نکاتی وحشتناک درباره قرص های ضد بارداری

میزان مصرف قرص ضد بارداری به منظور جلوگیری از حاملگی های ناخواسته در سراسر دنیا بسیار زیاد است. اما اگر مردم به عوارض این داروها واقف باشند در مصرف خودسرانه آن کمی تامل می کنند.

نبض ما– علاوه بر جلوگیری از بارداری، قرص ضد بارداری تاثیرات دیگری هم بر بدن می گذارند که برخی از آنها خوشایند و برخی دیگر ناخوشایند هستند.

این قرص ها باعث تغییرات جدی در وضعیت هورمونی بدن می شوند. در برخی از این موارد، عوارض آنقدر آزاردهنده خواهند بود که فرد ترجیح می دهد مصرف آنها را قطع کند. همانطور که می دانید قرص‌های ضد بارداری حاوی هورمون هایی هستند که مانع آزاد شدن تخمک از تخمدان ها می‌شود.

قرص ضدبارداری

عوارض جانبی قرص ضد بارداری

مطالعات نشان می‌دهد که در بسیاری از زنان، مصرف این قرص‌ها عوارض جانبی را در پی دارد که اغلب این عوارض طی دو تا سه ماه پس از مصرف دارو کاهش یافته و از بین می‌روند.

شایع ترین عوارض انواع قرص ضد بارداری، قاعدگی های منقطع و لکه بینی است. این وضعیت معمولا در دوره های اول مصرف بیشتر است و به مرور زمان معمولا بدن خود را با این قرص ها تطبیق خواهد داد.

از دیگر عوارض شایع قرص ضد بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تهوع
  • سردرد
  • درد سینه ها
  • جوش های پوستی
  • کاهش میل جنسی
  • افسردگی
  • تغییرات خلق وخو
  • افزایش وزن
  • بسیاری از این علائم به دلیل استروژن موجود در قرص ها است.

قرص ضد بارداری LD و عوارض آن

قرص ضد بارداری خوراکی به نام LD دارای دو جزء اصلی استروژن و پروژسترون است که هر جزء از این هورمو ن ها عوارضی بر بدن بر جای می گذارند.

عوارض گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و افزایش وزن به علت احتباس آب در بافت های بدن از عوارض هورمون استروژن موجود در قرص LD است.

قرص ضد بارداری

مصرف قرص LD بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و موجب افزایش فاکتورهای انعقادی می شود. بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته های مغزی در افرادی که از این نوع قرص استفاده می کنند، بالا می رود.

بروز سکته های مغزی بر اثر مصرف قرص LD زمانی رخ می دهد که فرد پس از خوردن قرص، مایعات زیادی ننوشد. با تاثیر هورمون استروژن بر روی سیستم عصبی فرد، احتمال وقوع سردرد در افراد بیشتر شده و تعداد حملات میگرن نیز افزایش می یابد.

افزایش فشارخون با قرص ضد بارداری

همچنین مصرف این قرص موجب بروز سردردهای تنشی می شود. افزایش فشارخون نیز از دیگر عوارض قرص LD است که به نوعی هم زمینه ساز شروع پرفشاری خون است و هم در افرادی که فشار خون دارند موجب افزایش آن می شود.

زمانی که فشار خون سیستولیک افراد بالای ۱۴۰ میلی لیتر جیوه باشد توصیه می شود که از مصرف قرص های LD خودداری کنند.

سرطان سینه

استروژن موجود در قرص های LD احتمال بروز عفونت های واژینال را افزایش می دهد و اختلال در دوره های خونریزی قاعدگی را به دنبال دارد.

از دیگر عوارض مربوط به قرص LD افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم است. همچنین مصرف این قرص باعث بزرگ شدن سینه ها می شود.

تداخل قرص ضد بارداری با داروهای انعقاد خون

استفاده از قرص های LD در مواردی منجر به بروز یرقان و مشکلات کبدی می شود، در مواردی نیز تیره شدن رنگ پوست بر اثر مصرف LD در افراد رخ می دهد. جزء پروژسترون LD نیز عوارضی مانند افزایش LDL خون، ریفلاکس معده، یبوست، افزایش دمای بدن و ترشح شیر از سینه ها را به دنبال دارد.

همچنین قرص های LD با داروهای انعقاد خون کاملا تداخل دارند، قرص ها در داخل کبد دچار فعل و انفعالاتی می شوند که در اصطلاح پزشکی به آن متابولیزه شدن می گویند. این مساله باعث می شود داروهای انعقادی سریع تر دفع شوند و در نتیجه تاثیرشان بر روی بدن بیمار نیز کمتر می شود.

افزایش پلاکت خون

قرص ضد بارداری اورژانسی و عوارض آن

جلوگیری اورژانسی از بارداری یعنی : یک خانم و اقا،  روش جلوگیری از بارداری خودشان را  دارند مثلا کاندوم و حالا به هر دلیلی، این روش با شکست مواجه شده. (مثل پارگی کاندوم). حالا باید چکار کنند؟ از روشی خارج  از روتین، به نام جلوگیری پس از نزدیکی استفاده کنند.

– در کشورهای غربی، به این قرصهای پیشگیری اورژانسی از بارداری می گویند: قرص صبح روز بعد از نزدیکی.

– شما حق ندارید  قرص اورژانسی را  به عنوان یک روش ، “انتخاب” کنید. قرص اورژانسی جلوگیری از حاملگی، اسم اش روش هست: یعنی اورژانسی…در شرایط اضطرار و اجبار …نه اینکه شما از قبل نزدیکی برای خوردنش برنامه ریزی کنی !!

– شما فقط سالی ۱-۲ بار مجاز به استفاده از روش اورژانسی جلوگیری از بارداری هستید.

– روش اورژانسی جلوگیری، یک شوک و تداخل بزرگ در کار تخمدان است و شما با این کار تخمدان خودتان را گیج می کنید.

برخی از خانم ها پس از مصرف قرص ضد بارداری خونریزی خفیفی را تجربه می کنند. این خونریزی سه روز پس از مصرف قرص ها قطع می شود. اگر خونریزی قطع نشد یا شدیدتر شد به پزشک مراجعه کنید. خونریزی نشانه مشکلات جدی تری است.

قرص ضد بارداری اورژانسی بر عادت ماهانه تاثیر می گذارد. عادت ماهانه بعدی ممکن است یک هفته زودتر یا یک هفته دیرتر اتفاق بیفتد. اگر عادت ماهانه شما بیش از یک هفته به تعویق افتاد حتما آزمایش بارداری انجام دهید.

بی نظمی عادت ماهانه

استفاده از قرص های ضد بارداری اورژانسی باعث خونریزی خفیفی می شود. اما در حالتی که خونریزی شدید باشد مسئله جدی است. اگر خونریزی دارید، احساس سرگیجه می کنید و شکم تان درد می کند با پزشک تماس بگیرید.

همچنین اگر خونریزی شما بعد از سه روز متوقف نشد یا شدیدتر شد با پزشک تماس بگیرید. علائم شما نشانه های شرایط جدی هستند که نیاز به درمان و معالجه با دارو دارد.

این قرص می تواند عوارضی شبیه تهوع، سرگیجه، نفخ ، ورم و …ایجاد کند. این علایم را به بارداری ربط ندهید. بارداری شما فقط با آزمایش خون مشخص می شود.

قرص ضد بارداری یاسمین و یاز و خطر سکته مغزی

هم اکنون مصرف برخی از برندهای خارجی قرص‌های ضد بارداری (یاسمین و یاز) حاوی ماده خطرناک دروسپیرنون در کشورهای توسعه یافته به علت تاثیر جدی آنها بر افزایش درصد بروز سکته‌های مغزی و قلبی در زنان، مورد تردید واقع شده است.

عرضه قرص‌های ضد بارداری «یاز» و «یاسمین» که حاوی ماده دروسپیرنون می‌باشند هم اکنون علی رغم مقاومت بسیار شدید شرکت آلمانی بایر در آمریکا و سایر کشورهای جهان با برچسب «هشدار جدی افزایش ریسک ایجاد لخته‌های خونی خطرناک» صورت می‌گیرد.

با این وجود شرکت بایر با سوء استفاده از بی‌اطلاعی و ضعف علمی مشهود در کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته، بازار محصولات خطرناک خود را از آمریکا و اروپا به آسیا و آفریقا منتقل کرده است.

شایان ذکر است سازمان غذا و داروی آمریکا هنوز مصرف قرص‌های ضد بارداری حاوی این ماده را ممنوع نکرده، اما با ارائه «هشدار جدی»،  نصب برچسب، انجام تحقیقات اختصاصی و ارائه اطلاعات به مردم؛ نسبت به نگرانی‌های متخصصین در مورد عوارض جدی قرص‌های برندهایی همچون «یاسمین» و «یاز» واکنش نشان داده است.

