با خروپف افراد را فراری نده! ( ۱۵ درمان خانگی خروپف ۱۰۰٪ عملی )
اگر خروپف می کنید ، تنها نیستید: حداکثر نیمی از مردم خروپف می کنند. وقتی در خواب تنفس می کنید هوا از گلو عبور می کند. این امر باعث ارتعاش بافت های شل شده در گلو و ایجاد صداهای خروپف شدید و تحریک کننده می شود.
خروپف ممکن است خواب شما یا همسرتان را مختل کند. حتی اگر خیلی شما را اذیت نمی کند ، شرطی نیست که نادیده بگیرید. در حقیقت ، خروپف ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشد ، از جمله:
- آپنه انسدادی خواب (مسدود شدن مجاری تنفسی)
- چاقی
- مشکلی در ساختار دهان ، بینی یا گلو وجود دارد
- حساسیت نسبت به پارچه روتختی یا ملحفه
در موارد دیگر ، خروپف ممکن است به دلیل خوابیدن به پشت و یا نوشیدن الکل بسیار نزدیک به زمان خواب ایجاد شود.
15 راهکار درمان خانگی خروپف
در برخی موارد خروپف ، مهم است که به دنبال مراقبت پزشک باشید تا بتوانید درمان پزشکی مورد نیاز برای درمان بیماری زمینه ای را دریافت کنید.
موارد خروپف ناشی از عوامل خوش خیم – مانند موقعیت خواب – اغلب با داروهای خانگی ساده قابل درمان است.
در اینجا 15 داروی رایج برای درمان خروپف و علل مختلف آن استفاده می شود:
اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید.
این به کاهش بافت در گلو که ممکن است باعث خروپف شما شود ، کمک می کند. شما می توانید با کاهش مصرف کلی کالری خود با خوردن وعده های کوچکتر و غذاهای سالم بیشتر ، وزن خود را کاهش دهید. اطمینان حاصل کنید که روزانه به طور منظم ورزش می کنید. همچنین ممکن است برای کمک به پزشک یا متخصص تغذیه مراجعه کنید.
۲- به پهلو بخوابید.
خوابیدن به پشت گاهی باعث حرکت زبان به پشت گلو می شود که تا حدی جریان هوا را در گلو شما مسدود می کند. خوابیدن به پهلو ممکن است تنها کاری باشد که باید انجام دهید تا هوا به راحتی جریان یابد و خروپف شما را کاهش داده یا متوقف کند.
۳- سر تخت خود را بالا بیاورید.
بالا بردن سر تخت به اندازه چهار اینچ (۶سانت) ممکن است با باز نگه داشتن مجاری تنفسی به خروپف شما کمک کند.
برای این امر می توانید از بالش های طبی مدل موجی با تراکم نسبتاً بالای موری فوم استفاده کنید.
در اینجا بخوانید: راهنمای خرید بهترین بالش های طبی و پزشکی
۴-از نوارهای بینی یا گشاد کننده خارجی بینی استفاده کنید.
نوارهای بینی چسبی را می توان روی پل بینی قرار داد تا به افزایش فضای گذرگاه کمک کند. این می تواند تنفس شما را موثرتر کند و خروپف شما را کاهش داده یا از بین ببرد.
شما همچنین می توانید یک گشاد کننده بینی را امتحان کنید ، که یک نوار چسب سفت شده است که در بالای بینی در سراسر سوراخ های بینی اعمال می شود. این می تواند مقاومت جریان هوا را کاهش داده و تنفس را راحت تر کند.
۵- آلرژی های مزمن را درمان کنید.
به نقل از وبسایت تخصصی کالای خواب دواج، آلرژی می تواند جریان هوا را از طریق بینی شما کاهش دهد ، که شما را مجبور به تنفس از طریق دهان می کند. این امر احتمال خروپف را افزایش می دهد. با پزشک خود مشورت کنید که چه نوع داروهای ضد حساسیت بدون نسخه یا نسخه ممکن است وضعیت شما را بهبود بخشد.
از دیگر راه های جلوگیری از ایجاد آلرژی یا کاهش اثرات آن، می توان به استفاده از ملحفه کشدار و روتحتی دوخته شده از پازچه های مرغوب با درصد پلاستیک کم اشاره کرد.
حتماً بخوانید: چگونه ملحفه و روتختی خوب را تشخیص دهیم و خرید کنیم؟
۶- مشکلات ساختاری بینی خود را اصلاح کنید.
برخی از به طور مادرزاد یا دچار صدمه ای می شوند که باعث انحراف تیغه بینی می شود . این ناهماهنگی دیواری است که دو طرف بینی را از هم جدا می کند و جریان هوا را محدود می کند. ممکن است باعث تنفس دهانی در هنگام خواب شود و باعث خروپف شود. برای اصلاح این وضعیت ممکن است نیاز به جراحی باشد. در این گونه موارد حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
۷- الکل را قبل از خواب محدود کرده یا از آن اجتناب کنید.
سعی کنید حداقل دو ساعت قبل از خواب الکل مصرف نکنید. الکل می تواند ماهیچه های گلو را شل کرده و باعث خروپف شود.
۸- از مصرف داروهای آرامبخش قبل از خواب خودداری کنید.
اگر خروپف می کنید و از داروهای آرامبخش استفاده می کنید ، با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید گزینه های شما چیست. قطع مصرف آرامبخش قبل از خواب ممکن است خروپف شما را تسکین دهد.
۹- سیگار را ترک کنید.
سیگار کشیدن یک عادت ناسالم است که می تواند خروپف شما را بدتر کند. با پزشک خود در مورد روشهای درمانی – مانند لثه یا لکه ها – که می تواند به شما کمک کند ترک کنید ، مشورت کنید.
۱۰- به اندازه کافی بخوابید.
اطمینان حاصل کنید که هر شب هفت تا هشت ساعت خواب توصیه شده دارید.
۱۲- از دستگاه CPAP(فشار مداوم مثبت راه هوایی) استفاده کنید.
اگر از نظر پزشکی مناسب است ، استفاده از ماسک هوای تحت فشار روی بینی هنگام خواب می تواند به باز نگه داشتن راه هوایی شما کمک کند. این درمان اغلب برای درمان آپنه انسدادی خواب توصیه می شود.
۱۳- از ایمپلنت های کام استفاده کنید.
این روش که “روش ستون” نیز نامیده می شود شامل تزریق رشته های بافته شده از رشته پلی استر به کام نرم دهان است. این امر باعث کاهش خروپف می شود.
۱۴- دریافت UPPP (uvulopalatopharyngoplasty)
این نوع جراحی بافت گلو را سفت می کند به این امید که خروپف را کاهش دهد با کمک لیزر (LAUPPP) ، که گاهی اوقات موثرتر از UPPP است ، نیز در دسترس است.
۱۵- سایش بافت رادیوفرکانسی (somnoplasty).
این درمان جدید از امواج رادیویی با شدت کم برای کوچک کردن بافت روی کام نرم شما برای کاهش خروپف استفاده می کند.
عوارض عدم درمان خر و پف
خروپف عادی ممکن است بیش از یک مزاحم باشد. به غیر از اختلال در خواب شریک زندگی ، اگر خروپف با OSA همراه باشد ، ممکن است در معرض عوارض دیگری قرار بگیرید ، از جمله:
- خواب آلودگی در طول روز
- سرخوردگی یا عصبانیت مکرر
- مشکل در تمرکز
- خطر بیشتر فشار خون بالا ، بیماری های قلبی و سکته مغزی
- افزایش خطر مشکلات رفتاری ، مانند پرخاشگری یا مشکلات یادگیری ، در کودکان مبتلا به OSA
- افزایش تصادفات ناشی از وسایل نقلیه موتوری به دلیل کمبود خواب
عوامل خطرناکی که ممکن است در خروپف نقش داشته باشند عبارتند از:
- مرد بود: مردان بیشتر از زنان خرخر یا آپنه خواب دارند.
- اضافه وزن داشت: افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند بیشتر احتمال دارد خروپف کنند یا دچار آپنه انسدادی خواب شوند.
- داشتن راه هوایی باریک:برخی از افراد ممکن است کام نرم طولانی ، یا لوزه های بزرگ یا آدنوئیدها داشته باشند که می تواند راه تنفسی را تنگ کرده و باعث خروپف شود.
- نوشیدن الکل:الکل ماهیچه های گلو را شل می کند و خطر خروپف را افزایش می دهد.
- داشتن مشکلات بینی: اگر دچار نقص ساختاری در مجاری تنفسی خود هستید ، مانند انحراف تیغه بینی ، یا بینی شما دچار گرفتگی مزمن است ، خطر خروپف بیشتر است.
- داشتن سابقه خانوادگی: خروپف یا آپنه انسدادی خواب.وراثت یک عامل خطر بالقوه برای OSA است.
- استفاده از کالای خواب نامرغوب: همواره پزشکان و متخصصان حوزه آلرژی و خواب، افراد را به استفاده از کالای خواب مرغوب مانند روتختی و ملحفه و لحاف دوخته شده از پارچه های پنبه ای و عاری از پلاستیک تشویق می کنند.
نتیجه گیری:
خروپف می تواند خواب شما و همسرتان را مختل کند. اما علاوه بر آزاردهنده ، ممکن است نشان دهنده یک بیماری جدی باشد. مراجعه به پزشک و امتحان یک یا چند گزینه درمانی فوق می تواند به کنترل خواب شما کمک کند.
منبع: وب سایت تخصصی کالای خواب دواج
www.dovaj.com