با بیماری کاردیومیوپاتی بیشتر آشنا شوید
کاردیومیوپاتی یک بیماری است که در آن عضله قلب غیر طبیعی می شود . انواع اصلی کاردیومیوپاتی عبارتند ازمتسع شده ، هیپرتروفیک و کاردیومیوپاتی محدود .
کاردیومیوپاتی قلب شما را برای پمپاژ و ارائه خون به سایر قسمت های بدن سختتر میسازد. کاردیومیوپاتی می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.
کاردیومیوپاتی می تواند درمان شود. نوع درمانی که شما دریافت خواهید کرد به نوع کاردیومیوپاتی که شما دارید و شدت آن بستگی دارد . درمان شما ممکن است شامل داروها، دستگاه های به کار رفته در جراحی ، و در موارد شدید، پیوند قلب شود .
علایم بیماری کاردیومیوپاتی
در مراحل اولیه، افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی ممکن است حتی علائم و نشانه ای نداشته باشند . اما با پیش روی شرایط ، علائم و نشانه ها معمولا ظاهر می شوند. علائم و نشانه های کاردیومیوپاتی ممکن است شامل:
- تنگی نفس همراه با فعالیت و یا حتی در حالت استراحت
- تورم ساق پاها، مچ پا و پا
- نفخ شکم به علت تجمع مایع
- سرفه در حالت دراز کشیده
- خستگی
- ضربان قلب نامنظم که احساس سریع، تپش و یا لرزش
- درد قفسه سینه
- سرگیجه، سبکی سر و غش
مهم نیست که چه نوع کاردیومیوپاتی شما داشته باشد، علائم و نشانه ها به سمت بدتر شدن پیش میروند مگر اینکه درمان شوند. در برخی افراد، این بدتر شدن به سرعت اتفاق می افتد ، در حالی که در دیگران ، کاردیومیوپاتی ممکن است برای مدت طولانی بدتر نشود .
علل بیماری کاردیومیوپاتی
اغلب، علت کاردیومیوپاتی ناشناخته است. در برخی افراد، با این حال، پزشکان قادر به شناسایی برخی از عوامل موثر هستند . علل احتمالی کاردیومیوپاتی عبارتند از:
- شرایط ژنتیکی
- فشار خون بالا در دراز مدت
- آسیب بافت قلب از یک حمله قلبی پیشین
- ضربان قلب سریع بصورت مزمن
- مشکلات دریچه قلب
- اختلالات متابولیک، مانند چاقی، بیماری تیروئید یا دیابت
- کمبودهای تغذیه ای ویتامین های ضروری و یا مواد معدنی، مانند تیامین (ویتامین B-1)
- عوارض بارداری
- نوشیدن الکل بیش از حد برای سالیان متمادی
- استفاده از کوکائین، آمفتامین یا استروئیدهای آنابولیک
- استفاده از برخی داروهای شیمی درمانی و پرتودرمانی برای درمان سرطان
- عفونت های خاص، که ممکن است به قلب آسیب و شروع کننده کاردیومیوپاتی باشد
- تجمع آهن در عضله قلب (هموکروماتوز)
- یک بیماری که بعلت التهاب است و توده ای از سلولها در قلب و ارگانهای دیگر می توانند رشد کنند (سارکوئیدوز)
- یک اختلال است که بعلت تجمع غیر طبیعی پروتئینها ایجاد می شود (آمیلوئیدوز)
- اختلالات بافت پیوندی
عوامل خطر کاردیومیوپاتی
تعدادی از عوامل خطر وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به کاردیومیوپاتی را افزایش می دهد از جمله :
- سابقه خانوادگی. افراد با سابقه خانوادگی کاردیومیوپاتی، نارسایی قلبی و ایست قلبی ناگهانی هستند احتمال بیشتر ابتلا به کاردیومیوپاتی دارند نسبت به کسانی که بدون سابقه خانوادگی مشکلات قلبی هستند.
- فشار خون بالا. افراد دارای فشار خون بالا در طی یک دوره زمانی طولانی در معرض خطر بیشتری از کاردیومیوپاتی هستند.
- شرایطی که قلب را تحت تاثیر قرارمیدهد . افرادی که دچار حمله قلبی شده اند، بیماری عروق کرونر و یا عفونت های ویروسی که قلب را تحت تاثیر قرار داده در معرض خطر بالاتری از هستند.
- چاقی. اضافه وزن باعث می شود قلب سخت تر کارکند ، که ممکن است احتمال ابتلا به کاردیومیوپاتی و نارسایی قلبی را افزایش دهد.
- اعتیاد به الکل. افرادی که سوء مصرف الکل دارند به قلب خود می توانند آسیب برسانند ، و کاردیومیوپاتی می تواند یک نتیجه آن باشد . احتمال افزایش چشمگیر بعد از گذشت بیش از پنج سال از نوشیدن هفت تا هشت نوبته در روز وجود دارد .
- استفاده از مواد غیر مجاز . مواد مخدر، از جمله کوکائین، آمفتامین و استروئیدهای آنابولیک، ممکن است خطر کاردیومیوپاتی را افزایش دهد.
- درمان سرطان. در حالی که درمان سرطان ضروری است ، درمان بسیاری از سرطان ها می تواند به برخی از سلول های سالم نیز آسیب برساند. بعضی از داروهای شیمی درمانی و پرتو درمانی می تواند خطر ابتلا به کاردیومیوپاتی را افزایش دهند.
- دیابت. ابتلا به بیماری دیابت بالا خطر کاردیومیوپاتی، نارسایی قلبی و سایر مشکلات قلبی افزایش میدهد .
- اختلالات تیروئید. داشتن یک غده تیروئید کم کار یا پرکار می تواند خطر ابتلا به کاردیومیوپاتی را افزایش دهد.
- هموکروماتوز. این اختلال بعلت ذخیره بیش از حد آهن ، و با افزایش احتمال ابتلا به کاردیومیوپاتی اتساعی در ارتباط است.
- بیماریهایی که قلب را تحت تاثیر قرار میدهد . بیماری های دیگر، از قبیل اختلالی که باعث تجمع غیر طبیعی پروتئینها می شود (آمیلوئیدوز)، بیماری که در نتیجه التهاب ایجاد می شود و توده ای از سلول ها می تواند در قلب و ارگانهای دیگر رشد کند (سارکوئیدوز)، اختلالات بافت همبند، میتواند احتمال ابتلا به کاردیومیوپاتی ها را افزایش دهد .
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟
اگر شما یک یا علائم و نشانه های بیشتری مرتبط با کاردیومیوپاتی دارید به پزشک خود مراجعه کنید. اگر شما احساس تنگی نفس شدید، غش یا درد قفسه سینه که بیش از چند دقیقه طول می کشد تجربه کردید با ۱۱۵ یا شماره اورژانس محلی تماس بگیرید . از آنجا که شرایط گاهی اوقات ارثی است، پزشک شما ممکن است توصیه کند که اعضای خانواده شما برای کاردیومیوپاتی مورد بررسی قرار گیرند .