چگونه زگیل را از بین ببریم؟

زگیل ها تومورهای کوچکی هستند که در نتیجه عفونت ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) ایجاد می شود. انواع زگیل ها شامل زگیل های عادی، زگیل های صاف، زگیل های کف پا، زگیل های اطراف ناخن،زگیل تناسلی و زگیل های نخ مانند است.

گردآوری – نبض ما

زگیل ها زائده های ایجاد شده بر روی پوست هستند که در نتیجه عفونت ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی ایجاد می شوند. بعضی از انواع این ویروس ها اندام های تناسلی و مخاط دهان را تحت تاثیر خود قرار می دهد و باعث ایجاد توده های بزرگ و ناخوشایند در محل عفونت می شود که در نهایت ممکن است این توده ها سرطانی شوند. سایر انواع ویروس های HPV بر ایجاد زگیل های عمومی در سطح پوست تاثیر می گذارند و به این ترتیب عامل سرطانی محسوب نمی شوند

زگیل ها معمولاً بر ظاهر شما تاثیر می گذارند و به همین خاطر می توانند باعث ناراحتی و خجالت زدگی فرد شوند. امکان ایجاد احساس خارش یا ناراحتی در زمان ایجاد زگیل وجود دارد. لذا لازم است نسبت به درمان آن ها اقدام نمود.

روش های درمان زگیل

معمولاً ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد تا زگیل به طور خود به خودی و بدون درمان برطرف شوند. اما اگر می خواهید اقدام به درمان کنید ما در ادامه به معرفی بعضی از روش های توصیه می پردازیم.

اسید سالیسیلیک

این دارو به صورت قطره، ژل، لایه، و خمیر در بازار موجود است. این محصولات به نحوی طراحی شده اند که امکان استفاده از آنها برای انواع مختلف زگیل ها شامل زگیل های بسیار کوچک تا زگیل های بزرگتر دارای برجستگی های بزرگ وجود دارد. اسید سالیسیلیک یک داروی کراتولیتیک است. کراتولیتیک بودن این دارو به معنی این است که این دارو می تواند پروتئین (کراتین) تشکیل دهنده زگیل و لایه زخیم پوست مرده را که گاهی اوقات بر روی زگیل ایجاد می شود، حل کرده و از بین ببرد.

توجه: لازم است تحت نظر پزشک از این محلول اسیدی استفاده کنید تا عارضه ای برای شما نداشته باشد.

روش های منجمد کردن غیر تجویزی

در این حالت از اسپری های موجود در داروخانه ها به منظور منجمد کردن زگیل ها در دمای منفی ۹۰ درجه فارنهایت (منفی ۵۷ درجه سانتیگراد) استفاده می شود. این روش درمانی را می توان با استفاده از نیتروژن مایع مقایسه کرد که سرمای بسیار بیشتری را در محل ایجاد می کند (منفی ۳۲۰ درجه فارنهایت یا منفی ۱۹۶ درجه سانتیگراد) و بطور گسترده توسط متخصصان پوست مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب می توان گفت که محصولات موجود در داروخانه ها نمی توانند دارای اثر بخشی به میزان روش هایی باشند که توسط یک پزشک مورد استفاده قرار می گیرد.

برس و صابون

همیشه زگیل خود را خشک و تمیز نگه دارید تا چروکیده شود و بیفتد. زگیل در محیط مرطوب و گرم رشد می‌کند. چند بار در روز زگیل خود را با آب و صابون شستشو دهید. استفاده از صابون آنتی باکتریال کمکی به مشکل شما نمی‌کند، چون زگیل‌ها، عفونت ویروسی هستند و باکتریایی نیستند که با صابون آنتی باکتریال از بین بروند. می‌توانید با برس نرمی به آرامی روی زگیل بکشید تا موقع شستشوی زگیل، بافت‌های خشنی که روی زگیل وجود دارد از بین برود

چسب زدن

معمولاً بیان می شود امکان درمان زگیل ها با چسب زدن بر روی آنها با استفاده از چسب های بدون منفذ مثل چسب برق وجود دارد. استفاده از این روش نیازمند این است که چسب بر روی محل همیشه باقی بماند و فقط برای چند ساعت در هر هفته از روی زگیل برداشته شود. علاوه بر این لازم است چسب مرتباً تعویض شود. بسیاری از مطالعات انجام شده در این حوزه نشان می دهد این روش درمانی چیزی مثل استفاده از داروی دل خوش کن می باشد.

آب اکسیژنه

بعد از شستن زگیل، محل را با محلول پراکسیدهیدروژن (آب اکسیژنه) ضدعفونی کنید. آب اکسیژنه علاوه بر داشتن خاصیت ضدعفونی کنندگی، محلول قوی اکسیدکننده هم هست .

مطالعات نشان داده است که هرگاه پوست به آب اکسیژنه آغشته شود، گلبول‌های سفید که مسئول دفاع از بدن هستند، در محل حضور می‌یابند. تجمع گلبول‌های سفید سبب از بین رفتن ویروس‌ها می‌شود و از آنجایی که زگیل هم عفونت ویروسی است، اثر سریعی بر درمان زگیل خواهد داشت. البته باید گفت آب اکسیژنه رنگ پوست را می‌برد و به طور موقت، احساس سوختگی و سوزش در محل ایجاد می‌کند.

تولید آزمایشگاهی داروی گیاهی زگیل سوز

معاون فناوری مرکز رشد گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی جهاد دانشگاهی ایلام از تولید «داروی گیاهی زگیل‌سوز» در این مرکز در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد.

طبق گفته این مسئول، هسته فناور تولید «داروی گیاهی زگیل‌سوز» فعالیت خود را از یکشنبه، 12 دی برای تولید این داروی گیاهی در مقیاس آزمایشگاهی در این مرکز آغاز کرده است. ایده تولید ساخت داروی گیاهی از گیاه «شقایق» توسط محمد و مهدی جلیلیان به مرکز رشد گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام ارائه و بعد از مراحل سنجش نوآوری، در جلسه شورای فناوری مطرح و موردپذیرش قرار گرفت.

این طرح چهارمین طرحی است که در زمینه ساخت داروی گیاهی در این مرکز پذیرش و فعالیت آزمایشگاهی خود را آغاز کرده است. طرح‌هایی چون ساخت پماد ضدسوختگی، تولید نانوذره و نانو پلیمر ضد سرطانی از گیاهان دارویی، پیش‌از این در آزمایشگاه زیست‌فناوری مشترک میان جهاد دانشگاهی و علوم پزشکی فعالیت آزمایشگاهی خود را انجام و در مرحله تولید مقاله هستند که پس از چاپ مقالات، وارد فاز آزمایش‌های بالینی خواهند شد.

 

4.8/5 - (5 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید