توصیه هایی برای کاهش خشکی پوست در فصل سرما

خشکی پوست فصلی که اصطلاحا به آن خارش زمستانی نیز می گویند، بیماری نسبتا شایعی است که در فصول خشکی هوا  اتفاق می افتد.

گردآوری – نبض ما

فرا رسیدن ماه های سرد سال و کاهش دما به طور معمول تاثیر قابل توجهی روی پوست انسان دارد. در نتیجه سرما و کمبود رطوبت هوا، پوست انسان خشک می شود و به آبرسانی بیشتر و مرطوب کننده ای خوب برای حفظ نرمی و شادابی خود نیاز دارد.

دلایل خشکی پوست

خشکی پوست پا که معمولا در فصول سرد و در افراد مسن مشاهده می شود، به دلیل کاهش آب موجود در سطح پوست ایجاد می شود و نیازمند مراقبت بیشتری در این افراد احساس می شود، زیرا سد پوستی در سنین بالا آسیب پذیر و میزان بیشتری از آب در سطح پوست تبخیر می شود.

دلایل خشکی پوست

خشکی پوست  پا می تواند ناشی از کم کاری تیروئید باشد که در صورت تشدید این عارضه باید فرد از نظر اختلالات تیروئید بررسی شود، همچنین در برخی افراد به دلیل کمبود روی فرد دچار خشکی شدید پوست می شود. ر موارد معمول و خفیف خشکی پوست نیازی برای مراجعه به متخصص نیست اما زمانی که این عارضه تشدید و مقاوم شود دیگر با نرم کننده معمولی برطرف نمی شود و لزوم مراجعه به متخصص پوست جهت بررسی کامل ضرورت می یابد.

توصیه هایی برای کاهش خشکی پوست

استفاده از مرطوب کننده

استفاده از یک مرطوب کننده هوا می تواند سطح رطوبت را به میزان ایده‌آل باز گرداند که بین 30 تا 50 درصد است. مرطوب کننده های هوا با افزودن رطوبت به هوای محیط اطراف شما از خشک شدن پوست جلوگیری می کنند.

توصیه هایی برای کاهش خشکی پوست

مصرف مواد غذایی آبرسان

علاوه بر آب آووکادو سرشار از چربی های غیر اشباع تک پیوندی است که به حفظ رطوبت کمک می کند. ماهی نیز حاوی چربی های امگا-3 است که سلول های پوست را تقویت می کند. روغن زیتون فوق بکر یکی دیگر از منابع خوب برای چربی غیر اشباع تک پیوندی است. سبزیجات سبز برگ تیره حاوی فولات ها هستند که پوست را آبرسانی می کنند.

درمان خشکی پوست

تغییر صابون

افراد مبتلا به خشکی پوست همراه با خارش طولانی مدت باید سریع به پزشک مراجعه کنند تا علت بیماری مورد بررسی قرار گرفته شود. این افراد از صابون استفاده نکنند و به جای آن از ترکیبات شوینده های غیرصابونی استفاده کنند که می توان در این مورد به انواع پن (pain) اشاره کرد که از شوینده های غیرصابونی مناسب است.

برخی صابون ها حاوی مجموعه ای از مواد شیمیایی و مواد معطر هستند که می توانند خشکی پوست را موجب شوند. از این رو، طی فصول سرد سال بهتر است از صابون های ملایم‌تر و کرمی استفاده کنید. صابون های ضد باکتری به واسطه وجود الکل و از بین بردن چربی طبیعی پوست می توانند خشکی شدید پوست را موجب شوند.

صابون خشکی پوست

کوتاه کردن استحمام

با کوتاه کردن مدت زمان استحمام و دوش گرفتن و استفاده از آب گرم به جای آب داغ می توانید از بروز این شرایط جلوگیری کنید. آب داغ موجب از دست رفتن آب پوست می شود و چربی طبیعی پوست را نیز از بین می برد. پس هرچه بیشتر در تماس با آب داغ باشید، آسیب بیشتری را نیز متحمل خواهید شد.

علل خشکی پوست

پرهیز از ابزارهای لایه برداری

در فصول سرد سال بهتر است از برس ها، کیسه های حمام، لایه بردارها و لیف های زبر و خشن دوری کنید زیرا موجب تحریک و التهاب در پوست خشک می شوند. همچنین، پس از استحمام، پوست خود را به آرامی و با حرکاتی نرم با حوله خشک کنید و بلافاصله از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید.

رفع خشکی پوست با استفاده از طب سنتی

در مورد راه‌های درمان خشکی پوست با استفاده از طب سنتی می‌توان به گیاهان و سبزی های زیر اشاره کرد:

نعناع که به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، خارش و خشکی پوست‌ را برطرف می کند.

درمان خشکی پوست با طب سنتی

ریحان نیز برای رفع جوش و لک‌های پوستی موثر است و خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد.

گیاه رزماری با خاصیت تقویت‌کنندگی و ضدعفونی‌کنندگی جریان خون را در مویرگ‌های خون بهبود می‌بخشد که برای تازگی پوست توصیه می شود.

گیاه آویشن که به یک گیاه ضدباکتری قوی معروف است برای مقابله با آکنه و اگزمای عفونی مفید است و مصرف آن در فصل پاییز و زمستان توصیه می شود.

مصرف گیاه بابونه با خاصیت ضدقارچی، نرم کنندگی و پاک‌کنندگی یکی از بهترین گیاهان برای مقابله با التهاب و آرام کردن پوست است.

روغن بنفشه در درمان خشکی پوست

افرادی که خشکی همراه با خارش دارند خوب است که از روغن بنفشه بادام استفاده کنند. این روغن ضد التهاب موضعی است با پایه گیاهی و می تواند برای این افراد مفید واقع شود.

این افراد به خصوص وقتی به حمام می‌روند، باید توجه داشته باشند که آب خیلی داغ نباشد که چربی روی پوست بماند و  زمانی که از حمام خارج می‌شوند، نم بدن را گرفته و روغن بنفشه و بادام شیرین (در کلینیک ها و بازار موجود است. برای اینکه اطمینان از دارو داشته باشیم به جای عطاری‌ها از کلینیک‌های طب سنتی تهیه کنند) را استفاده کنند و روزی دو مرتبه هم با روغن بنفشه بادام یا کدو چرب کنند.

 

5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید