صابون مراغه مناسب پوست چرب

صابون مراغه که به صورتی کاملا طبیعی تولید می شود با ماندگاری بیش از 10 سال و با قدمتی بیش از۱۵۰ سال معروف ترین صابون سنتی کشور بوده و سوغاتی اصلی و ارزشمند این شهرستان به حساب می آید.

گردآوری- نبض ما

این صابون که به صورت سنتی و نیمه صنعتی تولید می شود، به رغم رواج صابون های صنعتی همچنان به عنوان شوینده اصلی در خانه های مردم این شهرستان و سایر شهرهای کشور مورد استفاده قرار می گیرد. این صابون از دنبه گوسفند و سود سوزآور تشکیل شده و در ساخت آن از مواد شیمیایی استفاده نمی شود. تا پیش از تولید صابون های صنعتی، در بیشتر شهرهای ایران مردم از صابون مراغه استفاده می کردند و هم اکنون نیز در بازار سنتی همه شهرهای ایران، صابون های سنتی مراغه طرفداران زیادی دارد.

این صابون به علت دارا بودن PH مناسب و میزان اسید کنترل شده آن حساسیت های پوستی را از بین برده و پیاز موی سر را تقویت می کند.

انواع صابون مراغه

صابون مراغه در سه رنگ سفید، زرد و سیاه تولید می شود و معروفترین نوع آن صابون زرد بوده و نسبت به بقیه بیشتر مورد استقبال خریداران قرار می گیرد. تنها فرق صابون زرد و سفید در رنگ آن ها بوده ولی صابون سیاه از ضایعات این صابون ها بوجود می آید و قدرت پاک کنندگی آن نسبت به بقیه پایین تر است.

در برخی موارد به ترکیبات صابون سیاه سدر و رنگ حنا اضافه می شود که در این صورت صابونی مناسب برای رفع ریزش مو، شوره سر و تقویت پیاز مو است.

صابون های تولیدی به صورت نیمه صنعتی و درمحیطی بهداشتی تولید و ترکیبات آن در آزمایشگاه های این کارگاه کنترل می شود. صابون مراغه با افزودن۱0 ‪درصد روغن نارگیل به عنوان صابون حمام شناخته شده است.

صابون مراغه با ماندگار بالا

تن و موی افراد پس از شستن با این صابون، نرم و لطیف می شود و از شوره و خشکی پوست نیز خبری نیست و علاوه بر آن ماندگاری صابون مراغه بیش از 10 سال است و هر چه صابون مراغه کهنه باشد ارزش شویندگی آن بیشتر می شود. صابون مراغه تاریخ انقضاء ندارد و هرچقدر از زمان تولید آن بگذرد بازهم می توان از آن استفاده کرد، اما متاسفانه مردم ایران به علت نبود تبلیغات، اطلاع چندانی از مزایای صابون مراغه ندارند و تمایل مردم به استفاده از صابون های صنعتی و شیمیایی هر روز بیشتر می شود.

معروف ترین صابون سنتی ایران برای پوست چرب

میزان ماده قلیایی صابون مراغع در مقایسه با سایر صابون ها بیشتر است و لذا برای افرادی که پوست چربی دارند مناسب تر است. مناسب ترین شستشو دهنده های بدن و صابون با داشتن میزان ماده قلیایی بین 5/5 تا 6 درجه برای بهداشت پوست و مو است. برخی شستشو دهنده ها و صابون ها از میزان ماده قلیایی بین 8 تا 9 درجه تهیه و تولید می شود که اغلب برای افرادی که پوستی بسیار چرب دارند و به شستشوی بیشتری نسبت به سایر افراد نیاز دارند قابل استفاده است.

شستشوی موی سر نیز با صابون سنتی مراغه ای مانعی ندارد ولی باعث کدر شدن موهای سر می شود و شفافیت خود را از دست می دهد.

طرز تهیه صابون مراغه

زمان زیادی صرف تولید این صابون می شود به طوری که شش ساعت برای مخلوط شدن مواد آن و سه ساعت نیز برای تبدیل شدن این مواد به صابون صرف می شود.

پیه های حیوانی جمع آوری شده از شهرهای مختلف کشور بویژه اصفهان، شیراز، قم، کاشان و شهرهای شمالی به مراغه منتقل می شود و در دیگ های بزرگ با مقدار مشخص سود سوزآور مخلوط و سپس آب به مقدار لازم به آن افزوده می شود. آب شهر مراغه شیرین، بدون هرگونه املاح و برای تولید صابون بسیار مناسب است و پس از اضافه شدن آب مرحله جفت شدن یا در اصطلاح صابون سازان، شیرین شدن شکل می گیرد و مواد مخلوط شده 24 ساعت برای پخت دوم در دیگ های مجزا قرار می گیرد.

با افزودن رنگ های سفید، زرد، سیاه یا حنا رنگ ظاهری صابون شکل می گیرد و به بخش قالبدان منتقل می شود و در طول 18 ساعت صابون در قالبدان کمی خشک شده و شکل اولیه به خود می گیرد و سپس به محیط باز منتقل شده و 7 تا 10 روز در هوای آزاد و زیر نورخورشید می ماند و سپس 3 تا 6 ماه روی قفسه های چوبی که معمولا از سطح زمین بالاتر است و از همه طرف هوا به صابون می رسد، نگهداری می شود تا پس از خشک شدن کامل با دستگاه بسته بندی و در وزن های مختلف به بازار های مصرف فرستاده شود.

مشکلات تولید صابون مراغه

ماهانه حدود200 ‪تن صابون سنتی در این شهر تولید و در بازارهای محلی و شهرهای مختلف کشور عرضه می شود. نداشتن شناسنامه، کد و مجوز بهداشتی و صادر نکردن پروانه بهره برداری برای واحدهای تولیدی از مشکلات عمده تولید صابون مراغه می باشد.

با توجه به این که تعریفی خاصی از سوی بخش نظارت بر موارد غذایی و دارویی شبکه بهداشت و درمان برای صابون مراغه ارایه نشده در برخی شهرها تعدادی افراد سودجو با تولید صابون نامرغوب و کم کیفیت به نام صابون مراغه ، موجبات بدنامی این صابون را فراهم می کنند.

 

4.3/5 - (32 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 نظر
  1. یه ایرانی می‌نویسد

    واقعا متاسفم ک صابون با اینهمه خاصیت رو خیلی ها نمیشناسن، تو تلویزیون انواع شامپو ایرانی خارجی تبلیغ میشه، ولی این صابون ک انقدر اصیل و پر از خواصه… شناسنامه و مجوز هم نمیدن
    یکی از اقوام ما هروقت میاد ایران نصف چمدونش رو از این صابون پر میکنه و مبیره، اونوقت ما دنبال ماسک و شامپوهای خارجی میگردیم و کلی هزینه میکنیم
    من هم بشخصه تجربه م از این صابون عالی بوده و ریزش موهام از بین رفت

    1. سید بهرام می‌نویسد

      باسلام من همیشه از صابونهای امثار گلنار استفده میکردم وهمیشه بعد از استحمام پوستم خشک میشد وخارش میگرفت حتی بسفارش دیگران از صابونهای بچه ویا داو وغیره استفاده کردم ولی هیچکدام مناسب نبودن تا اینکه بفکر صابون برگردان افتادم گفتم هیچی بهتر از ماد سنتی خودمون نیست که الحمدولله موثر واقع شد واز خشکی پوست نجات پیدا کردم .شما هم گول تبلیغات رو نخورید چون مواد سفرش شده ایران در قدیم بر اساس تعالیم اسلام واز روی احادیث معتبروبدست دانشمندان خودمان تهیه شدن .اعتماد کنید ضمنا برای رفع هرگونه بیماریهای پوستی از کیسه و سفیداب درحمام استفاده کنید .

      1. ناشناس می‌نویسد

        سلام صابون مراغه رو چه جور سفارش بدیم. تو پیجتون چیزی ندیدم که چه جور سفارش بدیم محصول رو

        1. محمد می‌نویسد

          توی عطاریا هست

        2. ناشناس می‌نویسد

          عطاری ها دارن

    2. ناشناس می‌نویسد

      واقعا ؟

    3. حسین می‌نویسد

      ببخشید کدوم رنگش برای مو بهتره؟

  2. احمد می‌نویسد

    پوست سرم سبوره زده چی کار کنم با این صابون مراغه و صابون زیتون و سرکه سیب خوب پیشه درمانش کرد یا نه با تشکر فراوان

  3. ناشناس می‌نویسد

    سلام صابون مراغه رو چه جور سفارش بدیم. تو پیجتون چیزی ندیدم که چه جور سفارش بدیم محصول رو

  4. ناشناس می‌نویسد

    سلام ایا صابون مراغه واقعا تاثیری داره برا ریزش مو

  5. مهدی می‌نویسد

    سلام ایا صابون مراغه واقعا تاثیری داره برا ریزش مو

  6. ناشناس می‌نویسد

    من موهام چربه وقتی از این صابونها میزنم موهام به هم میچسبه🥴🥴

از پزشکان نبض‌ما بپرسید