چرا با دختران پولدار ازدواج کنیم ؟!
ازدواج یک امر مقدس و انتخاب همسر مهمترین تصمیم در زندگی هر فردی است، که او را وارد مرحله جدیدی از زندگی میکند.
نبض ما– امروزه با تغییر معیارهای ازدواج در جوانان، برخی مهمترین مقیاس برای زندگی مشترک را پول میدانند و اعتقاد دارند که داراریی مال،حلال همه مشکلات است و تمام شاخصههای اقتصادی را جایگزین ارزش اخلاقی میکنند.
برخی از جوانان برای رهایی از مشکلات به دنبال ازدواج با شخصی میگردند که دارای وضع مالی مناسب است. این گروه از جوانان با این باور نادرست ازدواج می کنند که اگر همسری ثروتمند داشته باشند میتوانند چشم روی تمام واقعیتهای تلخ زندگی مثل فقر، بیسوادی والدین و نداشتن موقعیت اجتماعی ببندند و جایگاه خوب و قابل قبولی در جامعه و بین آشنایان کسب کنند.
معیارهای انتخاب همسر
قبل از هر چیز از خودتان بپرسید هدفتان از ازدواج کردن چیست؟ اگر قادر باشید پاسخ صریح و صحیحی به این پرسش بدهید، میتوانید معیارهای همسر آیندهتان را به درستی تشخیص دهید.
در نظر داشته باشید فرد برای داشتن ازدواج موفق پیش از هر چیز، خود باید به بلوغ فکری و هویت یکپارچه دست یافته باشد و تنها چنین فردی قادر است هدف صحیحی از ازدواج کردن داشته باشد و معیارهای صحیحی برای انتخاب همسر آینده خویش در نظر بگیرد و بر مبنای آن معیارها انتخاب مناسبی داشته باشد.
دقت کنید انتخاب همسر پیش از به وجود آمدن شناخت کافی و بر مبنای انتخاب های هیجانی، میتواند مشکلات بسیاری ایجاد کند؛ بنابراین مراقب هیجانات خود باشید و سعی کنید بعد از دستیابی به شناختی مناسب تصمیم گیری کنید.
برخی از جوانان خوشبختی را در انتخاب دختر از خانواده ثروتمند می دانند و برخی تحصیلات و عده ای نیز محو جمال یار شده و زیبارویی دختر را ملاک خوشبختی و ازدواج با دختر زیبا می دانند.
اما حضرت محمد (ص) درباره معیار ازدواج و انتخاب همسر را چنین بیان می فرمایند:
هر کس با زنی به خاطر مالش ازدواج کند، خداوند او را به مال وی واگذار خواهد کرد. و هر کس به خاطر زیبایی اش ازدواج کند، در او چیزی را که خوشایند او نیست خواهد دید. و هر کس به خاطر دینش ازدواج کند، خداوند تمامی این مزایا را برای او جمع خواهد کرد.(وسایل الشیعه ج 20 ص 51)
پول میخواهم، پس ریسک میکنم!
پول یکی از دغدغههای اصلی بسیاری از دختران و پسران برای دوری از ازدواج است، آنها ازدواج با فردی که شرایط مالی نامناسبی دارد نه تنها ریسک بالایی دارد، بلکه اشتباه بزرگی است و به طور معمول تمایل به خواستگارانی دارند که دارای خودروی مدل بالا، خانه مسکونی مستقل و امکانات رفاهی هستند و بدون توجه به اینکه برخی از جوانانی که هماکنون موقعیت مالی مناسب ندارند ولی از شرایط مهم دیگر برخوردار هستند می توانند آیندهای سرشار از پیشرفت و سعادت داشته باشند.
دکتر افسر افشار، روانشناس، در مورد ازدواج برخی از دختران جوان با انگیزه دست یابی به امکانات مادی می گوید: متأسفانه مادیات در جامعه دارای ارزش زیادی است و برخی افراد آن را یکی از مهمترین معیارهای اصلی و پایه و اساس زندگی خود قرار میدهند. انتخاب همسر بدون در نظر گرفتن معیارهای اساسی و همچنین بدون داشتن احساس عاطفی و قلبی و فقط از روی نگاه مادی گرایانه و به خاطر پول عقلانی نیست. به طور حتم این افراد در آینده با مشکلات بسیاری مواجه میشوند.
نادیده گرفتن چشم و همچشمی در انتخاب همسر
معضلی به نام چشم و همچشمی موجب می شود براساس برخی از افراد حرف و نظر دیگران گمراه شوند و دست به چنین انتخابهایی بزنند. به طور معمول افرادی که دارای ضعف درونی و از طرفی کمبود عزت نفس هستند دوست دارند شب عروسیشان در نظر دیگران بسیار ایدهآل جلوه کنند و برای بهتر نمایاندن خود افراط و تفریط می کنند.
مشکلات وجود اختلاف طبقاتی در انتخاب همسر
از عوامل بسیار مهم در انتخاب همسر توجه به عوامل اقتصادی و فرهنگی است. از آنجایی که عوامل اقتصادی و فرهنگی می تواند هدایت کننده بایدها و نبایدهای افراد و شکل دهنده شیوه نگرش آن ها باشد، بیم آن می رود که در صورت وجود اختلاف طبقاتی بین طرفین، آن ها در آینده با مشکلات پیچیده ای مواجه شوند.
از جمله تفاوت هایی که می تواند بین طبقات اقتصادی- فرهنگی مختلف وجود داشته باشد، می توان به تفاوت های مربوط به نقش مرد و زن در زندگی مشترک، تفاوت در نحوه نگریستن به مسائل زندگی و مسائل مالی، تفاوت در شیوه گذران وقت و تفاوت در سبک فرزندپروری اشاره کرد. این تفاوت ها می تواند زندگی آینده زوجین را با مشکل مواجه کند و تهدیدی جدی برای ازدواج به شمار آید.
در صورتی که با وجود مسائل مطرح شده تصمیم به چنین ازدواجی گرفتید، توجه به مواردی که ذکر می کنم، می تواند تا حدی خطرات احتمالی را کاهش دهد. حتما زمان مناسبی را برای شناخت فردی که به عنوان همسر آینده خود در نظر دارید، اختصاص دهید و مطمئن شوید تصمیم شما ناشی از معیارهای سطحی یا چشم و هم چشمی و دلایل این چنینی نیست.
سعی کنید در انتخاب همسر درباره نوع تربیت خانوادگی، دغدغه ها، توقعات و انتظارات طرف مقابلتان، سطح ارتباطات و برخوردهای اجتماعی شان اطلاعاتی به دست آورید و نیز در این باره اطلاعاتی از خودتان به ایشان ارائه کنید. فرد مقابل و خانواده اش را با شرایط خود و خانواده تان به طور کامل آشنا کنید و ترتیبی دهید که خانواده ها ملاقات هایی با یکدیگر داشته باشند تا بتوانید امکان سازگاری آن ها را با یکدیگر بسنجید و در نهایت حتما از مشاوره پیش از ازدواج بهره مند شوید.
در نهایت بهتر است بدانید که خوشبختی یک فرآیند ذهنی و قلبی است و هرکس باید آن را برای خودش خلق کند. برخی از دختران و پسرانی که تمام مشکلات زندگی را به جان میخرند و بالا بردن اعتماد به نفس و کاهش دادن هزینهها صبر و استقامت پیشه میکنند، به طور حتم در آیندهای نزدیک به سعادت می رسند.
نبض ما- گردآوری
منابع
خراسان نیوز، اکاایران، باشگاه خبرنگاران