بدترین عوارض قرص اورژانسی پریود

تحقیقات نشان می دهد که استفاده مرتب و نامناسب از قرص ضد بارداری اورژانسی می تواند عوارض خطرناکی برای فرد داشته باشد. البته مصرف قرص های اورژانسی ضد بارداری در برخی از زنان عوارض خاصی ایجاد نمی کند در صورتی که مصرف برخی از این قرص های اورژانسی می تواند در بلند مدت تاثیرات منفی داشته باشد.

قرص های ضدبارداری اورژانسی معمولا حاوی هورمون پروژسترون هستند و توصیه می شود که این قرص ها به طور مرتب مصرف نشود، زیرا در تمام موارد ممکن است نتیجه مطلوبی نداشته باشد.

باید توجه کنید که بهترین روش جلوگیری از بارداری، انتخاب یک روش مناسب و برنامه ریزی شده است و نباید تنها به قرص های اورژانسی تکیه کنید.

قرص
برخی از عوارض قرص های اورژانسی ضد بارداری عبارتند از:

  • خونریزی از واژن
  • حالت تهوع و استفراغ
  • سرگیجه و کسالت
  • سردرد
  • حساس شدن ناحیه سینه
  • احساس سردرگمی و خستگی
  • احساس درد در ناحیه پایین شکم

البته باید اضافه کرد که این عوارض در همه زنان ایجاد نمی شود و در برخی خفیف تر از برخی دیگر است. علاوه بر این، اکثر این نشانه ها معمولا در طی سه تا چهار روز پس از استفاده از قرص های اورژانسی برطرف می شوند.

به طور کلی، برای جلوگیری از بارداری بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پزشک، بهترین روش ضد بارداری را با توجه به شرایط شما به شما ارائه دهد. برای مصرف قرص های ضد بارداری اورژانسی هم بهتر است احتیاط کرده و تنها در مواقع ضروری مصرف شود.

4/5 - (19 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 نظر
  1. پرستو می‌نویسد

    سلام .امکان داره بعد از مصرف قرص اورژانسی خونریزی نداشته باشی .درصورتیکه قرص فوری مصرف شده

    1. رویا می‌نویسد

      سلام خسته نباشیدمیخاستم بگم من ۳ماه پریودنشودم. بعد۳ماه تست دادم حامله هستم منم نمیخام بچه داشته باشم امدم ۲بسته قرص اوسپت _ال دی خودم حالانمیدونم ازبین میبره یان

  2. ندا می‌نویسد

    باعرض سلام و خسته نباشید
    من از قرض اورژانسی ضدبارداری استفاده کردم تازه پریودمو تموم کرده بودم وبعد ۲ روز از مصرف قرص مجدد پریود شدم که الان ۴ روز پریودم و درد شکم دارم همچنین روده هام قاطی کردن.چیکار کنم؟ممنون میشم راهنماییم کنین

    1. نبض ما می‌نویسد

      سلام ندا خانم – جهت دریافت پاسخ سوالتون از متخصص زنان – لطفا در قسمت (از دکتر بپرسید ) سایت اقدام کنید تا متخصص زنان پاسخگوی شما باشند
      لینکش رو هم براتون اینجا گذاشتیم https://nabzema.com/faq

    2. Parasto می‌نویسد

      سلام من با نامزدم رابطه داشتم و قرص ضدباری مصرف کردم و تقریبا بعد یک هفته پریود شدم و الان یک هفته میگذره و پریود من قطع نشده چیکار باید بکنم

  3. فرحناز می‌نویسد

    سلام من حدود چهار ماه یا سه ماه تاخیر پریودی داشتم به دو پزشک مراجعه کردم که هر کدوم با سونوگرافی فهمیدن که چیزی ندارم دارو هم ندادن الان که پریود شدم بعد از چهار ماه خونریزی بییت روز طول کشید که الان قرص ال دی خوردم قطع شده تقریبا نمیخوام قرص را ادامه بدم ایا باز به خونریزی می افتم ؟

  4. نيلو می‌نویسد

    میخواستم بپرسم قرص اورژانسی باعث اخرش بدن هم میشه؟من سرگیجه و خارش کم ،دارم برأی اولین بار که استفاده کردم

  5. سحر می‌نویسد

    سلام من درهفته یک الی دوباربعدازنزدیکی دوعددقرص جلوگیری میخورم.الان هم دردسینه شدید.درد از ناحیه دنده،کمر،دارم. عصبی هم شدم.تخمدان سمت چپ هم گاهی شدیددردمیگیره باید چکار کنم؟

    1. ناشناس می‌نویسد

      سلام من دوماه چندین بار از قرص اورژانسی استفاده کردم این ماه پریودم یک روز بیشتر نبود آیا خطر بارداری هست ممنون

  6. سحر می‌نویسد

    سلام من درهفته یک الی دوباربعدازنزدیکی دوعددقرص جلوگیری میخورم.الان هم دردسینه شدید.درد از ناحیه دنده،کمر،دارم. عصبی هم شدم.تخمدان سمت چپ هم گاهی شدیددردمیگیره باید چکار کنم؟زمان پریودم هم مدام عقب میانه.

  7. هستی می‌نویسد

    سلام سوال داشتم ایا خوردن شربت ابلیمو در ۳ساعت بعد از خوردن قرص ضدبارداری اثر قرص را از بین میبرد؟در میان رابطه هم داشتم ایا نیاز ب خوردن قرص اوژانسی هست؟

    1. ناشناس می‌نویسد

      سلام این سردردها بعداز قطع دارو تا چندروز ادامه دارند

  8. alfa می‌نویسد

    سلام خسته نباشید دخول داشتیم از جلو بدون جلوگیری و ریخته شده ب واژن من قرص روکین مصرف میکردم ترسیدم و ۶ عدد تو ۴۸ ساعت مصرف کردم ایا امکان حاملگی وجود داره؟یا دوتا قرص رو ک یجا خوردم خنثی نکنه؟

  9. لیلا می‌نویسد

    خونریزی‌.بدون.دلیل

  10. یگانه می‌نویسد

    سلام وخسته نباشید میشه زود جوابمو بدید من از قرص یاز مصرف میکردم ۶ الی۷بسته خوردم دو سه ماه پیدا نکردم نخوردم از این قرص. واینکه الان این قرص رو تهیه کردم دارم میخورم الان در حین خوردن باز لکه بینی دارم یعنی اصلا دو هفته هست که پاک نشدم یکسره با مصرف این قرص لکه بینی دارم قبلا این مشکلو نداشتم البته این قرص رو هم برای درمان مصرف میکردم یعنی فیبرم داشتم، الان چیکار کنم اصلا پاک نمیشم با اینکه قرص مصرف میکنم همچنان ممنون میشم

  11. مینا می‌نویسد

    باسلام
    من مدت ۴ سال است که از قرص های ضد بارداری(اتیسترون و یک سال اخیر مارولین)استفاده میکنم.سه ماهی است که قبل از پایان دوره قرص ها,تقریبا یک هفته زودتر دچار خونریزی یا به اصطلاح لک بینی میشوم در صورتی که قبلا به هیچ وجه به این صورت نبوده و دوران قاعدگی مرتبی داشتم و الان بسیار نگران هستم.لطفا راهنمایی کنید

  12. سهیلا می‌نویسد

    سلام من تازه شروع به قرص جلوگیری کردم که ازپزشک سوال کردم گفت ازروزاول پریودی شروع کن من دهم شروع کردم وپریودی تاالان قطع نشده که بازبه دکترکفتم که الان چندروزهست که قرص نمیخورم ولی خونریزی دارم بایدچ کارکنم واین علایم نگران کننده هست یاخیر

  13. رویا می‌نویسد

    سلام خسته نباشیدمیخاستم بگم من ۳ماه پریودنشودم. بعد۳ماه تست دادم حامله هستم منم نمیخام بچه داشته باشم امدم ۲بسته قرص اوسپت _ال دی خودم حالانمیدونم ازبین میبره یان

  14. kima. می‌نویسد

    سلام وقت بخیر من پنجشبه تایم عادت ماهانم بود اما نشدم چون اخر هفته کنکور داشتم‌از شنبه قرص ال دی مصرف کردم اما امروز دوشنبه لکه بینی دارم باید چیکار کنم ؟ راستش من عادت ماهانه های وحشت ناکی دارم میخوام حتما جلوشو بگیرم

  15. فاطمه می‌نویسد

    سلام خسته نباشید ممنون میشم کمکم کنید من با نامزدم رابطه داشتم قبل رابطه قرص نخوردم بعد ی ساعت از ترس ۶ تا قرص ال دی پشت هم مصرف کردم پریودم هم بودن اونم قط کرده امکان بارداری هست

از پزشکان نبض‌ما بپرسید