خواص درمانی فوق العاده تخم کتان
خواص تخم کتان آنقدر زیاد است که انجمن تغذیهی آمریکا بیان کرده که بذر کتان نه تنها منبعی عالی برای ۲ اسید چرب مورد نیاز سلامت بدن است، بلکه منبعی سرشار از فیبر و مواد مغذی و ویتامینها نیز به شمار میرود.
نبض ما – تحقیقات اخیر یافتهاند که این تخم میتواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی نیز موثر باشد. نام لاتین و علمی درخت کتان، Linum usitatissimum، به معنی «مفیدترین» است. بیشترین استفاده تخم کتان در قشر بانوان است و آن هم برای کاهش چربی شکم و تناسب اندام است. با خواص تخم کتان بیشتر آشنا شوید.
ترکیبات تخم کتان
– حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی از جمله اکثر ویتامینهای گروه B بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز میباشد.
– دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول میباشد.
– دارای چندین نوع آنتیاکسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از بهترین منابع لیگنانها میباشد.
– حاوی اسیدهای چرب امگا- ۳ بوده و از این رو ضد التهاب میباشد. تخم کتان یکی از منابع غنی گیاهی است که دارای امگا-۳ گیاهی به نام آلفالینولنیک اسید (ALA) میباشد. بعد از روغن تخم کتان، روغن کانولا بیشترین میزان ALA را دارا است.
تخم کتان و حفاظت در برابر سرطان
یکی از خواص تخم کتان این است که شما در برابر سرطان سینه، پروستات و روده محافظت کند. تصور میشود که بذر کتان، بخاطر اینکه حاوی امگا-۳ است، مانع چسبیدن سلولهای بدخیم به دیگر سلولها شده، و بدین ترتیب از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
بعلاوه، لیگنان نیز خاصیت ضد رگ زایی داشته و از رشد تومورها بواسطهی تشکیل عروق خونی، جلوگیری میکند. یک تحقیق آمریکایی که در سی و چهارمین نشست سالیانهی انجمن سرطان شناسی بالینی آمریکا طرح گردید، روشن کرد که مصرف بذر کتان میتواند از رشد تومور سرطان پروستات جلوگیری نماید.
تخم کتان و پیشگیری از گر گرفتگی
یکی از خواص تخم کتان ، پیشگیری از گرگرفتگی است. تحقیقی که در مجلهی انجمن انکولوژی به چاپ رسیده است، نشان میدهد که مصرف یک برنامهی غذایی حاوی بذر کتان، میتواند احتمال ابتلا به گر گرفتگی در دوران یائسگی زنان را کاهش دهد.
تخم کتان و بهبود سطح قند خون
بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجلهی Nutrition Research، شواهد بسیاری نشان داده است که مصرف بذر کتان بصورت روزانه، قند خون را در مردان و زنان چاقی که پیش دیابت دارند، تحت کنترل در خواهد آورد.
مهم ترین خواص تخم کتان برای کاهش چربی شکم و لاغری
تخم کتان از جمله موادی است که به طور چشم گیری برای کاهش چربی شکم مورد استفاده قرار می گیرد. این دانه با ۶ اثر معجزه گر به شما کمک می کند تا شکم صاف داشته باشید و کاهش وزن خوبی را تجربه کنید:
کاهش نفخ
تخم کتان دارای میزان زیادی فیبر محلول و نا محلول است که به خوبی می تواند به هضم غذا در معده کمک کند و نفخ شکم را از بین ببرد و یبوست را ریشه کن کند و افزایش اندازه شکم ناشی از یبوست و… را از بین ببرد. در واقع یکی از خواص تخم کتان ،کاهش نفخ است.
تمیز کردن معده
با خواصی که تخم کتان دارد می توان به خوبی از آن برای تمیز کردن معده و دستگاه گوارش استفاده کرد.به نقل از lifescript زمانی که با مصرف تخم کتان معده و دستگاه گوارش را تمیز می کنید توده های اضافی از بین می روند و موجب کوچک شدن شکم می شوند.
آب کردن چربی ها
یکی از خواص تخم کتان آب کردن چربی است. تخم کتان دارای میزان زیادی چربی غیر اشباع است که نسبت به چربی های مضر بسیار مفیدند و موجب کاهش چربی و افزایش سوزاندن چربی در بدن می شوند و بدین طریق قدرت زیادی در سوخت و ساز چربی ها ایجاد می کند. پس اگر دارای رژیم کاهش چربی شکم هستید می توانید از تخم کتان برای حذف چربی ها و افزایش سوخت و ساز استفاده کنید.
خواص تخم کتان برای کاهش اشتها
اگر بدنبال کاهش اشتها هستید، یکی از خواص تخم کتان، کاهش اشتها و احساس سیری است. تخم کتان به دور روش موجب کاهش اشتها می شود که هر دو بسیار کاربردی اند.
– روش اول کاهش اشتها: از آنجا که تخم کتان یک دانه روغنی است می تواند موجب احساس سیری شود بنابراین اگر ۳۰ دقیقه قبل از مصرف غذا از یک قاشق پودر تخم کتان استفاده کنید احساس سیری به شما دست داده و نمی توانید زیاد غذا بخورید.
در واقع بدین طریق دریافت چربی ها و کالری ها از طریق وعده های روزانه کمتر خواهد شد و به مرور موجب کاهش وزن و کاهش چربی شکم می شود.
روش دوم کاهش اشتها: اگر از تخم کتان در هنگام خوردن غذا استفاده کنید باعث می شود که هنگام هضم غذا، محتویات معده بیشتر در معده بمانند و به صورت آهسته و کم کم وارد روده کوچک شوند و این موجب می شود که سطح انسولین پایدار شود و موجب کاهش اشتها می شود.
از طرفی پایگاه traineo می گوید تخم کتان با تنظیم سطح انسولین موجب کاهش هوس خوردن غذاهای چرب را در بدن موجب می شوند که خود نقش بسیار مهمی در کاهش وزن و کاهش چربی شکم دارد.
خواص تخم کتان برای کاهش کلسترول
این ماده موجود در تخم کتان دارای خواص مهمی است که در کاهش کلسترول خون در طی ۸ هفته بسیار کمک می کند. اگر روزی ۲۰ گرم از این ماده را در ۸ هفته مصرف کنید سطح کلسترول را به خوبی کاهش خواهید داد.
التهاب سلولی مشکلی است که موجب عدم ارتباط خوب و به موقع مغز و سیگنال های هورمونی لپتین شده و موجب می شود که پیام احساس گرسنگی زیاد به مغز ارسال شود و این موجب می شود که دفعات دریافتی غذا توسط فرد زیاد شود و موجب افزایش وزن و چربی خصوصا چربی شکمی شود.
امگا ۳ به اندازه کافی کمک می کند این التهاب ها از بین بروند. استفاده از غذاهایی که موجب کاهش التهاب سلولی می شوند تا ۸۶ درصد موجب کاهش التهاب سلولی شده و تا میزان ۷ کیلو گرم وزن کم کنند.
روش های مصرف تخم کتان
– به هنگام خوردن صبحانه، آن را به شیر و کورنفلکس خود اضافه نمایید.
– به هنگام صرف ناهار، دانههای تخم کتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل کنید.
– آن را با آبمیوه مخلوط کرده و میل نمایید.
– آن را به انواع سالادها و یا سوپها بیفزایید.
– آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل کنید.
– آن را به سس گوجهفرنگی و یا آب انواع گوشتها اضافه کرده و میل نمایید.
– آن را به گوشت چرخکرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید.
مضرات تخم کتان
محققان معتقدند علیرغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیادهروی کرد. FDA پیشنهاد می کند بیشتر از ۱۶ گرم دانه کتان به صورت روزانه مصرف نشود.
– افرادی که دارای روده التهابی و تحریکپذیر میباشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند.
– همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند.
– افرادی که دچار بیماریهایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلیکیستیک و فیبرویید میباشند، نیز باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.
اگر تخم کتان را به عنوان یک دارو مصرف میکنید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.
سلام دکتر نبض ما
شنیدم تخم کتان دو مدل داره یکی برای تخم کتان برای انسان ها و یه مدل برای پرندگان ، از کجا تشخیص بدیم کدام مدل تخم کتان برای انسانها است و خوبه ؟