ویژگی های مهمی که خانه سالمندان باید داشته باشد

اگر خانه های سالمندان استاندارد و ارتباط با خانواده ها در آن برقرار باشد، مشکلات روانی سالمندان به حداقل می رسد.

نبض ما– دوران سالمندی دورانی است که برخی افراد ممکن است در آن دوران دیگر از پس نیاز های روزمره ی خود برنیایند و برای امور بهداشتی درمانی به دیگر اعضای خانواده احتیاج پیدا کنند. در این بین از دست دادن همسر که تا قبل از آن یک یاور همیشه همراه بوده است حال جای خالیش جوانب مختلف زندگی سالمند را در بر گرفته است. حال این سوال پیش می آید که نقش فرزندان در زندگی سالمند چیست؟ آیا خانه سالمندان محل مناسبی برای آن هاست؟

استانداردهای خانه سالمندان

این استاندارد ها در دنیا مشخص است و بهزیستی هم آن را مشخص کرده است. به لحاظ فیزیکی، به لحاظ مراقب و خدماتی که ارائه می شود استاندارد های مشخصی وجود دارد که این استانداردها هم باید بر طبق اصول باشد. مهم ترین این استاندارد ها فضای مناسب، تعداد مراقب کافی و تغذیه مناسب، فعالیت جسمی و ذهنی کافی سالمند است و باید توجه داشت که در این خانه سالمندان ارتباطات اجتماعی سالمند با خانه و جامعه قطع نمی شود.

گر خانه سالمندان استاندارد باشد و ارتباط سالمند با خانواده حفظ شود، معمولا در سالمندی که به خانه سالمندان می رود مشکل روحی جدی ایجاد نمی شود، اما متاسفانه چون ارتباط سالمندان در بسیاری از خانه های سالمندان با جامعه و خانواده قطع می شود، در بسیاری از موارد مشکلات شناختی پیدا کرده یا این مشکلات آنها تشدید می شود. خانه سالمندان

جدایی باعث انزوی اجتماعی در سالمندان می شود. لذا افسردگی و اضطراب از جمله مشکلات روانی سالمندان در خانه های سالمندان است.

بعد از حضور سالمند در سرای سالمندان باید خانه سالمندان در شرایط استاندارد قرار داشته باشد، محیط فیزیکی و تعداد مراقبان آموزش دیده کافی باشند تا فرد بتواند سبک زندگی سالم از لحاظ تغذیه و ورزش داشته باشد و به محض اینکه شرایط فرد به شکل ایده آل برگشت و مشکلی نداشت به جامعه بتواند برگردد.

مزایا و معایب خانه سالمندان

اگرچه ترجیح سالمندان و خانواده ها این است که سالمند را در خانه نگهداری کنند ولی همیشه این بهترین انتخاب نیست. به عنوان مثال در فردی که بیماری آلزایمر خیلی پیشرفته شده دارد، یا فرد سالمندی که تنها زندگی می کند و کسی نیست که از او نگهداری کند، بهترین مکان خانه نیست، بلکه بهتر است که او به خانه سالمندان برود.

خیلی ها فکر می کنند که اگر به سرای سالمندان بروند نمی توانند دیگر از آن جا برگردند ولی در دنیا مرسوم است که سالمند در شرایط ویژه ای که نیاز به مراقبت خاص دارد به خانه سالمندان می روند و بعد که مشکلش حل شد به خانواده بر می گردد که این حالت در کشور ما وجود ندارد.

خانه سالمندان

مزایای خانه ی سالمندان

خانه ی سالمندان آنطور که به نظر می رسد مکان نامناسبی برای سالمندان نخواهد بود. خانه ی سالمندان مرکزی است که در آنجا پرستاران و پزشکان شبانه روز سالمند شما را تحت نظر دارند و در صورت بروز هرگونه مشکل جدی با فوریت های پزشکی بهترین خدمات را به سالمند بیمار می رسانند.

سالمندان در این مراکز با همسن و سالان خود در ارتباط می باشد. البته هیچ کس نمی تواند جای فرزند را برای سالمندان پر کند اما معاشرت با کسانی که همسن، همصحبت و همدرد برای سالمند باشد خود یک امتیاز مثبت می باشد.

اینکه بگوییم خانه ی سالمند مکانی پر از درد و رنج است یک باور کاملا غلط می باشد که درباره ی این گونه مکان ها رواج یافته است.

از دیگر مزایای خانه ی سالمندان این است که سالمند می تواند در این مکان ها با گذراندن دوران نقاهت و بدست آوردن بهبودی دوباره به جمع خانواده بازگردد. نگهداری از سالمندان در منزل با وضعیت جسمی نامساعد می تواند بسیار دشوار باشد و با بردن این افراد به خانه ی سالمندان، پرستاران و نگهداران سالمند می توانند به خوبی و با رعایت بهداشت کامل به سالمند رسیدگی کنند.

معایب خانه ی سالمندان

سالمندانی که به دلیل وضعیت جسمی خود دچار افسردگی شده اند با رفتن به این مراکز ممکن تا حد زیادی امید به زندگی خود را از دست بدهند. زندگی در خانه ی سالمندان  یکنواخت و عادی بوده و این موضوع سبب می شود روحیه سالمند بیش از پیش دچار اختلال شود.

دلتنگی و دوری از فرزند برای والدین اصلا راحت نیست. از این رو بسیار مهم است که به سالمندانی که در این مراکز نگهداری می شوند مرتب سر بزنید تا سالمند کمتر احساس دلتنی و ناامیدی کند. سالمندانی که امید به خارج شدن از خانه ی سالمندان را دارند با دیدن فرزندان امیدی دوباره گرفته و با روحیه ای بهتر با بیماری ها مبارزه می کنند.

نگهداری سالمند در خانه

حال اگر وضعیت جسمی سالمند شما آنقدر نامساعد نیست که نتوانید از او در منزل نگهداری کنید و فقط نیاز سالمند شما به یک مراقب می باشد که در امور کارهای روزمره به سالمند خدمات رسانی کند می توانید برای سالمند خود پرستار بگیرید. پرستاری که از توانایی جسمی بالایی برای رسیدگی به سالمند برخوردار بوده و بخوبی به بیماری های دوران سالمندی آشنا میباشد گزینه ی خوبی برای انتخاب می باشد.

در صورتی که می خواهید از سالمند در خانه نگهداری کنید باید به ویژگی هایی در منزل خود توجه داشته باشید.

سالمندان

از آسانسور به جای پله استفاده کنید

سالمندانی که دچار پادرد، آرتروز و زانو درد هستند نمی توانند به راحتی از پله بالا و پایین بروند. بهتر است منزل سالمندان در طبقه اول بدون پله باشد و یا دارای آسانسور باشد. اگر منزل سالمند در طبقه همکف یا طبقه اول باشد راحت تر رفت و آمد می کند و دوستان و هم سن و سالان سالمندش رغبت بیشتری برای دیدن او دارند که به منزل سالمند بیایند.

از کاشی مناسب برای سرویس بهداشتی استفاده شود

حمام منزل سالمند باید کاشی های عاج دارد داشته باشد تا سالمند در حمام لیز نخورد. هم چنین باید سالمندان از دم پایی های مخصوص استفاده کنند تا زمین نخورند.

از توالت فرنگی در منزل سالمند استفاده شود

در بسیاری از خانه های قدیمی توالت فرنگی وجود ندارد و سالمند با استفاده از سرویس بهداشتی قدیمی به زانوهایش آسیب می زند. هرچند بسیاری از سالمند مبتلا به آرتروز و درد زانو هستند و نمی توانند از توالت معمولی استفاده کنند و این کار باعث درد بیشتر آنها می شود. بسیاری از سالمندان چاق هستند و چمباتمه زدن آنها باعث می شود فشار زیادی به سالمند وارد شود.

در اتاق خواب سالمند نور کافی باشد

سالمندان بهتر است در خانه هایی زندگی کنند که پنجره های بزرگ و نور طبیعی داشته باشد. اتاق خواب سالمند نباید خیلی تاریک باشد و روشنایی کمی داشته باشد. تخت سالمند را در نزدیکی کلید برق قرار دهید تا به راحتی چراغ را روشن کند.

دستگیره های کافی در منزل سالمند باشد

در منزل سالمند، جاهاییکه تردد دارد مانند دستشویی، راه پله و حمام باید دستگیره هایی را نصب کنید. با وجود دستگیره ها سالمند هنگام بلند شدن و نشستن تعادل خود را حفظ می کند و با  مشکلی مواجه نمی شود. خانه سالمندان

آپارتمان برای سالمندان بهتر است

زندگی سالمندان در خانه بزرگ و ویلایی ایمنی و امنیت لازم را ندارد. هر چند بسیاری از سالمندان درخانه های بزرگ و ویلایی زندگی می کنند و رفتن به آپارتمان برای آنها سخت است. یک آپارتمان مجهز به آسانسور برای سالمندان خیلی خوب است. خانه سالمندان

نبض ما– گردآوری

منابع

خبرآنلاین، مه چهرگان، بیستون

 

1/5 - (2 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    با سلام فراوان
    پاشنه پای من هنگام رانندگی بعلت اینکه فشار بر روی لبه پاشنه پا قرار دارد بعد از حدود 5 دقیقه شروع به سوختن شدید می کند و من مجبور می شوم پای خود را از کفش خارج کنم.
    ولی اخیرا در حالی که کفش در پا دارم و برروی صندلی محل کارم هم نشستم, این اتفاق می افتد و مجبور به خارج کردن کفش از پایم می شوم تا سوزش کمتر شود.
    البته مواقعی که بیشتر از نیم ساعت در جا می ایستم پاشنه پا هم دردناک می شود ولی معمولا با استراحت خوب می شود.

    ضمنا من مشکل دیابت و فشار خون و چربی ندارم.
    ولی در ناحیه مهره 4-5 داری دیسک کمر می باشم.

    با سپاس فراوان از اینکه وقت می گذارید و پاسخ می دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر مجید نجفی چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام و عرض ادب و احترام
      ممکنه اشکال از خار پاشنه یا از کمرتون باشه
      برای پیدا کردن این اشکال باید توسط پزشکان متخصص و فوق تخصص ویزیت و معاینه بشین .لطفا با کلینیک چند تخصصی درمان درد مهرگان تماس بگیرین
      02122873994

      دکتر مجید نجفی
      متخصص بیهوشی و درد
  • تصویر کاربر آریایی یکشنبه ۱۷ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 119 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.
    ده هزار pvc در 24 ساعت با هولتر داشتم بدون آریتمی خطرناک و بدون مشکل ساختاری قلب.دکتر برام سوتالول 40 نوشته که صبح به صبح میخورم. چهار روزه میخورم.میخواستم بدونم تا چه زمانی باید مصرف کنم که این pvc ها از بین بره.چون هنوز هست و بعد از چهار روز از بین نرفته.ممنون.
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما یکشنبه ۱۷ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام از همکاری که شروع کردند بپرسید!
      البته چرا هولتر کردید ؟!

      دکتر محسن صادقی قهرودی
      متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

      http://drghahrodi.com
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 95 مشاهده پرسش
    سلام علیکم خدمت شما..مامانم سابقه قلبی نداره.. عفونت ریه داره و همچنین قند خون... دکتر گفت که ریه سمت چپ اب آورده و الان چند روزه بستریه و بهش انتی بیوتیک میدن . می خواستم بدونم با همین روش بیماری مامانم درمان میشه و احتیاجی نیست که ببریم شهرستان برای اینکه اب ریه رو با لوله بکشن .. ممنون میشم راهنماییم کنین..
    1. تصویر کاربر دکتر کامران حسین زاده سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      چنانچه اکو کاردیوگرافی شده اند و مشاوره با متخصص قلب انجام شده
      مورد قلبی کمتر مطرح است
      جمع شدن مایع در فضای اطراف یک ریه هم کمتر در موارد قلبی دیده می شود
      پزشک معالج بهترین راه نمای شما است

      دکتر کامران حسین زاده
      متخصص قلب و عروق و جراح قلب

      https://dr-hoseinzadeh.com
  • تصویر کاربر اریا شنبه ۹ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 130 مشاهده پرسش
    با سلام. برای تشخیص بلوک قلبی نوار قلب معمولی و اکو کفایت میکند یا نیاز به هولتر ضربان است؟ یا به عبارتی اختلال پایدار یا ممکنه موقتی بوجود بیاد؟
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما شنبه ۹ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام و عرض ادب برای تشخیص بلوک نوار قلب کافی است ولی در مواردی که شک بالینی به بلوک موقت باشد از هولتر استفاده میشود
      برای تشخیص بلوک نیازی به اکو نیست
      بلوک میتونه دائمی و یا گذرا باشه و هر دو نمونه وجود داره

      دکتر یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی

      https://dryazdankhah.com
  • تصویر کاربر مجیدمحمدی شنبه ۹ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام 25 ساله ازتهران یک سال که دچارافتادگی خفیف دریچه میترال شدم بعدازمصرف دوماه قرص سوتالول 80 وورپامیل 40 دچارنبض درشکم هستم که سونوگرافی گرفتم قطراعورت 14 mm می باشد اکوهم نرمال بود وچکاپ کلی گرفتم که چربی خون 212 واسیداوریک 9 دارم که رفتم حجامت کردم تازگی ها ومن وقتی راه میرم بعداین نبض این طوری شدم کف پاهام که راه میریم انگارصدکیلو باردارمیکشه راه رفتنی خیلی اذیت میشم که مجبورمیشم اروم اروم ترراه برم یااصلا پیادروی نکنمکلا پاهام اصلا ورم نکرده هیچ جاش وراحلی نیست این نبض شکم احساس نشه هولترمانیتورنیگ گرفتم نرمال بوده الان دارو متورال 50 صبح وظهروشب نصف میخورم بایه قرص بااسیداوریک وچربی خون ودکتراعصاب وروان هم رفتم داروداده مصرف کردم که حالم بهترنشده دیگه مصرف نکردم گابانتین 100 وقرص ضداسترس وکلرودیازپوکساید 5
    1. تصویر کاربر دکتر کامران حسین زاده شنبه ۹ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      لطفا سونوگرافس داپلر عروق اندام تحتانی و نوار عصبی عضلانی اندام تحتانی تهیه فرمایید
      چنانچه از نظر عصبی عضلانی و عروق اندام نرمال بودید به درمان فعلی ادامه دهید
      دکتر کامران حسین زاده
      متخصص قلب و عروق و جراح قلب

      https://dr-hoseinzadeh.com
  • تصویر کاربر فرهاد جمعه ۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 91 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز من ۲۴ سالمه و زمانی که دراز میکشم تپیدن قلبم رو حس میکنم طوری که بدنم همراش تکون میخوره قشنگ حس میکنم. ضربان هم عادیه شدید نیست درد هم ندارم. چرا اینجوریه لطفا راهنمایی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما جمعه ۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد بررسي انجام شود بعضي شرايط خاص و از جمله اضطراب ميتواند اين علامت راايجاد كند اما مسايل مهمتر بايد رد شود ازمايش و اكو ضروري است

      دکتر محسن صادقی قهرودی
      متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

      http://drghahrodi.com
  • تصویر کاربر م یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 107 مشاهده پرسش
    بررسی مدارک باتقدیم احترام لطفا بررسی بفرمائید قلب من مشکلی دارد یا نه با این توصیف که در تست ورزش دچار ایست قلبی شدم اما نوار قلب واکو و سی تی آنژیو نرمال است اما کتفم درد می کند بعضی وقتها هم سینه ام نقطه ای درد می کند
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام.مدرکی از طرف شما برای ما ارسال نشده
  • تصویر کاربر ملازاده چهارشنبه ۱۶ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    سلام چند سوال در مورد تصویر برداری از طریق ام ار ای و سی تی اسکن داشتم:
    دستگاه های موجود در ایران برای ام ار ای و سیتی اسکن چه دقتی دارند و چه خروجی دارند؟
    آیا دستگاه های مذکور فقط داده تصویر مربوط به یک لحظه را میدهند یا میتوان در چند زمان داده برداری کرد؟ (مثل یک فیلم) و دقت تصویر برداری آن ها چقدر است؟ (چند فریم در ثانیه)؟
    1. تصویر کاربر دکتر مجید نجفی چهارشنبه ۱۶ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      دستگاههای موجود در ایران‌انواع مختلف دارن
      باید قبل از انجام تصویر برداری از کیفیت اون مطمئن‌ بشین

      دکتر مجید نجفی متخصص آنستزی و درد
      Www.clinicdard.com
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 99 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید..درد وسوزش بین دوکتف وسینه علتش چیست .که با استراحت خوب میشه
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      بستگی دارد در چه فردی و در چه شرایطی ایجاد شود
      باید توسط متخصص قلب بررسی شوید

      دکتر محسن صادقی قهرودی
      متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

      http://drghahrodi.com
  • تصویر کاربر علي پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 111 مشاهده پرسش
    سلام
    من فردي ٢٤ ساله هستم احساس سرگيجه داشتم دكتر آزمايش نوشت كه كلسترول من٢٤٢ بود و LDL هم١٣٦ و HDLهم ٥٥ بود مقدارFBS هم ٩٤ بود لطف ميكنين منو راهنمايي كنين چه كاري انجام بدم. چه خطراتي درپيش دارم چگونه مهارش كنم

    دكتر فقط يه قرص آترواستاتين واسم تجويز كرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین نجفی پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)


      دکتر محمد حسین نجفی
      متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی
      https://drhsnajafi.com
درحال دریافت اطلاعات