هزینه آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی چقدر است؟ + فیلم آنژیوگرافی

تفاوت آنژیوگرافی با آنژیوپلاستی چیست؟ هزینه آنژیوگرافی و هزینه آنژیوپلاستی در بیمارستان دولتی چقدر است و بهترین دکتر برای انجام آنژیوگرافی از راه دست در تهران چه کسی است؟

نبض ما – در مقاله ابتدا با تفاوت آنژیوگرافی با آنژیوپلاستی، سپس با مراکز درمانی و بیمارستان های مخصوص انجام آنژیوگرافی قلب آشنا می شوید.سپس هزینه آنژیوگرافی را بررسی میکنیم. همچنین در انتها چند مورد از بیمه های درمانی طرف قرارداد در عمل آنژیوگرافی نیز ذکر شده اند.

تفاوت آنژیوگرافی با آنژیوپلاستی

 تفاوت آنژیوگرافی با آنژیوپلاستی چیست؟

در آنژیوگرافی از طریق یک شریان که ممکن است کشاله ران (فمورال) یا آنژیوگرافی از راه دست باشد، یک لوله تو خالی به داخل رگ اصلی تغذیه کننده بدن (آئورت) وارد شده و در ابتدای عروق تغذیه کننده قلب (کرونر) قرار می گیرد.

 حال از داخل این کاتتر ماده حاجب در ابتدای رگ قلب تزریق شده و این ماده با ورود به داخل رگ قلب توسط اشعه ایکس ردیابی و تصویربرداری خواهد شد.

پس از انجام آنژیوگرافی کاتتر تعبیه شده از کشاله ران و یا مچ دست خارج می شود.

 اگر آنژیوگرافی از طریق کشاله ران انجام شود برای جلوگیری از خونریزی حدود ۳ ساعت یک یا دو کیسه شن روی محل قرار داده می شود،بیمار برای ۶ ساعت اجازه حرکت ندارد، اما در آنژیوگرافی از طریق دست بیمار بلافاصله اجازه پیدا می کند که راه رفته و و محدودیت حرکت نداشته و نیازمند کیسه شن نیز نمی باشد.

در آنژیوپلاستی همان روش آنژیوگرافی برای رساندن لوله تو خالی به ابتدای شریان تغذیه کننده قلب (کرونر) استفاده می شود. سپس یک سیم بسیار نازک وارد عروق قلب دچار تنگی شده و داخل رگ ثابت می شود.

 برای باز کردن رگ دچار تنگی یا انسداد و یا حاوی لخته ابزارهای گوناگونی مانند ترومبوساکشن ، بالون و استنت از روی این سیم نازک وارد عروق قلبی می شودو کار بیرون کشیدن لخته تازه یا بازکردن رگ دچار انسداد از این طریق انجام می گیرد.

زمان مورد نیاز برای آنژیوگرافی بطور متوسط حدود۳-۲ دقیقه است ولی در آنژیوپلاستی بطور متوسط ۳۰-۱۵ دقیقه زمان لازم می باشد. اغلب بیماران پس از انجام آنژیوگرافی از طریق شریان دست پس از گذشت ۶-۵ ساعت در صورت نرمال بودن رگ مرخص می شوند ولی بیمارانی که تحت بازکردن عروق قلب قرار می گیرند حداقل یک شب را در سی سی یو سپری می نمایند.

آنژیوگرافی قلب از طریق دست

دستگاه آنژیوگرافی

جدیدترین دستگاه آنژیوگرافی پیشرفته در بیمارستان رازی بیرجند قرار دارد که برای شناسایی عروق کرونری و عروق مغزی استفاده می شود. به کمک این دستگاه علاوه بر بررسی ساختار قلب می توان وضعیت سلامت عروق مغزی و یا گرفتگی آنها را تحلیل کرد.

