چگونه نارسایی قلبی درمان می شود؟
نارسایی قلب یعنی قلب انسان یا هر موجودی خوب انجام وظیفه نمی کند، قدرت انقباضی اش کم می شود و نمی تواند خون را از قسمت های مختلف بدن دریافت کند و بعد از تبادل اکسیژن، دوباره آن را به همه جا پمپ کند.
قلبی که مثل یک تلمبه در سینه ما می تپد، دو بخش دارد: قلب راست و قلب چپ.
شایع ترین نارسایی قلب، مختص قلب چپ است. حتی نارسایی های قلب راست، از قلب چپ منشا می گیرند.
نشانه های نارسایی قلبی در فرد چیست؟
اگر صدای قلب بیماری که دچار نارسایی قلبی است را با گوشی پزشکی، گوش بدهیم صدای اضافی می شنویم و قلب توان واقعی برای انجام وظیفه را ندارد.
فرد بیمار بی اشتها، بی خواب و ناتوان است.
اگر نارسایی شدید باشد، حتی بیمار قادر به راه رفتن و انجام کارهای ساده روزمره نیست.
نارسایی قلب راست یا بطن راست معمولا به دنبال نارسا شدن قلب چپ اتفاق می افتد و به دنبال آن، رگ های گردنی بیمار برجسته می شوند، کبد بزرگ شده و شکم ممکن است آب بیاورد و یا پاها متورم شود.
دلایل نارسایی قلبی چیست؟
1- مهم ترین دلیل بروز بیماری نارسایی قلبی، انفارکتوس قلبی است. انفارکتوس قلبی به مفهوم از بین رفتن قسمتی از عضلات قلب است که اگر وسعت آن زیاد باشد، کارکرد قلب ضعیف شده و توانایی پمپاژ خون را از دست می دهد.
2- یکی دیگر از علل نارسایی قلبی، بیماری دریچه های قلب است. تنگی دریچه های میترال یا آئورت باعث می شود حتی با وجود سلامت عضلات قلب، پمپاژ خون به راحتی صورت نگیرد. نارسایی دریچه های قلب نیز باعث پس زدن خون شده و درصدی از پمپاژ خون به هدر می رود.
3- بیماری های مادرزادی قلب از علل اصلی آسیب دریچه های قلبی هستند. این کودکان از ابتدای تولد دچار علایم نارسایی قلب هستند. گاهی نیز قلب در سنین بزرگسالی به دلایل مختلف دچار خرابی دریچه ها شده و نارسایی قلبی ایجاد می شود. از مهم ترین علل آسیب دریچه ها در سنین نوجوانی و جوانی روماتیسم قلبی است. این بیماری عمدتا دریچه میترال را که بین دهلیز و بطن چپ قرار گرفته است دچار آسیب می سازد.
روش های بهبود نارسایی قلب
روش هایی که برای بهبود نارسایی قلبی انجام می گیرد شامل:
۱- جراحی بای پس عروق کرونر برای بهبود خونرسانی به عضله قلب
۲- ترمیم مشکلات دریچه ای قلب با هدف بهبود جریان خون در قلب
۳- ترمیم بطن چپ برای برداشتن عضله قلب دچار تخریب
۴- در نارسایی شدید قلب یک دستگاه داخل قلب قرار داده می شود که آن را برای پمپاژ بهتر یاری می کند
۵- پیوند قلب