مهم ترین علل پارگی پرده گوش

عفونت گوش بویژه در کودکان، هنگام سرماخوردگی زیاد دیده می شود. ممکن است به دنبال بروز این نوع عفونت، پارگی و آسیب به پرده گوش نیز اتفاق بیفتد که جای تعجب ندارد. از نشانه های اصلی پارگی پرده گوش درد، کم شنوایی، وزوز گوش، خونریزی و در صورت وجود عفونت، تب ، استفراغ و اسهال است.

توجه داشته باشید همیشه پارگی پرده گوش با درد همراه نیست و اگر ناشی از عفونت هم نباشد، نشانه هایی چون خروج ترشحات عفونی بروز نمی یابد.

به گزارش نبض ما، دکتر ابراهیم رزم پا، متخصص گوش، حلق و بینی در گفت وگو با جام جم تاکید می کند: در چنین مواردی باید به تغییر رفتار فرزندان دقت کرد، ازجمله نزدیک تلویزیون نشستن یا نمره خوب نگرفتن در درس املابه دلیل نشنیدن. در مورد بچه های زیر دو سال هم که معمولا آسیب پرده گوش با درد همراه است، بی قراری و تکان دادن مکرر سر را باید نشانه احتمالی آسیب پرده گوش تلقی کرد.

این متخصص می افزاید: پارگی پرده گوش ممکن است غیر از عفونت مکرر لوزه ها بویژه در کودکانی که لوزه سوم دارند، بر اثر عواملی چون ضربه به گوش یا سر، شکستگی جمجمه، انفجار ناگهانی، تغییر زیاد فشار هوا یا شیرجه زدن در آب و فرو بردن اجسام خارجی در گوش (بویژه گوش پاک کن) ایجاد شود.

هیچ جسمی نباید داخل گوش شود

اگر پارگی پرده ناشی از عفونت حاد گوش باشد، علاوه بر احساس درد، کم شنوایی و تب، خروج ترشحات عفونی یا خونی از گوش نیز ممکن است دیده شود.
دکتر رزم پا با اشاره به این که وارد کردن شیء خارجی به داخل گوش، مهم ترین علت پارگی پرده گوش است، می افزاید: درد ناگهانی گوش ، ناشنوایی نسبی، خونریزی ، ترشحات خارجی ، سرگیجه و وزوز گوش ازعلائم شایع پارگی پرده گوش است. ترشح گوش ناشی از پارگی می تواند 24 تا 48 ساعت پس از پارگی اتفاق بیفتد.
وی تاکید می کند: توجه داشته باشید پاره شدن پرده گوش می تواند به دنبال وارد کردن یک شی ء خارجی مثل گوش پاک کن ، گیره کاغذ برای تمیز یا رفع خارش گوش پیش آید. دکتر رزم پا همچنین یادآور شد: وارد آمدن فشار ناگهانی به پرده گوش بر اثر سیلی نیز می تواند به پارگی پرده گوش منجر شود.

ترمیم خود به خود پارگی پرده گوش

در صورتی که پرده گوش پاره شده عفونی نشود، معمولاخود به خود در مدت دو ماه بهبود می یابد، اما اگر عفونی شود، عفونت را می توان با تجویز دارو (آنتی بیوتیک) درمان کرد و شنوایی نیز معمولامشکل دائمی پیدا نمی کند. این متخصص گوش و حلق و بینی می افزاید: بیش از 80 درصد پارگی های گوش بر اثر عفونت ترمیم می شود. اگر پارگی بر اثر ضربه چندان عمیق نباشد و از بروز عفونت نیز پیشگیری شده باشد معمولاطی شش ماه تا یکسال ترمیم صورت خواهد گرفت.

درمان پارگی پرده گوش

به جراحی نیاز است

فراموش نکنید خشک نگه داشتن پرده گوشی که پاره شده است در دوران ترمیم ضروری است و به همین دلیل اگر شک دارید پرده گوش پاره شده است یا نه،از مصرف هر نوع قطره گوش اجتناب کنید.

دکتر رزم پا با اشاره به مطالب بالامی افزاید: استفاده از قطره گوش، احتمال بروز عفونت گوشی را زیاد و عفونت، روند ترمیم پرده گوش پاره شده را با اختلال روبه رو می کند.

وی درباره درمان جراحی پرده گوش می گوید: اگرچه درمان اصول کلی تشخیص پرده گوش با معاینه گوش از طریق اتوسکوپ (دستگاه مخصوص دیدن داخل گوش ) تائید می شود، اما در صورتی که پارگی پرده گوش خود به خود ترمیم نشود، انجام جراحی ضروری است.البته برای جراحی ترمیمی پرده گوش، تکنیک ها و روش های مختلفی وجود دارد که رایج ترین آن پیوند زدن عضله گیجگاهی به محل سوراخ پرده گوش است.

نگذارید پرده گوش پاره شود

برای پیشگیری از بروز پارگی پرده گوش به موارد زیر توجه کنید:

  • از به کار بردن هر گونه شیئی ازجمله گوش پاک کن برای تمیز کردن یا خاراندن گوش اجتناب کنید.
  • در صورت ورود هر گونه جسم خارجی یا حشره به گوش، برای خارج کردن آن فقط از پزشک کمک بخواهید.
  • از صدماتی که ممکن است باعث پاره شدن پرده گوش شوند، مانند ترقه ها یا ضربه های صوتی محیط های انفجاری بشدت اجتناب کنید.
امتیاز به مطلب post

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر آرمان سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 135 مشاهده پرسش
    با سلام ، من تقریبا از یه ماهه پیش احساس کردم ته گلوم به چیزی شبیه غده وجود داره ، البته من اون موقع کپسول پروبیوتیک لاکتوکر استفاده میکردم و هنوزم استفاده میکنم برای برنامه غذاییم ، اون موقع فکر میکردم کپسول هستش که ته گلوم گیر میکنه و پایین نمیره ، ولی بعد چند وقت احساس کردم نه انگار یه چیزی مثل توده هست ته گلوم ، البته اینم بگم من این موضوع و تو اواسط اسفند ماه متوجه شدم ولی زیاد جدی نگرفتم و انگار که خودش خوب شده بود نمیدونم هی خوب میشه هی دوباره برمیگرده این حالت هستش ، بعضی وقتا احساسش میکنم بعضی وقتا انگار چیزی نیستش ، میشه بهم کمک کنین ممنون میشم ، البته الان 2 روزه هست که احساس میکنم هستش و هنوز خوب نشده .
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      باید بگم معاینه توسط متخصص گوش حلق بینی وجراحی سروگردن اولین قدم است.
      اما اگر جوان هستید واهل سیگار ودخانیات والکل نیستید نگرانی خاصی نداشته باشید.
      مواردی که احتمال داره جزو
      علل احتمالی باشه شامل :

      ۱-اضطراب یکی از علائم شایع اضطراب که مردم آنرا نمی شناسند احساس توده درگلو است
      درقدیم به آن غم باد می گفتند.

      ۲-حساسیت با توجه به نزدیکی فصل اسفند به بهار وشروع سال جدید حساسیت می تواند خود را به شکل توده در گلو وخلط چسبنده سفید نشان دهد.

      ۳- تنفس دهانی بخصوص شبها که خوابید .ورود هوای سرد از گلو احساس توده در گلو را بر می نگیزد.درواقع علت اصلی گرفتگی بینی می باشد.علامتش دردگلو وخشکی دهان دراوایل صبح می باشد.

      ۴-کم کاری تیرویید
      کم کاری تیرویید با غلیظ نمودن آب دهان باعث احساس توده درگلو می گردد.


      در افرادی که اهل دخانیات والکل هستند ویا سابقه بیماری سرطان در خانواده دارند معاینه دراسرع وقت توصیه می شود اما اگر هیچکدام ازاین عوامل خطر را ندارید نگران نباشید.

      دکتر سید محمد لاجوردی
      متخصص گوش، حلق و بینی | جراحی زیبایی بینی
      http://dr-lajevardi.com
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۵ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    آفت ته گلو چیست ؟علت و راه درمان چیست؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۱۵ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      اغلب بيماريهاي ويروسي هستند كه در هنگام ضعيف شدن فرد شعله ور ميشود
      در مان آن شربت ديفن هيدرامين + ١٠ عدد كپسول تتراسايكلين داخل آن ريخته شود و مرتب غرغره شود
درحال دریافت اطلاعات