سی تی آنژیوگرافی قلب

سی تی آنژیوگرافی قلب  با استفاده از یک اسکنر CT  صورت می گیرد که برای تولید تصاویر دقیق از عروق و بافت های قلب و بررسی شریان ها و انسداد آن ها انجام می شود. مواد کنتراست غنی از ید از طریق یک کاتتر کوچک  در ورید تزریق می شود. سپس یک CT اسکن انجام می شود در حالی که  ماده کنتراست زا، از طریق رگ های خونی به ارگان ها و رگ های مختلف قلب منتقل می شود.

پس از اسکن، تصاویر دریافتی با استفاده از رایانه و نرم افزار خاصی پردازش می شوند و در طرح های مختلف مورد بررسی قرار می گیرند.در بسیاری از موارد،  سی تی آنژیوگرافی ، بسیار شبیه سایر آزمایش های اشعه ایکس است.

آنژیوگرافی مغز

آنژیوگرافی مغزی یک آزمایش تشخیصی است که در آن از اشعه ایکس استفاده می کنند. آنژیوگرافی مغزی می تواند به پزشک کمک کند تا به بررسی انسداد یا سایر اختلالات در رگ های خونی سر و گردن  بیمار بپردازد.

انسداد یا ناهنجاری در مغز می تواند منجر به سکته مغزی یا خونریزی در مغز شود. برای انجام این آزمایش، یک لوله پلاستیکی از راه برشی در  بازو یا ران  به شریان رفته و پس از رسیدن به محل مورد نظر ماده کنتراست ید در آنجا تزریق می شود.

مواد کنتراست به اشعه ایکس کمک می کند تا  تصاویری واضح از رگ های خونی مغز ایجاد کند تا پزشک بتواند هر گونه انسداد یا ناهنجاری را شناسایی کند.

آنژیوگرافی مغز

مراقبت های قبل از آنژیوگرافی و آماده سازی

پیش از انجام آنژیوگرافی لازم است مواردی را در نظر داشته باشید. پیش از آنژیوگرافی، در مورد سابقه  پزشکی خود با پزشک  صحبت کنید. اگر قرار باشد داروهای معمول هر صبح خود را مصرف کنید، این مورد را با پزشک در میان بگذارید. در صورتی که دچار بیماری دیابت هستید، در مورد مصرف انسولین یا داروهای خوراکی قند خون ، از پزشک کمک گرفته و مشورت کنید.

اگر سابقه آسم، کلیه یا مشکلات خونریزی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. در صورتی که هر یک از موارد ذکر شده وجود داشته باشد، ممکن است موارد احتیاطی خاصی برای شما در نظر گرفته شود. در مورد مصرف آسپیرین ، ممکن است پزشک از شما بخواهد تا از آن و سایر رقیق کننده ها چند روز قبل از آزمایش ، استفاده نکنید.

برای مصرف مجدد این داروها حتما با پزشک مشورت کنید.توصیه می شود با تجویز و نظر پزشک، تمام پیش آزمون های لازم را انجام دهید. ممکن است پیش از آنژیوگرافی از شما یک سری آزمایشات گرفته شود . همچنین ،ممکن است قبل از آنژیوگرافی  از شما خون گرفته شود یا الکتروکاردیوگرام انجام شود.

شب قبل از آنژیوگرافی و پس از نیمه شب، بهتر است مواد غذایی مصرف نکنید و حجم معده خود را سنگین نکنید. اکثر آنژیوگرافی ها برای ساعت صبح برنامه ریزی  می شود و بهتر است با آمادگی کامل برای آزمایش حضور داشته باشید. در صورتی که زمان  تست اواسط روز تعیین شده باشد، بهتر است 4 تا 8 ساعت قبل از تست، غذا مصرف نکنید. بدن خود را آماده کنید. اگرچه آنژیوگرافی یک روش ساده است، اما شما باید برای مواردی را رعایت کنید تا مشکلی ایجاد نشود. این موارد عبارتند از:

  • برداشتن لنزهای تماسی
  • عینک
  • موی مصنوعی
  • ناخن مصنوعی
  • طلا و جواهر (در صورت لزوم جواهرات خود را در خانه بگذارید)

مثانه را قبل از آزمایش تخلیه کنید زیرا آنژیوگرافی ممکن است کمی طول بکشد. بیمار باید  8 ساعت قبل از آنژیوگرافی تمام موارد ذکر شده توسط پزشک را رعایت کرده باشد. ممکن است قبل از تست، یا در صبح روز قبل از آزمایش، داروهایی طبق نظرپزشک برای بیمار تجویز شود.پس از شرح سابقه پزشکی توسط بیمار، رضایت نامه  امضاء می شود.

