مرگ روزانه ۳۰۰ ایرانی به دلیل بیماری های قلبی عروقی
سالانه دست کم ۷ میلیون نفر درجهان بر اثرسکته و بیماری های قلبی عروقی وبیش از هفت میلیون نَفَر بر اثر سکته مغزی جان خود را ازدست می دهند.
رئیس انجمن آترواسکلروزایران با بیان اینکه روزانه دست کم ۳۰۰ ایرانی به دلیل ابتلا به انواع بیماری های قلبی عروقی جان خود را ازدست می دهند، گفت: با برنامه ای که سازمان بهداشت جهانی برای دنیا در نظرگرفته و پیگیری هایی که در حال انجام است به نظر می رسد در کشورهای توسعه یافته تا سال ۲۰۲۵ شاهد کاهش بیماری های قلبی عروقی و یا سکته های قلبی و تا حدی سکته های مغزی باشیم.
دکترمسعود قاسمی در آستانه برگزاری کنگره آتروترومبوزیس (پیشگیری از تصلب شرائین وسکته های قلبی، مغزی) که ۲۹ بهمن درتهران برگزارمی شود افزود: در خوش بینانه ترین حالت وبا اجرای استانداردهای سازمان بهداشت جهانی، کشورهای پیشرفته تا حدود ۱۰ سال آینده با کاهش ۲۵ درصدی بیماری های یاد شده روبرو خواهند بود. اما این روند درکشورهای در حال توسعه قدری متفاوت است. به گونه ای که درکشوری نظیر ما برای کاهش این گونه بیماری ها نیازمند برنامه ریزی های دقیق تر و منسجم هستیم.
بیماری های زمینه ای
به گفته وی، هرقدر شاهد رشد صنعتی شدن هم زمان با عدم رعایت بهداشت و برنامه ریزی صحیح و رژیم غذایی مناسب باشیم و افراد از چاقی اجتناب نکنند و مراجعه مرتب ومنظم به مراکز پزشکی برای چکاب های سالیانه نداشته باشند با آمار بالاتری از بیماری های قلبی عروقی و تلفات دراین زمینه روبرو می شویم.
متخصص قلب و عروق امکانات فعلی کشور را برای کاهش آمار ابتلا به سکته های قلبی و مغزی درحال رشد و بهبود ارزیابی کرد و گفت: برای رسیدن به شرایط مطلوب تر حداقل به یک دوره ۵ ساله نیازداریم.
وی تاکید کرد: تعداد مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی با افزایش سن بازهم بیشترمی شود بنابراین نیاز داریم که درکشور آگاهی های اجتماعی را محک بزنیم و ببینیم که با توجه به رشد بیماران در خطر آیا می توانیم خود را ازلحاظ کاهش بیماری ها به مرزکشورهای توسعه یافته برسانیم یا خیر.
بیماری های قلبی عروقی در جهان
رئیس انجمن آترواسکلروزایران گفت: شایع ترین بیماری قلبی و مغزی در سراسر دنیا و کشور ما بدون شک سکته های قلبی و مغزی هستند.
متخصص قلب و عروق اظهارداشت: در سال ۲۰۰۲ هر سال ۷میلیون نفربه دلایل بیماری های قلبی جان خود را ازدست داده اند و درسال ۲۰۲۰ در صورت عدم رعایت الگوهای جهانی سالانه ۱۱ میلیون نفردرجریان ابتلا به این گونه بیماری ها جان خود را ازدست خواهند داد.
رئیس انجمن آترواسکلروزایران گفت: سالانه دستکم ۷ میلیون نفردرجهان بر اثر سکته و بیماری ها قلبی وبیش از هفت میلیون نَفَربراثر سکته مغزی جان خود را ازدست می دهند.
وی خاطرنشان کرد : این در حالی است که بیماریهای مزمن ریه وعفونت های حاد ریه سالانه جان حدود شش میلیون نَفَررا درجهان می گیرد و ایدز ، دیابت ، فشار خون بالا، إسهال و تصادفات رانندگی ازدیگرعلل مرگ انسان ها درجهان اند.
گفتنی است چهارمین همایش سراسری روزآتروترومبوزیس روزجمعه ۲۹ بهمن ۹۵ ازساعت ۹-۱۴ وبامشارکت انجمن های قلب وعروق ایران،آترواسکلروزیس،اینترونشال کاردیولوژی ،انجمن سکته مغزی ایران وبا حمایت وبرنامه ریزی شرکت سانوفی فرانسه درهتل پارسیان آزادی تهران برگزارمی شود.