عرق نعناع ، دارویی برای درمان دل درد در سفر
بهترین درمان دل پیچه ، نفخ و دل درد هنگام سفر مصرف عرق نعناع یا عصاره نعناع است. اسانس نعناع دارای خواص ضددرد، ضدمیکروب، ضداسپاسم و ضداحتقان بینی است.
گردآوری – نبض ما
بسیاری پیش آمده است که برای رفع دل درد از عرق نعناع استفاده کنیم اما باید بدانید نعناع هم ممکن است ایجاد حساسیت کند و بهتر است هر روز از این گیاه استفاده نشود و در صورت مصرف، همراه با غذا خورده شود.
به نظر می رسد که شروع تقطیر و استخراج رایحه گیاهان با تولید گلاب از گل محمدی آغاز شده و کم کم به مرحله کنونی تولید صدها نوع عرق گیاهی رسیده است. یکی از معروف ترین و رایج ترین عرق های گیاهی موجود در بازار ایران، عرق نعناع است.
خواص عرق نعناع
عرق نعناع، فقط حاوی رایحه نعناع ترکیب شده با آب است که خاصیت ضدنفخ، ضددرد و ضداسپاسم (گرفتگی) دارد. از آنجا که تمام ترکیب های نعناع وارد عرقش نمی شود، نمی توان همه خواص برگ نعناع را به عرق آن هم نسبت داد ولی مصرف این عرق گیاهی، پس از غذا و برای رفع دل درد و نفخ یا هضم بهتر غذا مفید است.
نعناع دوست کبد
نعناع بهترین دوست کبد است. کبد را تمیز کرده و صفرا را رقیق می کند و کلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا بنوشید.
دهان شویه خوشبو کننده
اگر عرق نعناع به صورت خوراکی وارد بدن شود تاثیری در از بین بردن بوی بد دهان ندارد اما اگر کسی از اسانس نعناع به عنوان دهان شویه استفاده کند حتما مفید است. این گیاه اثر ضدمیکروب دارد؛ پس اگر عرق نعناع را به عنوان دهانشویه روزی چند بار استفاده کرده یا آدامس نعناع مصرف کنیم، خوب است اما اینکه گیاه آن را بخوریم به نظر نمیآید که اثر خوب یا خاصی روی بوی بد دهان داشته باشد. نیم استکان عرق نعناع یا مثلا قرص نعناع مشکلی ایجاد نمیکند ولی اگر از نعناع زیاد استفاده شود سیستم گوارشی را تحریک میکند.
عرق دو آتشه!
اگر میزان گیاه نسبت به حجم آب بیشتر باشد و رایحه و اسانس بیشتری در مولکول های تقطیرشده آب جمع شوند، اصطلاح «دو آتشه» را برای عرق گیاهی به کار می برند. عرق دو آتشه، همان عرق اشباع شده یا با عطر بسیار غلیظ است. مثلا میزان برگ نعناعی که برای تولید یک شیشه عرق نعناع دو آتشه استفاده می شود، بسیار بیشتر از برگ نعناعی است که برای تولید یک ظرف عرق نعناع معمولی به کار می رود.
از آنجا که ماده موثر در عرقیات گیاهی، اسانس و رایحه موجود در آنهاست، هرچه عرق گیاهی بوی بیشتری داشته باشد، یعنی اسانس بیشتری در مولکول های آب وجود دارد و خواص درمانی بیشتری دارد بنابراین خاصیت ضد نفخ و ضد درد عرق نعناع های دو آتشه، به مراتب از انواع معمولی شان بیشتر است.
خاصیت ضد درد نعناع
نعناع مادهای به اسم منتول دارد که باعث احساس خنکی در دهان میشود. منتول اثر ضد درد خوبی دارد اما در عرق نعناع این ماده خیلی کم است؛ بنابراین اگر به دنبال اثر ضد دردی هستیم باید از منتول استفاده کنیم. پمادهای منتول دارای این خاصیت ضد درد بوده و برای دردهای استخوانی مفید است. نعناع موضعی به صورت پماد و کرم برای دردهای استخوانی استفاده میشود و برای دردهای گوارشی مثل دلدرد میتوانید از عرق نعناع استفاده کنید. در ضمن افرادی که خستهاند اگر مقداری نعناع بخورند، حال عمومی بهتری خواهند یافت.
بهترین زمان مصرف و نشانه فساد عرق های گیاهی
معمولا روی بسته بندی عرقیات سنتی تاریخ تولید و انقضا وجود ندارد و گاهی فقط تاریخ تولید روی بسته بندی نوشته می شود. بهتر است عرق های گیاهی را حداکثر ۶ تا ۱۲ ماه پس از تولید مصرف کنید تا از خاصیت آنها بهره مند شوید. فساد عرق گیاهی را هم می توان از ظاهر آن متوجه شد. عرق سالم و عاری از آلودگی، کاملا شفاف است. وجود هر گونه کدورت یا رسوب در عرق های گیاهی می تواند نشان دهنده وجود آلودگی های میکروبی یا قارچ و کپک، درون آنها باشد و باید از مصرف چنین محصولاتی خودداری کرد.
توصیه هایی در رابطه با مصرف
خواص نعناع ضد التهاب و ضد اسپاسم است و چون به هنگام مصرف، دهانه معده که در اثر افزایش ترشح اسید بازمانده است سریع بسته نمیشود و مشکل را بیشتر میکند، پس بهتر است که عرق نعناع همراه با آب و یا کمی عسل مخلوط شود.
عرق نعناع برای کودکان زیر دو سال محدودیت مصرف دارد. همچنین مصرف طولانی عرق نعناع به صلاح نیست. این گیاه عارضه خاصی ندارد ولی برای برخی افراد ممکن است ایجاد حساسیت کند.مصرف عرق نعناع بعد از غذا به میزان نیم استکان مفید است که باعث کاهش نفخ میشود و به هضم غذا هم کمک میکند. از اسانس این گیاه باید کمتر استفاده شود؛ مثلا ۲، ۳ قطره یا فقط یک قطره کافی است چون اسانس آن خیلی غلیظ است و ممکن است دهان را بسوزاند؛ بنابراین بهتر است در آب پخش شده یا همراه با غذا خورده شود.
به دلیل اینکه زخم معده در محیط اسیدی اتفاق میافتد و افزایش ترشح اسید باعث باز ماندن دهانه معده میشود. کسانی که مبتلا به زخم معده هستند باید در مصرف نعناع و عرق نعناع احتیاط کنند.
در صورتی که به هنگام سفر دچار دلدرد، دلپیچه و نفخ شدید، بهترین درمان آن مصرف عرق نعناع یا عصاره نعناع است. اسانس نعناع دارای خواص ضددرد، ضدمیکروب،ضداسپاسم و ضداحتقان بینی است.
سلام ببخشید من چند وقتیه که خیلی زیاد دارم از عرق نعنا طوبی گستر استفاده میکنیم و جدیدا شنیدم که مصرف زیادش بر عکس عمل میکنه میخوام بدونم شدید تر شدن دل دردم مربوط به مارکیه که مصرف میکنم یا زمان مصرفم زیاد بوده؟؟