بیمار  باید به پزشک اطلاع دهد که آیا او به غذاهای دریایی حساسیت دارد یا نه و در صورتی که  در مصرف دارویی  خاص واکنش و حساسیت داشته یا اردار هستید ، باید به پزشک اطلاع دهید.

سابقه بیماری پیش از انجام آنژیوگرافی بررسی می شود .این موارد شامل آلرژی ها و داروها  و مصرف آن ها است. پس از آن، تیم مراقبت های بهداشتی ممکن است یک معاینه فیزیکی را انجام داده و علائم حیاتی بیمار، بخصوص فشار خون و ضربان قلب را بررسی کند.پس از بررسی و اطمینان از تمام موارد، بیمار برای آنژیوگرافی آماده بوده و لباس مخصوص را خواهد پوشید.

آنژیوگرافی

نحوه ی انجام آنژیوگرافی

آنژیوگرافی عروق کرونری  روشی است که  در طی آن از تصویربرداری اشعه ایکس برای مشاهده رگ های خونی قلب استفاده می کنند و در این روش از کاتتریزه قلبی (قلب) کمک گرفته می شود که می تواند هم برای تشخیص و هم درمان  بیماری های قلب و بررسی رگ های؛ خونی  مورد استفاده قرار گیرد. به طور خاص، آنژیوگرافی عروق کرونر می تواند به تشخیص بیماری های قلبی کمک کند و شایع ترین نوع آن هم روش کاتتریزاسیون قلب است.

قبل از شروع آزمایش، ممکن است برای بیمار آرامبخش تجویز شود تا باعث تسکین او در طی آزمایش شود. در ابتدای کار آنژیوگرافی منطقه ای از بدن بیمار، معمولا دست و یا کشاله ران، تمیز شده و آن ناحیه با بی حسی موضعی  کاملا بی حس می شود. بنابراین در طی کار شما هیچ دردی احساس نخواهید کرد  و شاهد انجام آنژیوگرافی بوده و متخصص می تواند روند کار را برای شما توضیح دهد.

پس از بی حسی موضعی، متخصص قلب، یک لوله توخالی نازک  به نام  کاتتر را از طریق  شریان عبور داده و آن را به قلب می رساند. زمانی که کاتتر به سمت قلب فرستاده می شود، می توان از طریق آن مایع حاجب رنگی  را به رگ های خونی قلب  تزریق کرد . ماده حاجب باعث می شود تا تمام بخش های قلب و رگ ها و شریان ها از طریق اشعه ایکس قابل مشاهده شوند.

دستگاه اشعه ایکس پس از آن به سرعت یک سری تصاویر را می گیرد، که این تصاویر به طور دقیق  از داخل رگ های خونی بیمار گرفته می شود. ماده رنگی کمک می کند تا هر گونه انسداد در جریان خون ،برجسته سازی شده و قابل مشاهده باشد. درصورت بروز هر گرونه درد در قفسه سینه و مشکلات دیگر باید بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

در برخی موارد و در صورت لزوم، پزشک همچنین می تواند روش هایی مانند آنژیوپلاستی را در طی آنژیوگرافی عروق کرونر انجام دهد. بعد از آزمایش، کاتتر برداشته می شود و بیمار ممکن است در محل تزریق کمی احساس  فشار کند، محل تزریق را محکم فشار می دهند  و این کار برای جلوگیری از خونریزی  صورت می گیرد.

