تاثیر هورمون استرس بر کارکرد مغز

اطلاعات فعلی مربوط به نحوه تاثیر هورمون استرس بر مغز نیاز به ارزیابی مجدد دارد. محققان در مطالعه جدیدی دریافتند تاثیر گیرنده های مینرالوکورتیکوئید (MRs) بر ژنوم های هیپوکامپ مغز تنها از طریق تاثیر استرس بر هورمون گلوکوکورتیکوئید (GRs) قابل پیش بینی نیست.

به گزارش نبض ما به نقل از مهر، محققان دانشگاه بریستول انگلستان، پیوند MRs و GRs را به ژن های موجود در هیپوکامپ دستگاه لیمبیک مغز، بعد از یک واقعه پراسترس، مطالعه کردند.

آنها دریافتند پیوند MRs با ژن ها تحت شرایط بدون استرس کم بود، اما در شرایط پراسترس افزایش یافت. در حالیکه در مطالعات قبلی عنوان شده بود پیوند MRs با ژن ها در هر دو شرایط بالاست.

در مورد پیوند GRs با ژن ها هم، شرایط مشابه با MRs مشاهده شد.

هانس رئول، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های جدید حاکی از آن است که ژن های موجود در هیپوکامپ مغز تحت تاثیر مستقیم پیوند GR/MR بعد از استرس هستند.»

به گفته رئول، «با افزایش بروز بیماری های نظیر افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه در جامعه کنونی، این دیدگاه و یافته جدید می تواند برای یافتن شیوه های درمانی جدید در آینده بسیار موثر باشد.»

امتیاز به مطلب post

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم