بیماری (پارافیلیا) مردانی که جوراب زنانه میپوشند+[ویدئو]

در پارافیلیا (انحراف جنسی) بیمار از یک شی مانند کفش پاشنه بلند یا جوراب زنانه و… لذت می‌برد. در واقع این فرد، بدون این شی ارضا نمی‌شود. این حالات تاثیر منفی بر زندگی زناشویی می گذارد.

نبض ما– قرار بود آنروز به خانه مادرم بروم. شوهرم طبق معمول بعد از رساندن من به خانه مادرم به محل کارش رفت. به دلیل اینکه لباس مهمانی ام را جا گذاشته بودم بعد از ساعتی مجبور شدم به خانه ام بیایم. وارد خانه که شدم، با عجله به سمت اتاق خوابم رفتم تا لباسم را بردارم. اما با صحنه ای وحشتناک روبرو شدم، شوهرم آرایش کرده، … حال ببینیم پارافیلیا چیست؟

دکتر بهزاد قربانی، روانپزشک جنسی و مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا درباره اختلال پارافیلیا و راههای درمانی این بیماری می گوید: پارافیلیا نوعی از اختلالات روانی-جنسی گفته می‌شود که به موجب آن فرد خیال پردازی ها، تمایلات جنسی یا رفتارهایی دارد که مکرر و از لحاظ جنسی برانگیزاننده می شود.

این اختلال نوعی انحراف جنسی است که در آن حالت برانگیختگی جنسی، به تصوری بسیار خاص چه از نظر ادراکی و چه یادآوری بستگی دارد. در واقع در این حالت، فرد به طریق مختلف به جز رابطه جنسی طبیعی، دچار لذت جنسی می‌شود.

این امر می‌تواند در قالب دیدن فیلم، تصاویر، شی، مالش، دید زدن و … باشد. این اختلال در اشکال متفاوت تظاهر پیدا می‌کند و یک یا چند نوع آن می‌تواند در یک فرد وجود داشته باشد.

انواع پارافیلیا

  • نمایشگری
  • یادگارخواهی یا فتیشیزم
  • بچه‌بازی
  • مبدل پوشی
  • نظربازی
  • مازوخیسم جنسی
  • مالشی
  • سادیسم جنسی

علل پارافیلیا

  • تجربه تلخ و ناخوشایند در رابطه جنسی
  • سرد مزاجی همسر و شریک زندگی
  • احساس ناتوانی جنسی (احساس استرس و اضطراب حین برقراری رابطه و عدم نعوظ)
  • افسردگی ناشی از کم شدن میزان سروتونین

یادگارخواهی یا فتیشیزم چیست؟

یکی از انواع پارافیلیا، یادگارخواهی یا فتیشیزم است. در این اختلال فرد با دیدن اجسام بی‌جان مثل جوراب، کفش، مو، لباس، لوازم آرایش و… دچار برانگیختگی جنسی می‌شود و نمی تواند با جنس مخالف رابطه زناشویی طبیعی برقرار کند.

زمینه بروز یادگارخواهی یا فتیشیزم

– روانکاوانه(اختلالات روانی)

– بیولوژیک و زیست شناسی

– ژنتیکی و ارثی

در این انحراف بیمار از یک شی مانند کفش پاشنه بلند خانم‌ها یا جوراب زنانه و… لذت می‌برد. به بیان دیگر این فرد، بدون این شی ارضا نمی‌شود. این حالات تاثیر منفی بر زندگی زناشویی فرد می گذارد و در زندگی مشترک با کاهش روابط زناشویی و بی‌میلی جنسی روبر است.

نوع دیگر فتیشیسم یا یادگارخواهی لذت بردن جنسی فرد از پوشیدن لباس جنس مخالف است.

علت بیولوژیک این اختلال چیست؟

دلیل بیولوژیک ابتلا به این اختلال این است که میزان سروتونین مغز نسبت به سایر افراد که مبتلا به فتیشیزم نیستند تا حدودی پایین تر است. حال چطور می توان سروتونین را اندازه گیری کرد؟

سروتونین یک ماده ی شیمیایی است که توسط بدن انسان تولید می شود و اندازه گیری سطح سروتونین در مغز امکان پذیر نیست.

به عبارت دیگر، به این دلیل که سروتونین قابل اندازه گیری نیست، از روی علائم بالینی می توان تشخیص داد. در این اختلال فرد به جای لذت بردن از رابطه جنسی طبیعی، با ابزار و وسایلی که یادآور مسائل جنسی است، به لذت جنسی می رسد.

آیا ابتلا به فتیشیزم به زندگی مشترک لطمه می زند؟

اغلب این افراد، کسانی هستند که نمی توانند خارج از چارچوب خانواده ارتباط برقرار کنند به سمت انحرافات جنسی گرایش پیدا و نیازهای خود را برطرف می‌کنند.

معمولا این افراد همسرشان دوست دارند اما به دلیل ابتلا به پارافیلیا، تصمیم می‌گیرند نیازهایش را به طرق مختلف به جز تماس فیزیکی با همسر یا ارتباط زناشویی طبیعی برآورده کنند.

درخواست طلاق

درمان یادگارخواهی یا فتیشیزم

درمان واحدی برای انحرافات جنسی که در قالب پارافیلیا تظاهر پیدا می‌کنند، وجود دارد و فقط ممکن است در جزییات روند درمان تغییراتی وجود داشته باشد.

به طور مثال در جلسات روان‌درمانی در نوع برانگیختگی یادگارخواهی به افراد توصیه می‌شود کمتر در یک اتاق خلوت حضور داشته باشند یا به فردی که دچار پارافیلیا مالشی است، پیشنهاد می‌شود از حضور در اماکن شلوغ اجتناب کند.

همچنین بیمار برای درمان، نیاز به جلسات سایکوتراپی- روان‌درمانی دارد تا معلوم شود چرا قادر به برقراری رابطه زناشویی صحیح نیست. در بسیاری از موارد به چندین جلسه روان‌درمانی نیاز است تا عامل موثر در بروز این رفتار مشخص شود و ببینیم در پس زمینه ذهنی این افراد چه می‌گذرد. چه بسا خیلی از این افراد با آنکه متاهل هستند، دچار انحرافات جنسی می‌شوند.

در شناسایی این اختلال، هدف اول روان‌درمانی یا سایکوتراپی شناسایی علت اولیه است. معمولا اکثر افراد به درمان جواب می‌دهند. اما در انواعی از پارافیلیا ممکن است به جز جلسات روان‌درمانی به درمان دارویی هم نیاز باشد.

در واقع به این دلیل، تجویز داروهای سروتونرژیک (ضد افسردگی و ضد وسواس یا داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین) در بهبود بیماران موثر است.

داروی کلسترول خون

البته گاهی هم مصرف داروهای آنتی‌سایکوتیک در دوزهای پایین تا متوسط برای درمان به بیمار توصیه می‌شود چرا که نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد گاهی از نظر زیستی و بیولوژیک بروز برخی رفتارهای پارافیلیا، به دلیل وجود افسردگی و رفتارهای وسواس‌گونه در فرد است.

در بسیاری افراد با مصرف داروهای سروتونرژیک و افزایش سروتونین مشکل برطرف و حل خواهد شد. البته این امر نیازمند درمان و استفاده طولانی‌مدت از داروهاست.

این مشکل درمان پذیر است

متاسفانه مشکل اصلی بیماران مبتلا به پارافیلیا، تن ندادن آنها به درمان است و اغلب آنها برای درمان به پزشک مراجعه نمی‌کنند در حالی که اگرچه قبل از ازدواج و چه بعد از آن به پزشک متخصص مراجعه کنند، مشکل شان درمان‌پذیر خواهد بود و به زندگی زناشویی طبیعی باز می گردند.

نبض ما– مصاحبه کننده: هانیه ورشوچی

5/5 - (7 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهلقا سه شنبه ۲۷ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    در رابطه با ناراحتی کمر
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما سه شنبه ۲۷ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      علل متفاوتي دارد
      با دكتر مجيد نجفي متخصص درد مشاوره فرماييد
  • تصویر کاربر ناز پنجشنبه ۱۵ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 138 مشاهده پرسش
    با سلام
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۱۵ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 137 مشاهده پرسش
    با سلام بنده شبها معمولا تا صبح نمی خوابم و اوایل صبح شروع به خوابیدن می کنم و تا ظهر می خوابم .لطف کنید راهنمایی کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      تغيير شيوه زندگي
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    با سلام ووقت بخیر من محمد رحمانی 64 ساله تقریبا دوساعته که حالت تقریبا بدی را احساس می کنم واهل ورزش پیاده روی هر روز حدود یک ساعت به طور مرتب هستم و فشار خون خود را هم الان گرفتم حدود 135 بر 10 بود وحالم زیاد بد نیست وبرای همین منظور کمی ابلیمو خوردم ولازم به ذکر است قبل از این حالت یک لیوان قهوه به همراه چای خوردم ایا این فشار خون برایم زیاد است یعنی نگران کننده است یا نه ؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      خير
      روز بعد دوباره فشارخون خود را بررسي كنيد
      كافئين موجود درقهوه ، نسكافه ، چاي، .. باعث تپش قلب و كمي افزايش فشارخون ميشود
  • تصویر کاربر تبریزی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    زمان خوردن ویتامین B1چه ساعتی در روز ؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      فرقي ندارد هر ساعتي ميتوانيد مصرف كنيد
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    بسر من 4سالشه الان شماره چشمش 2ونيمه چكار كنيم كه بهتر بشه .ايا با زدن عينك درمان ميشه .چه چيزهايي مصرف كنه براش مفيده؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      بررسي ها نشان داده اند كه ميزان ويتامين A موجود در يك هويج متوسط دو برابر مقدار توصيه شده در روز است ، پس مصرف اين سبزي واقعاً براي تقويت چشم مؤثر است. اگر شما هويج دوست نداريد نگران نباشيد. مواد غذايي زياد ديگري وجود دارند كه حاوي مقدار زيادي ويتامين A و ديگر مواد لازم براي سلامت چشم هستند. در اين مقاله سعي کرده ايم ويتامين ها و ديگر تركيبات مفيد براي سلامتي چشم و مواد غذايي حاوي آنها را معرفي کنيم. 1- آنتي اكسيدان ها آنتي اكسيدان ها مولكول هايي هستند كه با خنثي كردن " راديكال هاي آزاد " مانع اثر مخرب آنها بر سلول هاي بدن مي شوند. راديكال هاي آزاد تركيباتي هستند كه بر اثر واكنش هاي شيميايي در داخل بدن توليد مي شوند. تحقيقات نشان داده است كه بعضي از آنتي كسيدان ها خطر ابتلا به بسياري از بيماري ها از جمله بيماري هاي چشم مثل كاتاراكت ( آب مرواريد ) را كاهش مي دهند. الف ) ويتامين A و كاروتنوئيدها ويتامين A آنتي اكسيداني است كه در مواد غذايي حيواني مثل شير و لبنيات، جگر ، تخم مرغ ، كره و مواد غذايي گياهي حاوي كاروتنوئيدها وجود دارد. كاروتنوئيدها رنگدانه هاي قرمز و زردي هستند كه در گياهان و حيوانات وجود دارند. اين مواد به عنوان آنتي اكسيدان عمل كرده و همچنين انواع خاصي از آنها ( كه بيشتر بتا-كاروتن است) به ويتامين A تبديل مي شوند. بعضي از كاروتنوئيدهاي ديگر نظير لوتئين و زيگزانتين نيز مفيد هستند. ويتامين A مانع شب كوري مي شود. كمبود ويتامين كه سبب شب كوري شده باشد، در صورت عدم درمان مي تواند سبب گزروفتالمي ( خشكي چشم )، زخم هاي قرنيه و تورم پلك ها شود. خشكي چشم نيز در صورت عدم درمان مي تواند سبب كوري شود. بد نيست بدانيد كه كمبود ويتامين A يكي از علل اصلي كوري در كشورهاي در حال توسعه است. تحقيقات همچنين نشان داده است كه ويتامين A مانع شكل گيري كاتاراكت شده است. ميزان لازم ويتامين A براي مردان بالاتر از 11 سال 1000RE1 و در زنان بالاي 11 سال 800RE است. RE يا RETINAL EQUIVALENT ؛ واحد اندازه گيري ويتامين A و به معناي " معادل رتينول " است. ويتامين A با واحد بين المللي (INTERNATIONAL UNIT) نيز سنجيده مي شود. در مواد غذايي با منشاء گياهي هر RE معادل 10 واحد بين المللي و در مواد غذايي با منشاء حيواني هر RE معادل 3.3 واحد بين المللي است. افراد سيگاري و افرادي كه الكل مصرف مي كنند، بايد ويتامين A بيشتري دريافت كنند، زيرا توتون مانع جذب ويتامين A مي شود. الكل نيز ذخيره ويتامين A بدن را از بين مي برد. در عين حال بايد مراقب قرص هاي ويتامين حاوي بتا- كاروتن نيز بود. مطالعات نشان داده اند كه اين قرص ها شيوع سرطان ريه را در افراد سيگاري بالا مي برند. در اين موارد بهتر است ويتامين A لازم از طريق مواد خواركي تأمين شود. جدول زير مواد غذايي غني از ويتامين A و مقدار اين ويتامين را در آنها نشان مي دهد: ماده غذايي RE در 100 گرم RE در مصرف معمول روغن كبد ماهي 30,003 4,080 (يك قاشق غذاخوري) جگر سياه 10,503 11,868 (113 گرم) جگر مرغ 6,165 1,973 (1 عدد) هويج 2,813 2,025 (1 عدد) سيب زميني شيرين (نوع خاصي از سيب زميني) 2,006 2,668 (1 عدد) کلم 890 596 (يك فنجان، خرد شده) کدو 870 1,092 (يك فنجان، خرد شده) فلفل دلمه اي قرمز 570 849 (يك فنجان، خرد شده) انبه 389 806 (1 عدد) طالبي 322 515 (يك فنجان، خرد شده) مقادير بالا در مورد مواد غذايي خام صدق مي كند. پختن مواد غذايي محتواي ويتاميني آن را تغيير مي دهد، زيرا گرما سبب تخريب ويتامين A و بتا- كاروتن موجود در مواد غذايي مي شود. همچنين، در صورتي كه از مواد غذايي تازه استفاده نمي كنيد ، مواد يخ زده بهتر از مواد كنسرو شده هستند. ب ) لوتيئين و گزانتين لوتيئين و گزانتين رنگدانه ها ي گياهي زرد رنگ هستند. مطالعات مختلف نشان داده اند لوتئين و گزانتين ممكن است در كاهش خطر ابتلا به كاتاراكت مؤثر باشند. لوتئين و گزانتين ارتباط تنگاتنگي با هم دارند. اين دو ماده اغلب همراه با يكديگر در سبزيجات و ميوه جات يافت شده و بدن مي تواند لوتئين را به گزانتين تبديل كند. در حال حاضر مقدار مصرف روزانه اي اين دو ماده مشخص نشده است ولي بهتر است روزانه کمي مصرف شوند زيرا بدن نمي تواند اين دو ماده را بسازد. بهترين منبع تأمين اين مواد، سبزيجات سبز و پربرگ بويژه اسفناج است. كلم و سبزيجات سبز رنگ نيز منابع خوبي هستند. لوتئين و گزانتين را مي توان در سبزيجات و ميوه جات زرد و نارنجي رنگ نظير ذرت نيز يافت. سبزيجات پخته مقادير بيشتري لوتئين دارند، زيرا پختن سبب شكسته شدن ديواره سلول ها و آزاد شدن لوتئين مي شود. ج ) ويتامين C و بيوفلاونوئيدها (BIOFLAVONOIDS) هر چند که اين مطلب با ويتامين A شروع شد، ولي اين ويتامين تنها ماده غذايي مفيد براي چشم نيست. يكي ديگر از مواد بسيار مفيد براي بينايي ويتامين C است. بيوفلاونوئيد ها نيز مواد آنتي اکسيداني هستند که علاوه بر کمک به اثر گذاري ويتامين C ، خود نيز فوايدي دارد. مطالعات نشان داده اند كه مقادير بالاي ويتامين C مي تواند باعث كاهش خطر ابتلا به كاتاراكت شود. همچنين مي تواند با كاهش فشار چشم ، مانع گلوكوم ( آب سياه ) شده و يا بيماري را در مبتلايان تسكين دهد. ميزان نياز روزانه به ويتامين C 60 ميلي گرم در روز است. نكته قابل توجه اين است كه اين مقدار بايد به صورت روزانه مصرف شود، زيرا بدن انسان نه تنها قادر به ساخت اين ويتامين نيست، حتي نمي تواند آن را براي مدت طولاني ذخيره كند. افراد سيگاري ، كساني كه الكل مصرف مي كنند و مبتلايان به ديابت بايد مقادير بيشتري مصرف كنند. مركبات مثل پرتقال و ليمو ، فلفل دلمه اي، کيوي ، گوجه فرنگي ، توت فرنگي ، سيب زميني و سبزيجات سبز و پر برگ منابع غني ويتامين C هستند. جدول زير مواد غذايي غني از ويتامين C و مقدار اين ويتامين را در آنها نشان مي دهد: ماده غذايي ميلي گرم در 100 گرم ميلي گرم در مصرف معمول فلفل دلمه اي قرمز 190 283 (يك فنجان، خرد شده) كلم 120 80 (يك فنجان، خرد شده) كلم بروكلي 93 82 (يك فنجان، خرد شده) فلفل دلمه اي سبز 89 133 (يك فنجان، خرد شده) توت فرنگي 57 86 (يك فنجان، نصف شده) پرتقال 53 70 (1 عدد) طالبي 42 68 (يك فنجان، خرد شده) گريپ فروت 34 44 (نصف گريپ فروت) انبه 28 57 (1 عدد) تمشك 25 (يك فنجان) مقادير بالا در مورد مواد خام صدق مي كند. پختن مواد غذايي اين مقادير را تغيير مي دهد، زيرا گرما سبب كاهش ويتامين C موجود در مواد غذايي مي شود. نور نيز سبب تخريب ويتامين C مي شود. از اين رو بهتر است مثلا آب پرتقال در بسته بندي هاي پلاستيكي يا مقوايي خريداري شود تا شيشه هاي شفاف. همچنين، مواد غذايي تازه ، ويتامين C بيشتري دارند تا مواد غذايي يخ زده يا كنسرو شده. مواد غذايي مفيد براي تقويت چشم و بينايي (2) د ) ويتامين E و مواد معدني ويتامين E نيز يکي از آنتي اکسيدان هاي قوي مي باشد. مطالعات زيادي نشان داده كه ويتامين E به پيشگيري از كاتاراكت مي کند . مقدار توصيه شده ويتامين E در مردان بالاي 11 سال 10 ميلي گرم و در زنان بالاي 11 سال 8 ميلي گرم در روز است. سيگار كشيدن نياز به ويتامين E را نيز زياد مي كند. بهترين منبع ويتامين E آجيل و روغن هاي گياهي است. جدول زير مواد غذايي غني از ويتامين E و مقدار اين ويتامين را در آنها نشان مي دهد: ماده غذايي ميلي گرم در 100 گرم ميلي گرم در مصرف معمول تخمه آفتاب گردان 50 36 (نصف فنجان) بادام 24 17 (نصف فنجان) فندق 24 16 (نصف فنجان) بادام زميني 9 7 (نصف فنجان) انبه 1 2 (1 عدد) چشم براي سلامتي خود به بعضي از مواد معدني نيز نياز دارد. براي مثال سلنيوم به جذب ويتامين E و ساخته شدن آنتي اكسيدان ها در بدن كمك مي كند. غذاهاي دريايي از جمله مواد غذايي حاوي مقادير زياد سلنيوم هستند. روي نيز به جذب ويتامين A كمك كرده و همچنين بخشي از يك آنزيم است كه تعداد راديكال هاي آزاد را كم مي كند. مطالعات نشان داده اند كه روي، چشم را در برابر شب كوري محافظت مي كند. روي در غذاهاي دريايي، جوانه گندم و آجيل يافت مي شود. 2- اسيدهاي چرب ضروري بسياري از مردم نمي توانند باور كنند كه چربي ها نيز براي سلامتي لازم هستند. اسيدهاي چرب در واقع زير بناي چربي ها هستند و بعضي از آنها از اين جهت " ضروري " خوانده مي شوند كه بدن نمي تواند آنها را بسازد و بايد حتماً از طريق مواد غذايي تأمين شوند. اسيدهاي چرب ضروري شامل چربي هاي اشباع نشده اُمگا-3 و اُمگا-6 هستند اُمگا-3 اصلي، آلفا-لينولنيك اسيد است و مشتقات شامل ايكوزاپنتانوئيك اسيد (EICOSAPENTAEONIC ACID)، داكوزاهگزانوئيك اسيد (DACOSAHEXAENOIC ACID) و چند تركيب ديگر است. اُمگا-6 اصلي نيز لينولئيك اسيد است كه مشتقات آن تاثيري در سلامت چشم و بينايي ندارند. اسيدهاي چرب ضروري در تكامل بينايي در نوزادان نقش دارند. كمبود اين مواد ( به ويژه اُمگا-3 ) در بزرگسالان ممكن است سبب كاهش ديد شود. مطالعات نشان داده كه كمبود طولاني مدت ممكن است سبب تخريب شبكيه شود. بدن هر دو نوع اسيد هاي چرب ضروري را به پروستاگلاندين ها تبديل مي كند كه يكي از اثرات آنها كمك به خروج مايع چشم و تنظيم فشار داخل چشم است. مقدار توصيه شده مصرف اسيدهاي چرب ضروري براي اُمگا-3، 65/0 گرم و براي اُمگا-6، 44/4 گرم است، ولي بسياري از محققين نسبت مصرف اُمگا-6 به اُمگا-3 را مهم مي دانند. مقدار مناسب اين نسبت 1 به 1 تا 4 به 1 است، در حاليكه در بيشتر رژيم هاي غذايي اين نسبت بسيار بيشتر از اين است. بنابراين مقدار مصرف اُمگا-6 در مقايسه با اُمگا-3 در بسياري از رژيم هاي غذايي بايد كاهش يابد. بهترين منبع تأمين اُمگا-3 ماهي است و مقدار توصيه شده مصرف دو بار در هفته است. نكته اي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه روغن ماهي راديكال هاي آزاد توليد مي كند ، به همين دليل كساني كه زياد ماهي يا روغن ماهي مصرف مي كنند، بايد به ميزان كافي آنتي اكسيدان به ويژه ويتامين E مصرف كنند. نكته قابل توجه ديگر اين است كه بيشتر اُمگا-6 مصرفي از روغن نباتي حاصل مي شود، به همين دليل استفاده از روغن مايع مي تواند ميزان اُمگا-6 مصرفي را تا حد زيادي كاهش دهد. تحقيقات نشان داده است كه آنتي اكسيدان ها خطر ابتلا به كاتاراكت را كاهش مي دهند. بعضي از آنتي اكسيدان ها فوايد ديگري نيز دارند. بطور مثال ويتامين A چشم را در برابر كوري محافظت كرده و ويتامين C ممكن است در جلوگيري يا تسكين گلوكوم نقش داشته باشد. همچنين اسيد هاي چرب ضروري علائم خشكي چشم را كاهش داده و از چشم محافظت مي كنند. مواد غذايي زير براي داشتن چشمي سالم توصيه مي شوند: ويتامين A : روغن كبد ماهي ، جگر، هويج لوتئين و گزانتين : اسفناج، كلم ويتامين C: فلفل دلمه اي ، كلم ، توت فرنگي ، پرتقال بيوفلاونوئيدها : مركبات، انگور ويتامين E : تخمه آفتاب گردان، بادام ، فندق سلنيوم : آجيل، غذاهاي دريايي روي : جوانه گندم ، آجيل اسيدهاي چرب ضروري : ماهي بطور كلي شما بايد مقادير زيادي سبزيجات سبز و پر برگ و هفته اي دو بار ماهي مصرف كنيد تا چشمي سالم داشته باشيد.
درحال دریافت اطلاعات