اگر کاتتر از کشاله ران بیمار هدایت شده باشد، به منظور جلوگیری از خونریزی از بیمار می خواهند تا به سمت عقب دراز بکشد. روش آنژیوگرافی معمولا ممکن است 30 تا 60 دقیقه طول بکشد.  آنژیوگرافی در موارد زیر برای بیمار توصیه می شود:

  • آنژین برای اولین بار
  • آنژین صدری قلبی  که تشدید شده و از بین نرفته باشد و در زمان استراحت ، تنگی نفس ایجادشود. (آنژین ناپایدار و تنگی آئورت)
  • درد قفسه سینه آتیپیک، زمانی که سایر تست ها عادی باشند
  • تست عصبی غیرطبیعی قلب
  • قبل از انجام عمل جراحی  قلب  و زمانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر هستید
  • حمله قلبی

خطر

خطرات آنژیوگرافی

همانند اکثر روش های مربوط به روش های تشخیصی و درمانی  قلب و عروق خونی، آنژیوگرام عروق کرونر هم ممکن است دارای برخی خطرات باشد از جمله:

  • حمله قلبی
  • سکته مغزی
  • آسیب به سرخرگ کاتتر شده
  • ریتم های نامنظم قلب (آریتمی)
  • واکنش های آلرژیک به رنگ یا داروهایی که در طول درمان استفاده می شود
  •  پاره شدن کاتتردر قلب یا شریان شما
  • آسیب کلیه
  • خونریزی بیش از حد
  • عفونت
  • آسیب بر اثر قرار گرفتن در معرض اشعه X

نتیجه آنژیوگرافی

نتیجه طبیعی آزمایش آنژیوگرافی به صورتی است که هیچ گونه انسدادی در رگ ها و شریان ها مشاهده نمی شود. در حالی که یک نتیجه غیر طبیعی ممکن است به این معنی باشد که یک یا گاهی چند  شریان مسدود شده  باشد.

این آزمایش می تواند وضعیت تمام عروق کرونر  و انسداد  و شدت آن را نشان دهد. در صورتی که انسداد در شریان مشاهده شود،  پزشک ممکن است در همان روند آنژیوگرافی،  از روش مداخله عروق کرونر (PCI) ، برای باز کردن انسداد ، استفاده کند و یا ممکن است به دلایل مختلف پس از دریافت تصاویر آنژیوگرافی؛ بطور دقیق میزان و شدت تمام انسداد های شریان کرونری را  بررسی و پس از آن برای درمان اقدام کند.

همچنین، آنژیوگرافی برای بیماران مبتلا به آنژین ناشی از انسداد رگ و یا حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد) یا افرادی که آزمایش های غیرتهاجمی مانند آزمون های استرس دارند، به درمانگر کمک می کند تا درمان بهینه را انتخاب کند. روش درمان می تواند شامل  تجویز داروها، آنژیوپلاستی بالون، استنتاج کرونری، آتروکتومی یا عمل جراحی بای پس عروق کرونر  باشد.

مراقبت بعد از آنژیوگرافی

پس از آنژیوگرافی بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

-در هنگام دراز کشیدن یا نشستن، پاهای خود را مستقیم و صاف نگه دارید.

-از حرکت بیش از حد اجتناب کنید.

-مراقبت از محل تزریق ، در صورت خونریزی یا قرمزی تکه ای  باند استریل را در محل تزریق  نگه داشته و سپس آن را بردارید.

-رژیم معمولی خود را ادامه دهید.

-تا ۸ ساعت بعد از آنژیوگرافی، به مقدار زیادی مایعات بنوشید ، مگر آنکه  منع مصرف بالای مایعات  توسط پزشک شما تجویز شده باشد. مایعات اضافی باعث کاهش کنتراست اشعه ایکس داخل وریدی از بدن شما به داخل ادرار می شود.

-پس از آنژیوگرافی به طور معمول اما با احتیاط زیاد ،فعالیت های روزمره خود را ادامه داده و به اندازه کافی هم استراحت کنید. استراحت کافی کمک می کند تا از استرس بیش از حد و درد در ناحیه تزریق  جلوگیری شود. 

