مضرات ژیلت های یک بار مصرف
توصیه می شود که ژیلت های استاندارد و باکیفیت را از داروخانه های سطح شهر تهیه و از خرید این نوع محصولات از دستفروشان اجتناب کنید، زیرا هیچ نظارتی روی آنها وجود ندارد. بهتر است داروخانه ها هم طبق تعرفه و به قیمت واقعی این نوع محصولات را عرضه کنند.
به گزارش نبض ما به نقل از جام جم، تیغ های یک بار مصرف یا همان ژیلت های موجود در بازار که این روزها طرفداران زیادی را به خود جلب کرده، انواع مختلف در قیمت های ارزان تا گران دارند. عمده استفاده از این ژیلت ها برای برداشتن موهای پوست صورت، ساق پا، ساعد و نواحی شرمگاهی است.
این ژیلت ها چون معمولا دو تا پنج تیغه اند و اغلب فاصله تیغه ها به یکدیگر نزدیک است، نباید بیش از یک بار استفاده شوند، چون موهای تراشیده شده و پوسته های مرده بدن در میان این تیغه ها گیر کرده و تقریبا شست وشوی آنها از لابه لای این تیغه ها ناممکن است. در نتیجه این ژیلت ها پس از هر بار مصرف باید دور انداخته شوند. چون نه تنها باعث ایجاد بیماری های پوستی می شوند بلکه می توانند محیط حمام را آلوده به بسیاری از قارچ ها و باکتری ها کنند.
بهداشت تیغ های چند بار مصرف
در بازار تیغ های چندبار مصرفی که در داخل دستگاه خودتراش قرار می گیرند هم موجود است. درخصوص بهداشت آنها نیز باید تدابیری به کار رود تا بار میکروبی شان پس از هر بار مصرف به حداقل برسد.در این روش پس از هر بار اصلاح، باید صفحه فلزی دستگاه از پایه و تیغه جدا شود و از لابه لای تیغه ها بقایای مو و پوسته ها جدا شده و در نهایت قطعات با آب و صابون شسته و در مجاورت با نور خورشید و خارج از محیط مرطوب حمام خشک شوند. تیغ وسیله ای شخصی است و باید برای هر قسمت از بدن بخصوص نواحی تناسلی و شرمگاهی از یک تیغ یا ژیلت جداگانه استفاده شود تا به انتقال آلودگی ها به قسمت های حساس بدن منجر نشود.
خطر ژیلت های ارزان قیمت
کارشناسان بهداشت اعلام کرده اند، ژیلت های یک بار مصرف ارزان قیمتی که در سطح شهر در حال فروش هستند، احتمال بیماری زایی داشته و مردم به هیچ وجه نباید از آنها استفاده کنند. لازم است بدانید اغلب ژیلت ها از چین وارد می شوند. محصولات تولیدی گروه A آن دارای استانداردهای کشورهای اروپایی و آمریکایی بوده که معمولا باکیفیت و گران قیمت هستند، اما ژیلت های ارزان قیمتی که در گروه D قرار دارند، بی کیفیت هستند و از ضایعات تهیه می شوند.
طبق آزمایش های انجام شده، در تولید دسته پلاستیکی این ژیلت ها به جای استفاده از پلاستیک های خوراکی از بی کیفیت ترین پلاستیک های ضایعاتی که می تواند حساسیت های پوستی، آلرژی و امثال آن را ایجاد کند، استفاده می شود. ضمن این که تیغه این ژیلت ها به جای فلز مرغوب استیل از فلزات نامرغوبی تهیه شده که در مجاورت با رطوبت حمام زنگ زده و میکروب ها را به خود جذب می کند. در نتیجه چون تیغه این ژیلت ها بعد از یک بار مصرف و در تماس با آب بسرعت زنگ زده و آلودگی های شیمیایی و میکروبی روی آن جمع می شود در صورت استفاده مجدد موجب ورود این آلودگی ها به بدن و ایجاد بیماری های پوستی می شود.