جشنواره ۳۶/ معرفی فیلم ماهورا به کارگردانی حمید زرگرنژاد
ماهورا سرگذشت یک قوم فراموش شده
فیلم ماهورا آخرین ساخته حمید زرگرنژاد است که در بخش مسابقه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. زرگرنژاد که پیش از این فیلمهای کوتاه و همچنین مستندهای تلویزیونی برای گروه شاهد ساخته است.
سال گذشته فیلم پایان خدمت را با فیلمنامهای از بهروز افخمی کارگردانی کرد که در سکوت خبری اکران شد. زرگر نژاد امسال فیلم ماهورا را که بر اساس یک ماجرای واقعی ساخته و به جشنواره فرستاده است.
بازیگران ماهورا
فیلم سینمایی ماهورا از بازیگران توانا، آن هم با گریم و چهرهای متفاوت بهره برده است که از جمله میتوان به ساعد سهیلی، کامران تفتی، میترا حجار، بهاره کیانافشار، مونا فرجاد، محسن افشانی و … اشاره کرد. همچنین حضور داریوش ارجمند از نقاط قوت فیلم محسوب میشود.
خلاصه داستان ماهورا
ماهورا روایت زندگی مردم یک روستای مرزی است که زیباترین دختر را به عنوان عروس هور انتخاب میکنند تا در هفته یکبار خود را به هور بسپارد… در خلاصه داستان منتشر شده از فیلم آمده است: در زندگی تو زنی است با چشمانی شکوهمند که لبانش خوشه های انگور و لبخندش موسیقی و گل، اما هرکس بخواهد به او نزدیک شود ناپدید میشود.
عوامل دیگر فیلم؛
علیرضا جلالی و حمید آخوندی (تهیه کننده)، حمیدزرگرنژاد (نویسنده)، ستار اورکی (موسیقی)، مرتضی غفوری (فیلمبردار)، کاوه ایمانی و مژده قاجاریه (تدوین)
فیلم ماهورا در جشنواره سی و شش
نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی ماهورا به کارگردانی حمید زرگرنژاد با حضور جمعی از عوامل فیلم و خبرنگاران رسانهها در پردیس سینمایی ملت پنجشنبه شب ۱۹ بهمن ماه برگزار گردید.
در ابتدای مراسم یاد و خاطره مرحوم حمید آخوندی یکی از تهیه کنندگان فیلم که تصویرش در کنار عوامل فیلم قرار گرفته بود گرامی داشته شد و گبرلو از همه خواست برای شادی روح آن مرحوم بایستند و فاتحهای قرائت کنند. مرحوم حمید آخوندی از تهیه کنندگان به نام سینمای دفاع مقدس بود که در خردادماه امسال دار فانی را وداع گفت.
حمید زرگر نژاد درباره ساخت فیلم گفت: ساخت این فیلم برای من خیلی سخت بود. این فیلم را بر اساس یک مستند ساختم و نوشتن فیلمنامه آن چهارسال طول کشید. زرگرنژاد افزود: من برای ساخت مستند حلقه در خاک به این روستا رفته بودم و همیشه فکر میکردم میشود فیلم بلندی درباره آن ساخت. برای اینکه بتوان مخاطب را برای ۹۰ دقیقه پای فیلم نگهداشت فیلمنامه را با وسواس بسیار زیاد نوشتم. کارگردان فیلم ماهورا در خصوص تکخوانی زن در فیلم بیان داشت: برای شکار مرغابی در هور یکی از ابزار مهم همین صدای زیباست که ما برای آن بسیار تمرین کردیم. زرگرنژاد گفت: این فیلم قطعا از علاقه من بوده اما همه آنچه میخواستم روی پرده سینما ظاهر نشد.
جلالی تهیه کننده ماهورا درباره مرحوم آخوندی گفت: ایشان برای این فیلم زحمات زیادی کشیدند و امروز نیستند تا حاصل زحمات خود را ببینند. همکاران من در این فیلم زحمات زیادی کشیدند. ما برای ساخت این فیلم یا در آب بودیم یا بیرون آب. وی افزود: زمانی که ساعد از آب بیرون میآمد اورا بغل میکردم و گریه میکردم. ساعد برای اینکار زحمات زیادی کشید و دائم هدفون در گوشش بود و لهجه را تمرین میکرد. جلالی درباره موضوع فیلم بیان داشت: مظلومیت یک طایفه که جنگیدند بدون اینکه کسی به آنها گفته باشد قابل تقدیر است. متاسفانه این طایفه تا امروز دیده نشده و من به شهدایشان درود میفرستم.
ساعد سهیلی بازیگر ماهورا در خصوص بازی در این فیلم گفت: من سرم درد میکند برای بازی در فیلمهای سخت اما فکر نمیکردم این فیلم اینقدر سخت باشد. سهیلی درباره لهجه اش در فیلم گفت: من درباره این لهجه بسیار تعصب دارم و معتقدم کاملا درست است. من سه مشاور برای این کار داشتم و سه ماه در میان این مردم زندگی کرده و با آنها با این لهجه صحبت کردهام و لهجهام کاملا باورپذیر بود.
بهاره کیان افشار نیز با بیان این موضوع که از نبودن پدری که در کنارمان بود و امروز نیست دلگیرم گفت: حضورم در این فیلم را هرچند کوتاه مغتنم میدانم. من وقتی به دیدن آقای زرگرنژاد رفتم احوالی را در او دیدم که تا بحال در هیچ کارگردانی ندیده بودم و به نظرم ماهورا احوال درونی ایشان بوده است.
نبض ما– تهیه و تنظیم: امیر وفا