اجتناب از فعالیت های زیر به مدت ۲۴ ساعت:

  • خم شدن
  • بلند کردن اشیاء سنگین
  • بالا رفتن و پایین  آمدن از پله
  • حرکات ناگهانی
  • رانندگی
  • فعالیت شدید
  • توصیه می شود که سیگار را ترک کنید

برای بیماران مبتلا به دیابت: در مورد مصرف داروهای معمول با پزشک خود مشورت کنید . بیماران دیابتی که گلوکوفاژ متفورمین مصرف می کنند، ممکن است لازم باشد  مصرف این  دارو را ۲۴ ساعت بعد از عمل متوقف کنند.

هزینه آنژیوگرافی قلب و آنژیوپلاستی

سوال شایع بیماران محترم راجع به هزینه آنژیوگرافی و هزینه آنژیوپلاستی است. بر اساس اینکه بیمار تحت پوشش کدام بیمه پایه است ( بیمه تامین اجتماعی ، سلامت یا نیروهای مسلح) و آیا بیمه تکمیلی (آتیه سازان حافظ ، ایران، آسیا، پاسارگاد، بانک ملی و سایر بانک ها، هواپیمائی، میهن و…) دارد یا خیر و آیا آنژیوگرافی به تنهایی یا همراه آنژیوپلاستی انجام شود و یا از استنت داروئی و یا غیر داروئی استفاده می شود و نیز در کدام بیمارستان قلب و عروق این کار انجام می گیرد، هزینه آنژیوگرافی و هزینه آنژیوپلاستی متفاوت است.

قیمت آنژیوپلاستی

هزینه آنژیوگرافی در یک بیمارستان خصوصی در فردی که هیچکدام از بیمه های پایه را ندارد حدود ۶ میلیون تومان و هزینه آنژیوپلاستی اگر فقط روی یک رگ با استنت داروئی انجام گیرد حدود ۱۳ میلیون تومان و اگر روی دو رگ با استنت دارویی انجام گیرد هزینه آنژیوپلاستی حدود ۱۸ میلیون تومان است.

هزینه آنژیوگرافی در بیمارستان های دولتی قلب و عروق در تهران

در طیف دیگر اگر طرح سلامت فعلی ادامه یابد در بیمارستان های دولتی مانند حضرت رسول، مدرس، مرکز قلب تهران امیر آباد و بیمارستان قلب شهید رجائی هزینه ی آنژیوگرافی حدود پانصد هزار تومان و هزینه آنژیوپلاستی بطور متوسط ۱ تا ۳ میلیون تومان می باشد.

بیماران تامین اجتماعی می توانند با مراجعه به بیمارستان میلاد یا شهید لواسانی بطور رایگان تحت آنژیوگرافی قرار گیرند، این بیماران چنانچه لازم باشد که تحت آنژیوپلاستی قرار گیرند در شورای استنت مطرح شده و در صورت پذیرش بطور رایگان آنژیوپلاستی انجام خواهد گرفت.

بیمارانی که تحت پوشش بیمه های تکمیلی هستند اغلب به ۲ گونه هزینه هایشان پرداخت می شود یا بطور نقدی با بیمارستان حساب کرده و با مدارک جهت دریافت هزینه به بیمه خود مراجعه می نمایند؛ اما راحت تر است که یک معرفی نامه جهت انجام آنژیوگرافی یا آنژیوپلاستی و یا هر دو از بیمه تکمیلی خود گرفته و به بیمارستان تحویل دهند.

اغلب بیمه های تکمیلی هزینه آنژیوگرافی را به طور کامل و بخشی یا تمام هزینه های آنژیوپلاستی را متقبل می شوند.

منبع: وب سایت دکتر محمد حسین نجفی

 

4.6/5 - (34 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 نظر
  1. حسین می‌نویسد

    سلام نگهبانان بیمارستان خیلی بی انصاف برخورد خیلی بد مخصوصا در کت لپ اصلا انگار از پیکره دیگه هستن خشن بی احساس

  2. هادی منکوئئ می‌نویسد

    سلام
    بنده چند وقته مشکل قلبی دارم و پزشک معالجم پیشنهاد سی تی آنژیویو عروق کرونر کرده ولی من دو دل شدم‌ که آنژیو گرافی انجام بدهم یا سی تی آنژیو لطفا راهنمایی کنید

از پزشکان نبض‌ما بپرسید