درمان خانگی بوی بد دهان ناشی از سینوزیت

بوی بد دهان ناشی از سینوزیت ممکن است بخاطر بینی و سینوس ها در قالب سینوزیت باشد. هنگامی که سینوس ها مسدود می شوند، باکتری ها درون آنها جمع می شوند و عفونت سینوسی موجب بوی بد می شوند. با ما همراه باشید تا چند راهکار ساده و فوری برای درمان بوی بد دهان ناشی از سینوزیت به شما پیشنهاد کنیم.

عفونت سینوسی علائم مشابهی به سرماخوردگی دارد. تفاوت بزرگی بین این دو، این است که این علائم چه مدت طول می کشد. علائم سینوزیت معمولا کمتر از 10 روز طول می کشد ولی سینوزیت مزمن می تواند به مدت 12 هفته یا بیشتر ادامه یابد.

بوی بد دهان ناشی از سینوزیت چگونه ایجاد می شود؟

سرماخوردگی با ایجاد خشکی دهان هنگام نفس کشیدن، هنگامی که هوا از طریق بینی بالا می رود، موجب ایجاد بوی بد دهان می شود.

با این حال، مخاط سینوس های عفونی خودشان نیز بوی بدی دارند و هوایی که با آن ها برخورد می کند، بدبو می شود. مخاط آلوده سینوس ها به پایین و پشت گلو ریخته می شود، جایی که هوا بازدم می شود و بوی عفونت به نفس شما منتقل می شود.

شما می توانید بوی دهان خود را با شستشوی دهان با خمیردندان های فلوراید، بهبود دهید. با این حال این روش، موقتی است و بوی بد تا زمانی که عفونت از بین نرود، متوقف نمی شود.

اکثر عفونت های سینوسی حاد به طور طبیعی تشخیص داده می شوند، اما درمان های بدون نسخه (OTC) مانند قرص های آنتی هیستامین، اسپری بینی، استامینوفن و لوزی های گلو می توانند نشانه های شما را کاهش دهند.

به یاد داشته باشید باید از استفاده از ضد انعقاد بینی استفاده کنید تا بیش از 3 تا 5 روز طول بکشد. در عوض، مایعات زیاد (نوشیدنی) را بنوشید، فقط زمانی که نیاز به استفاده از یک مرطوب کننده و اسپری بینی دی بی سالین دارید.

اگر علائم بعد از دو تا سه هفته بهبود نیافته یا سردرد دارید، تب بیش از 102.2 F یا تورم شدید در اطراف چشم، به پزشک خود مراجعه کنید. او می تواند آنتی بیوتیک ها را برای یک عفونت باکتریایی یا یکی دیگر از داروهای مناسب با توجه به منبع مشکل تجویز کند.

چرا دهان بوی بد می دهد؟ در این مقاله به این سوال پاسخ می دهیم

درمان خانگی عفونت سینوسی برای رفع بوی بد دهان

عفونت معمولا به خودی خود بهتر می شود. آنتی بیوتیک ها به عفونت های سینوسی ناشی از ویروس یا تحریک هوای آلوده کمک نمی کند، اما برخی کارها هست که می توانید انجام دهید تا سرعت بهبودی شما بیشتر شود. در ادامه به روش هایی برای  بوی بد دهان ناشی از سینوزیت و رهایی از شر عفونت های سینوسی ، اشاره می شود.

به مقدار کافی آب بنوشید

برای کمک به خروج ویروس از بدن، مطمئن شوید که بدن شما به اندازه کافی هیدراته شده است. هر دوساعت تقریبا 250 میلی لیتر آب بنوشید.

ماده غذایی مفید که برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید بخورید

برای مبارزه با ویروس، مواد غذایی تقویت کننده ایمنی بدن مانند سیر، زنجبیل و پیاز را به وعده های غذایی خود اضافه کنید. سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند برای استفاده از سیر به صورت پزشکی 2 تا 5 گرم سیر تازه یا 300 تا 1000 میلی گرم عصاره سیر در روز مصرف کنید.

شما همچنین می توانید چای زنجبیل را نیز امتحان کنید. همچنین عسل خام را نیز می توانید برای افزایش تقویت سیستم ایمنی اضافه کنید. عسل سرشار از آنتی اکسیدان است و خواص ضد باکتری و ضد قارچی دارد.

اگر دنبال راهکارهایی برای پیشگیری از عفونت سینوسی در دوران بارداری هستید، می توانید این مقاله را مطالعه نمایید.

سینوس های خود را مرطوب نگه دارید

هیدراته نگه داشتن سینوس ها می تواند به کاهش فشار کمک کند. در اینجا چند نکته برای این که سینوس های خود را هیدراته نگه دارید بیان می کنیم:

در شب، در اتاق خواب خود بخور کار بگذارید تا از انسداد بینی ها در شب جلوگیری به عمل آید.

در طول روز و قبل از خواب، از اسپری طبیعی نمکی برای بینی استفاده کنید. اینها را می توان از داروخانه محلی خود خریداری کرد و چند بار در روز برای کمک به رفع تراکم اخلاط بینی از آن استفاده کرد.

سینوس های خود را در معرض بخار قرار دهید. دوش گرفتن با آب داغ به صورت منظم و نفس کشیدن در هوای مرطوب می تواند به شما کمک کند.

شما همچنین می توانید یک کاسه را با آب جوش پر کنید و در مقابل آن بنشینید و با یک حوله ضخیم سر و کاسه را بپوشانید. این کار را 10 دقیقه ادامه دهید. سعی کنید سرتان را 10 اینچ بالاتر از آب نگه دارید.

سینوس های خود را با روغن تمیز کنید

روغن اوکالیپتوس می تواند به باز کردن سینوس ها و خلاص شدن از مخاط کمک کند. اطمینان حاصل کنید که فقط از اسانس های خوراکی استفاده می کنید. چند قطره روغن را به سقف دهانتان بکشید و سپس یک لیوان آب بنوشید.

کمپرس گرم

اعمال حرارت همراه با رطوبت، ممکن است باعث کاهش درد سینوس شود. حوله های گرم و مرطوب را در اطراف بینی، گونه ها و چشم های خود قرار دهید تا درد را کاهش دهید. این کار همچنین کمک می کند مسیر بینی از بیرون باز شود.

از داروهای بدون نسخه استفاده کنید

اگر از روش های خانگی به نتیجه نرسیدید می توانید از داروساز خود بخواهید که داروهای بدون نسخه مانند سودافد(داروی ضد احتقان) به شما بدهد.

این داروها ممکن است علائم سینوزیت را با تنگ کردن عروق خونی کاهش دهد. این به کاهش التهاب و تورم نیز کمک می کند. همینطور ممکن است جریان تخلیه از سینوس ها را بهبود بخشد.

درد ناشی از افزایش فشار داخل بینی می تواند با استفاده از یکی از موارد زیر کاهش یابد:

هنگام مصرف داروهای بدون نسخه همیشه توصیه های داروساز و دستورالعمل های مربوط به آن را دنبال کنید.

در صورتی که بهبودی در حال خود پس دو سه هفته احساس نکردید و یا این که سردرد یا تب و یا تورم در اطراف چشم مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید.

 

چه داروی گیاهی برای سینوزیت خوب است؟ برای اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید

2.9/5 - (15 امتیاز)
منبع healthline

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 نظر
  1. مهدی هوشیا می‌نویسد

    باسلام مردی ۳۶ ساله هستم. حدود ۱۸ سالگی فهمیدم سینوزیت دارم. به پزشکان مختلف و فراوانی درتمام تهران مراجعه و آنتی بیوکهای متفاوتی طبق توصیه هرپزشک استفاده کردم ولی بی فایده بود. سعی کردم کارها و چیزهایی که تحربک میکنن رو انجام ندم. الان حدود ۵ساله بامشکل خلط سبز و شیری درسینه مواجهم. پس از سی تی اسکن از سینوس و ریه متوجه شدم سینوزیتم درمان و ریه هم بدون مشکل هست. ولی متخصص ریه رنیت آلرژیک رو عالمل خلط سینم تشخیص دادن و دو نوع قرص ضدحساسیت و اسپری بینی و دهانی تجویز کردن. ولی خلط درمان نشده و فقط غلیظ تر وبشکل سبزوشیری بریده مشاهده میشن.توروخدا راهنمایی کنین از خلط چرکی نجات پیدا کنم. ممنون

  2. مهدی هوشیار می‌نویسد

    باسلام مردی ۳۶ ساله هستم. حدود ۱۸ سالگی فهمیدم سینوزیت دارم. به پزشکان مختلف و فراوانی درتمام تهران مراجعه و آنتی بیوکهای متفاوتی طبق توصیه هرپزشک استفاده کردم ولی بی فایده بود. سعی کردم کارها و چیزهایی که تحربک میکنن رو انجام ندم. الان حدود ۵ساله بامشکل خلط سبز و شیری درسینه مواجهم. پس از سی تی اسکن از سینوس و ریه متوجه شدم سینوزیتم درمان و ریه هم بدون مشکل هست. ولی متخصص ریه رنیت آلرژیک رو عالمل خلط سینم تشخیص دادن و دو نوع قرص ضدحساسیت و اسپری بینی و دهانی تجویز کردن. ولی خلط درمان نشده و فقط غلیظ تر وبشکل سبزوشیری بریده مشاهده میشن.توروخدا راهنمایی کنین از خلط چرکی نجات پیدا کنم. ممنون

  3. ارزو می‌نویسد

    ببخشید من از یک سال گذشته از معده ام بو میاد و لی دهانم هیچ بویی نمیده وقتی میخوابم بواش خیلی شدیده ووقتی که چیزی نمیخورم هم همینطور مسواک هم میزنم اما بازم جوابی نمیگیرم تورو خدا یکی درمانشو بهم بگه دیگه نمی تونم تحمل کنم پیش دکتر هم به خاطر در دسترس نبودن نمیتونم برم

    1. ناشناس می‌نویسد

      نن دخترمم اینجوری بود شربت مترونیدازول داد دکتر

  4. محمد می‌نویسد

    دوستان من برای عفونت سینوس اطراف بینی بخور سرکه سیب رو پیشنهاد میکنم اب رو بذارید بجوشه و بعد سرکه سیب رو اضافه کنید و بُخور کنید خیلی موثره من به خاطر احتمالا الرژی یکی از سینوس هام دچار عفونت شد و به دنبالش سردرد و دندون درد و چشم درد و گلودرد پیدا کردم که با این روش خیلی بهتر شد, نوشیدن مایعات گرم و سوپ رو هم فراموش نکنید .

از پزشکان نبض‌ما بپرسید