دلایل اصلی افسردگی

به طور کلی می توان گفت که هیچ دلیل مشخصی برای افسردگی وجود ندارد. این مشکل می تواند به خاطر علت های متفاوت و محرک های مختلفی رخ دهد. افسردگی در برخی از افراد به دلیل رخ دادن یک رویداد ناراحت کننده یا استرس زا به وجود می آید مانند از دست دادن یک فرد مهم،‌ طلاق، بیماری، بیکاری و نگرانی های مالی و شغلی، درگیر افسردگی می شوند. همچنین در برخی از تحقیقات نشان داده شده است که احتمال ابتلا به افسردگی با افزایش سن، بیشتر می شود. این موضوع در افرادی که با شرایط سخت اجتماعی و اقتصادی زندگی کرده اند،‌ شایع تر است.

رویدادهای استرس زا

اکثر مردم برای کنار آمدن با رویداد های استرس زا، نیاز به گذشت زمان دارند. این رخدادها می توانند شامل سوگواری برای از دست دادن یکی از افراد زندگی،‌ تموم شدن رابطه عاطفی و بیماری باشد. زمانی که فردی درگیر این رویدادها می باشد، ممکن است از دیدار با دوستان، آشنایان و خانواده دوری کند. در اغلب موارد این افراد سعی می کنند تا به تنهایی و بدون کمک گرفتن از دیگران با مشکل خود دست و پنجه نرم کنند و آن را حل کنند. در این زمان که اشخاص،‌ تنهایی را انتخاب کرده و از دیدار با افراد دیگر خودداری می کنند،‌ احتمال ابتلا به افسردگی به شدت افزایش پیدا می کند.

پیشنهاد می کنیم مطالعه نمایید: روشهای مقابله با استرس

ویژگی های شخصیتی

تعدادی از ویژگی های شخصیتی وجود دارند که داشتن آنها می تواند احتمال ابتلا به افسردگی را به طور چشمگیری افزایش دهد. داشتن عزت نفس پایین، انتقاد کردن بیش از حد از خود، احساس گناه کردن در همه مواقع و منزوی بودن، جزو ویژگی های شخصیتی است که می تواند زمینه ابتلا به افسردگی را در یک فرد مهیا کند. چنین افرادی در مقابل ابتلا به افسردگی آسیب پذیر تر هستند و مقاومت کمتری نشان می دهند. این ویژگی ها ممکن است به صورت ارثی و ژنتیکی از یک والد یا هر دو والدین نیز به افراد منتقل شده باشد. تجربیاتی که در سال های اولیه زندگی کودک شکل می گیرد نیز تاثیر بسیاری در نوع شخصیت او دارد.

سابقه خانوادگی

افسردگی جزو معدود مواردی است که از طریق ژنتیک و سابقه خانوادگی نیز به کودکان منتقل می شود. در صورتی که فردی از اعضای خانواده شما مانند خواهر، برادر، پدر یا مادر در گذشته با افسردگی درگیر بوده است، احتمال بسیار بالایی دارد که شما نیز با این بیماری درگیر شوید.

فرزندآوری

برخی از زنان به ویژه پس از زایمان و به دنیا آوردن فرزندشان،‌ در برابر افسردگی بسیار آسیب پذیر می شوند. تغییرات هورمونی و فیزیکی که در طی زمان برای مادر اتفاق میفتد، می تواند یکی از علل این افسردگی باشد. همچنین اضافه شدن یک مسئولیت بسیار سنگین و مراقبت کردن از زندگی یک نوزاد، می تواند منجر به افسردگی پس از زایمان شود. البته تعدادی از مادران، درگیر با افسردگی هنگام بارداری نیز می شوند.

احساس تنهایی

داشتن احساس تنهایی یکی از علت هایی است که می تواند منجر به افسردگی شود. دور شدن از خانواده، دوری از دوستان، مهاجرت کردن و یا از دست دادن افراد نزدیک در زندگی می تواند باعث به وجود آمدن حس افسردگی در افراد شود.

مشروبات الکلی و مواد مخدر

زمانی که افراد در زندگی خود درگیر با مشکلات می شوند، ممکن است به جای پیدا کردن راه حل، به نوشیدنی های الکلی یا مصرف مواد مخدر روی بیاورند. این کار در واقع، به پیشرفت افسردگی کمک می کند است. استفاده از الکل و مواد مخدر به گونه ای بر عملکردهای مغز تاثیر می گذارد که می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به افسردگی شود.

بیماری

در صورتی که افراد با بیماری های طولانی مدت یا بیماری هایی که زندگی فرد را تهدید می کنند، درگیر باشند، احتمال ابتلا به افسردگی در آنها افزایش میابد. بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و عروقی، انواع مختلف سرطان ها و بیماری های مربوط به سیستم ایمنی جزو مواردی هستند که زمینه افسردگی را فراهم می کنند. وارد شدن آسیب و صدمه به سر، نیز جزو علل ابتلا به افسردگی شناخته می شوند که البته هنوز دانشمندان موفق به کشف دقیق علت آن نشده اند. به طور کلی وارد شدن آسیب های شدید به سر می تواند منجر به نوسانات خلقی و مشکلات عاطفی بسیاری شود. برخی از افراد ممکن است کم کاری تیروئید داشته باشند که یک نوع مشکل مربوط به سیستم ایمنی است. در موارد بسیار نادر، وارد شدن آسیب به سر می تواند به غده هیپوفیز ( غده ای کوچک به اندازه نخود که بر عملکرد غده تیروئید تاثیر گذار است ) آسیب برساند. این مورد می تواند باعث به وجود آمدن تعدادی از علائم افسردگی در افراد شود؛ مانند خستگی، بی انگیزگی و از دست دادن میل جنسی که به وجود آمدن این علائم نیز به نوبه خود باعث افزایش میزان افسردگی در افراد می شود.

شناخت مفهومی دلایل افسردگی

اغلب گفته می شود که افسردگی، ناشی از عدم تعادل شیمیایی در مغز افراد است؛ اما این جمله پیچیدگی بالای اختلال افسردگی را نشان نمی دهد. تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به افسردگی، یک دلیل واحد برای این بیماری ندارند بلکه ترکیب چندین اتفاق و علت، منجر به اختلال افسردگی در آنها شده است. البته که به هم ریختن تعادل مواد شیمیایی، در افسردگی دخیل هستند اما این بیماری یک مسئله ساده نیست که کم یا زیاد بودن یک ماده باعث ایجاد آن شود. میلیون ها میلیون دلیل وجود دارد که می تواند باعث افسردگی شود که تنها علت های عمده آن را با هم بررسی نمودیم. درمان افسردگی نیز یک روند و پروسه طولانی مدت است که نیازمند کمک گرفتن از یک روانشناس خوب و باتجربه است. اولین قدم درمان افسردگی، ریشه یابی و علت یابی آن است که شما به همراه روانشناس متخصص می توانید مراحل درمان افسردگی را با موفقیت و در کوتاه ترین زمان ممکن پشت سر بگذارید. جهت رزرو نوبت مشاوره از دکتر لیلا جبلی، با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۱۹۸۴ تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید