چگونه از شر دانه های فوردایس تناسلی خلاص شویم؟

دانه های فوردایس بسیار شایعند. مطالعات نشان داده است که 70 تا 80% از بزرگسالان از این دانه ها دارند. احتمال داشتن دانه های فوردایس در مردان دو برابر زنان است. دانه های فوردایس معمولا به صورت گروهی از تقریبا 50 دانه تشکیل شده، ولی در موارد به خصوص، دانه های منفرد هم  ظاهر می شوند.

نبض ما- دانه های فوردایس می تواند به اضطراب و سؤالات بسیاری منجر شود، به خصوص اگر در ناحیه تناسلی ظاهر شوند.

بسیاری از مردم وقتی برای اولین بار متوجه این دانه ها که به آن ها گرانول های فوردایس هم می گویند، می شوند، فکر می کنند تبخال، زگیل تناسلی (ژنیتال وارت) یا سایر بیماری های منتقله جنسی است.

خوشبختانه، با اینکه دانه های فوردایس ظاهر غیر جذابی دارند، اما کاملا بی خطرند.

ازدواج با زن مطلقه

دانه های فوردایس چه هستند؟

دانه های فوردایس غدد سباسه بزرگی هستند که به طور طبیعی در پوست وجود دارند. غدد سباسه در سراسر بدن یافت می شود و به طور اختصاصی در نواحی که مو رشد می کند تمرکز یافته اند و در نواحی که مویی وجود ندارد، این غدد هم وجود ندارند.

بنابراین، طبیعتا، صورت و سر غدد سباسه بیشتری دارند و در کف دست و پا، این غدد وجود ندارند.

این غدد، ماده روغنی به نام «سبوم» تولید و ترشح می کنند که پوست و مو را چرب می کند. این غدد در موقع تولد وجود دارند ولی در بلوغ و زمانی که تغییرات هورمونی سبب فعالیت بیشتر آن ها می شود، بیشتر نمایان می شوند.

با توجه به اینکه دانه های فوردایس، غدد سباسه بزرگ شده هستند که معمولا در نزدیکی فولیکول های مو یافت می شوند، عجیب است که این دانه ها معمولا در نواحی که موی کمی دارد یا اصلا مو ندارد ظاهر می شوند.

این غدد بزرگ شده مانند غدد سباسه کوچک نیستند و جوابی برای این مسئله وجود ندارد.

شکل دانه های فوردایس

طبق گفته های دکتر کریستین کیم، فوق تخصص پوست و زیبایی در سانتا مونیکا کالیفورنیا، «دانه های فوردایس دسته های کوچک کورک های کمی برجسته، با اندازه 0.31 تا 0.039  سانتیمتر، به رنگ زرد، صورتی یا به رنگ پوست هستند».

این دانه ها ممکن است به صورت ضایعات متمرکز از گرانول های روی هم باشد که به شکل یک توده کوچک درآمده اند یا به شکل برآمدگی های مجزا با الگویی خال دار پدیدار شوند.

دکتر سوزان برد، جراح پوست و زیبایی مقیم منهتن می گوید: « معمولا دانه های فوردایس اطراف لب و ناحیه تناسلی یافت شده و در بیشتر مردم وجود دارد.» مانند تبخال های هرپسی، وجود دانه های فوردایس، در سطوح مخاطی و کیسه بیضه بسیار شایع است.

این امر سبب می شود که بسیاری گمان کنند که این کورک ها، نشانگر یک بیماری منتقله از راه جنسی است، که البته اینگونه نیست. دانه های فوردایس نه مسری هستند و نه خطرناک.

شکل دانه های فوردایس

علت ایجاد دانه های فوردایس

این کورک ها ممکن است شبیه به جوش های سرسفید باشند، ولی برخلاف بسیاری از مشکلات زیبایی شایع، دانه های فوردایس ربطی به التهاب و انسداد مجاری پوست ندارند. علت اینکه این غدد در بعضی افراد بزرگ می شوند، ناشناخته است.

چیزی که در حال حاضر می دانیم این است که دانه های فوردایس علت خارجی مانند باکتری یا قارچ ندارد. فقط بعضی افراد غدد سباسه بزرگ دارند و بعضی ندارند.

چه کسانی در معرض ایجاد دانه های فوردایس هستند؟

احتمال ایجاد دانه های فوردایس در مردان دو برابر زنان است.

دانه های فوردایس چگونه تشخیص داده می شوند؟

ممکن است متخصص پوست، تکه ای از بافت را از ناحیه درگیر جدا کرده و بیوپسی انجام دهد. البته بیشتر پزشکان تنها با توجه به ظاهر دانه های فوردایس، می توانند آن را تشخیص دهند.

دانه های فوردایس چگونه درمان می شوند؟

درمان رایج شامل موارد زیر هستند:

  • الکتروکوتری
  • استفاده از بایکلرواستیک اسید
  • کرایوتراپی
  • لیزر درمانی
  • فوتودینامیک درمانی

طبق توضیحات کیم: «الکتروکوتری، انتقال گرمای الکتریکی از طریق یک پروب است که دانه های فوردایس را می سوزاند. قبل از این عمل، کرم بی حس کننده به ناحیه مورد نظر زده می شود تا هر گونه ناراحتی را کاهش داده یا حذف کند. پس از درمان، یک پماد بهبود دهنده به ناحیه زده شده و دله ای بر روی ناحیه تشکیل می شود. سپس دو هفته طول می کشد تا ناحیه کاملا بهبود یابد. در طول مدت بهبودی، نباید در معرض نور خورشید قرار گرفت.»

در بیشتر موارد، الکتروکوتری درمان منتخب است، ولی در بعضی شرایط خاص، سایر درمان ها اولویت دارند. طبق گفته کیم: «برای درمان نواحی درگیر وسیع تر با دسته های بیشتر دانه های فوردایس، روش هایی مانند لیزر یا فتودینامیک درمانی که در هر بار، درمان دانه های بیشتری را پوشش می دهند، کارایی بیشتری دارد.»

الکتروکوتری

لیزر درمانی هم مانند الکتروکوتری، از گرمای بالا برای از بین بردن دانه های فوردایس استفاده می کند. البته برخلاف الکترکوتری که از یک پروب برای تولید گرما استفاده می کند، در لیزر درمانی از نور متمرکز استفاده می شود.

فوتودینامیک درمانی هم کورک ها را با استفاده از عوامل حساس کننده به نور که به صورت خوراکی مصرف می شوند، می سوزاند. این عوامل پس از مصرف به سمت کورک ها هجوم می برند و تابانیدن لیزر روی آن ها سبب می شود که سلول های مورد نظر را بسوزانند.

درمان مورد استفاده بستگی به عوامل گوناگونی دارد و باید با متخصص پوست در مورد گزینه های درمانی موجود صحبت کنید تا به بهترین انتخاب درمانی برسید.

کیم می گوید: «در هر روش درمانی، هدف کاهش دادن اندازه و ظاهر دانه های فوردایس، بدون بر جای گذاشتن جای زخم زیاد است. من انتظارات بیمارم را مدیریت کرده و به او توضیح می دهم که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، نیاز است چند جلسه برای درمان مراجعه کند و احتمالا درمان نگهدارنده هم نیاز باشد.»

3.9/5 - (19 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 نظر
  1. ناشناس می‌نویسد

    پمادی برای درمان فوردایس آلت تناسلی وجود دارد؟

    1. ناشناس می‌نویسد

      سلام
      ببخشید من هم تو بیضه ام فوردایس دارم نمیدانم چی کنم چی کنم شما کردین ؟

  2. ناشناس می‌نویسد

    آیا به مرور زمان این دانه ها از بین می روند؟
    و آیا دانه های بزرگ آن خطری ندارن التهابی چیزی نمی شوند؟

  3. ناشناس می‌نویسد

    سلام آلتم از قسمت ختنه تا نوک وکلاهک کاملا پر از جوشهای زیر پوستی ریز شدن که نه باعث خارش هستن نه درد و چیزه خاصی فقط از لحاظ ظاهری آزارم میدن چیکار کنم باید…….

    1. ناشناس می‌نویسد

      آیا پمادی برای درمان غدد فوردایس وجود دارد؟

  4. ناشناس می‌نویسد

    پماد برای درمان فوردایس تناسلی نیست

    1. سپیده مجدیان می‌نویسد

      مثل اینکه درمان فقط از طریق انجماد و لیزر هست در انتهای همین مقاله راه های درمان روتوضیح داده

    2. paniz می‌نویسد

      پماد ترتینوئین برای درمان فوردایس مفید است همچنین پماد بنزوئیل پروکساید ولی این دو پماد به طور همزمان نباید مصرف شوند.

  5. ممد می‌نویسد

    سلام خسته نباشین این دونه های فوردایس با کرم یا پماد ازبین نمیرن؟

    1. ممد می‌نویسد

      چقدر طول می‌کشه ؟!

  6. شاهین می‌نویسد

    ببخشید سلام
    من یک سوال دارم ، میگم من ۱۴ سالمه پسرم روی تنه آلتم همون دانه ها زده شده آیا امکان داره برای هورمون ها و … در بدن یک نوجوان باشد؟ خوب میشود خودش؟

  7. ناشناس می‌نویسد

    برای درمان باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنم یا پزشک بیماری های تناسلی

  8. ناشناس می‌نویسد

    من تو بیضه هام دانه های فوردایس تشکیل شده آیا برای درمان پومادی وجود دارد یاخیر؟؟

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم