پیشگیری از سندروم ماه رمضان
خوردن وعده سحری به حدی مهم است که متخصصان مصرف مواد غذایی مفید در این وعده را راهی برای جلوگیری از سندروم ماه رمضان میدانند.
نبض ما- حذف وعده سحری به بهانههای مختلف مثل بیشتر خوابیدن یا سبک تر بودن، مشکلات زیادی را از لحاظ جسمی بخصوص در تابستان با هوای گرم و روزهای بلند ایجاد میکند.
با توجه به اینکه مدت زمان غذا نخوردن طولانی است، غلظت کتونها بالا میرود. ( در مواردی که بدن قادر به تامین انرژی از قند نباشد، چربیها را شکسته و از آنها استفاده میکند که در نتیجه کتونها ساخته میشوند، با آزاد شدن چربیها، مواد کتونی سمی در کبد تولید و وارد جریان خون شده و در نهایت بیماری خطرناکی را باعث میشود.) بنابراین نخوردن وعده سحر با افزایش کتونها در خون منجر به سردرد، سرگیجه، بی حالی، عصبانیت، کم تحملی، ضعف و افت قندخون میشود این پدیده سندروم ماه رمضان است.
سحری کامل، سحری است که با تامین انرژی روزانه و داشتن چربی و پروتئین کافی، از افت قندخون جلوگیری کند و در مجموع مانند یک وعده ناهار باشد.
برای وعده سحری مصرف غذاهای پرپروتئین و پرگوشت سرخ شده، غذاهای خشک (مثل کتلت)، فست فودها و انواع کوکوها به دلیل اینکه فرد را در طول روز تشنه میکنند، مناسب نیست اما برعکس، غذاهای مخلوط (مثل لوبیا پلو) و انواع خورشتها با برنج بهترین گزینه برای این وعده محسوب میشوند.
مصرف میوه و سبزیجات در برطرف کردن گرسنگی و تشنگی بدن بخصوص برای روزهداری اهمیت دارد. همچنین سالاد به همراه کمی روغن زیتون، آبلیمو یا سرکه و مصرف حبوبات و لبنیات میتواند برای وعده سحری مناسب باشد.
نوشیدن آب برای جلوگیری از ایجاد اختلال در روند هضم و جذب غذا باید حداقل نیم ساعت قبل از خوردن سحری باشد. خوردن مواد غذایی شور، خیلی شیرین (مثل زولبیا بامیه)، بسیار تند و دارای ادویه توصیه نمیشود چرا که باعث افت قندخون شده و فرد را در طول روز گرسنه میکند.
خواب بعد از خوردن سحری، ترشح اسید و ریفلاکس معده (برگشت محتویات معده به قسمت های فوقانی) را سبب میشود از این رو بهتر است فرد بعد این وعده اصلا نخوابد یا حداقل یک تا یک ساعت و نیم بعد از صرف سحری بخوابد.
منبع: سلامت نیوز