آشنایی با روش های کاشت دندان
کاشت دندان امروزه مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. همانطور که از نام آن پیداست طی این عمل، محل خالی بر روی فک شما با استفاده از کاشت دندان پر خواهد شد. عملیات کاشت محبوبیت بسیاری در میان مردم پیدا کرده است و این عمل به دو نوع ایمپلنت و بریج دسته بندی می شود. برای کاشت حتما باید مرکز معتبر و حرفه ای را انتخاب کنید تا دچار هیچ گونه مشکلی نشوید. توجه داشته باشید که با کاشت دندان زیبایی را به چهره و لبخند خود هدیه خواهید کرد. اما چگونه می توان کاشت موفقی را تجربه کرد و چه روشی برای اینکار مناسب است؟ برای اینکه بتوانید روش مناسب کاشت دندان خود را پیدا کنید ابتدا باید با مواردی آشنایی داشته و مزایا و معایب هر یک از روش های کاشت را بدانید. اما نکته مشترک هر دو روش در زیبایی دندان ها است که می توان گفت در ظاهر هر دو روش ایمپلنت و بریچ تفاوت چندانی وجود ندارد اما این ویژگی های ذاتی روش های کاشت است که سبب تمایز آنها شده است. در ادامه توضیحات کامل تری از این قبیل ارائه کرده ایم:
ایمپلنت دندان
یکی از روش های کاشت دندان که به عنوان بهترین روش نیز شناخته می شود ایمپلنت است. ایمپلنت دندان روشی تقریبا دائمی برای کاشت دندان بوده و با این روش هیچگونه تفاوتی بین دندان کاشته شده و دندان خودتان احساس نخواهد شد. در ایمپلنت یک پیچ با جنس تیتانیوم بر روی استخوان فک شما بسته خواهد شد. این پیچ به قدری محکم است که بتواند به صورت دائم بر روی استخوان جوش خورده و باقی بماند. تیتانیوم ماده ای سازگار با بدن انسان بوده و هیچگونه ضرری به بدن شما نخواهد رساند. بر روی این پایه پیچی دندان قرار خواهد گرفت و این دندان کاملا همرنگ و شبیه به دندان های خودتان خواهد بود به همین دلیل زیبایی رو به چهره شما هدیه خواهد کرد. ایمپلنت دندان عملی وقت گیر است به گونه ای که برای کاشت دندان با این روش باید حدود ۳ الی ۶ ماه منتظر باشید.
ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب است؟
کاشت دندان از روش ایمپلنت به دلیل مزیت های بسیاری که این روش دارد برای اغلب مردم امکان پذیر خواهد بود. رعایت بهداشت دهان از جمله مهمترین شرایط مهم ایمپلنت دندان است و باید مراقبت های لازم را انجام دهید. اما برخی افراد برای ایمپلنت دندان با مشکل روبرو می شوند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– مصرف زیاد الکل که بیماری های لثه را در پی دارد.
– سیگار کشیدن زیاد که مانع از بهبود می شود.
– فرد باید استخوان فک با تراکم قوی داشته باشد چرا که ایمپلنت بر روی آن سفت خواهد شد.
– افراد با عادت دندان قروچه کردن
– افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف
– بیماری های لثه که باعث عدم جواب گرفتن از هر عمل کاشت دندان می شود.
ایمپلنت دندان فوری
ایمپلنت دندان فوری همانطور که از نام آن پیداست در مدت زمان کوتاه تری انجام می گیرد. در روش معمولی ایمپلنت، پس از آنکه پایه ایمپلنت به استخوان فک بسته شد باید حدود ۳ الی ۶ ماه منتظر بمانید تا جوش بخورد و سپس قسمت تاج اضافه شود. در ایمپلنت فوری این صبر کردن وجود نداشته و در همان روز اول در صورت نبود عفونت های لثه ای عمل ایمپلنت در یک روز انجام خواهد شد. در این روش هم پایه و هم تاج به صورت همزمان بر روی فک بسته خواهند شد و اغلب مردم به دلیل سریع بودن، این روش را انتخاب می کنند اما در این صورت ممکن است عملیات جوش خوردن به خوبی انجام نشده و مشکلاتی برایتان ایجاد کند.
بریج دندان
بریچ یکی دیگر از روش های کاشت دندان است که به نامپل زدن نیز شناخته می شود. در این روش دندان های افتاده و یا از بین رفته شما به صورت پیوسته به وسیله دندان های از پیش ساخته شده جایگزین خواهند شد. بریچ دندان نیز مزیت های خاص خود را داشته و مورد توجه مردم قرار گرفته است. با استفاده از بریج دندان می توانید زیبایی لبخند خود را دوباره به دست آورید. اما توجه داشته باشید که برای بریچ دندان ممکن است نیاز به تراشیدن مینای دندان باشد و همانطور که می دانید مینای دندان یکی از بخش هایی است که دیگر رشد نخواهد کرد. در صورتی که دندان های مصنوعی به صورت پیوسته بر روی یک دندان تراشیده شده قرار گیرند وضعیت مناسب تری خواهند داشت اما در صورتی که دندان مصنوعی ثابت تنها به دندان های اطراف خود متصل شوند هیچگونه ارتباطی با استخوان فک وجود نداشته و ممکن است شما را دچار مشکل کند.
روکش دندان
همانطور که از نام این روش پیداست دندان های خراب یا شکسته شما توسط ماده ای از جنس های مختلف پوشانده شده و ظاهر زیبایی پیدا خواهند کرد. دو نوع فلزی و سرامیکی روکش دندان بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند و نمونه فلزی آن میزان دوام بیشتری نیز خواهد داشت. توجه داشته باشید که برای روکش دندان نیز دندان تراش داده خواهد شد تا روکش به راحتی بر روی آن قرار گیرد اما امکان پوسیدگی در خود دندان و همچنین روکش آن وجود خواهد داشت این در حالی است که با رعایت کردن بهداشت دهان می توانید طول عمر دندانهای روکش شده را افزایش دهید.