ما، راهکارهایی که آلودگی در خانه را دور می کند، به شما می گوید:
- اجتناب از سیگار کشیدن در داخل خانه (ترک سیگار بهترین پاسخ برای سلامت عمومی است)
- تهویه مناسب برای اجاق گاز
- به حداقل رساندن شلوغی و رعایت نظافت
- کم کردن فرش های خانه
- استفاده از یک دستگاه رطوبت زدا یا تهویه هوا برای کاهش رطوبت
- پوشاندن سطل زباله
- راه ندادن کفش ها به منزل
- به حداقل رساندن استفاده از خوشبو کننده های هوا
- جلوگیری از نشتی آب
- گردگیری
- شستشوی هفتگی ملافه ها در آب گرم
- اطمینان از باز بودن راه هواکش ها
- قرار دادن درپوش برای شمع های عطری