خطرات بالا بودن کراتینین در بارداری

پایین بودن کراتینین خون در بارداری خطری ایجاد نمی کند اما با توجه به اینکه دوران بارداری برای اغلب مادران دورانی همراه با استرس از وضعیت خود و جنین است. یکی از نگرانی‌ ها در زمان انجام آزمایش‌های بارداری میزان کراتینین در بارداری است و این موضوع که آیا همه چیز خوب پیش می‌رود یا خیر.

نبض ما– برخی فاکتورها در آزمایشات دوران بارداری اهمیت زیادی در تعیین بارداری سالم دارد که یکی از آنها میزان کراتینین در بارداری است. کراتینین ماده‌ای در خون است که میزان مشخصی از آن نمایانگر وضعیت طبیعی و کارکرد مناسب کلیه  و در صورت افزایش بیش از اندازه در خون علامتی از نارسایی کلیه است که در این دوران یعنی دوران بارداری به شدت خطرساز و پر عارضه است.

عوارض دیابت بارداری

پرسشی که مطرح می‌شود این است که میزان کراتینین در بارداری درچه حالتی طبیعی و در چه حالتی غیرطبیعی و هشدار دهنده است؟ کراتینین غیرطبیعی چه مشکلاتی برای مادر و جنین ایجاد می‌کند؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش‌ها به سراغ دکتر محمد رضا صفری نژاد، متخصص اورولوژی اطفال رفته‌ایم پس با ما همراه شوید.

میزان نرمال کراتینین در بارداری

کراتینین معیار بسیار دقیق از عملکرد کلیه‌ها است و پارامتر دقیقی در نشان دادن عملکرد کلیه است بر خلاف اوره که تحت تأثیر مصرف برخی مواد غذایی میزان آن تغییر می‌کند. میزان کراتینین در بارداری بر حسب توده عضلانی افراد متغیر است.

در بالغین کراتینین ۱ و دو دهم را طبیعی در نظر می‌گیریم  ولی در اطفال زیر دوازده سال معمولا کراتینین طبیعی خون ۷ دهم یا پایان تر است. در بالغین اگر کراتینین از یک و دو دهم به یک و سه دهم برسد علامت هشداری است.

کراتینین در بارداری را باید پزشک تفسیر کند و جواب آزمایشگاه تنها نشان دهنده علامت هشدار نیست بلکه پزشک متوجه نقص می‌شود. کراتینین پایین در بارداری در تمامی سنین مشکلی ایجاد نمی‌کند و تنها بالا رفتن کراتینین است که مشکل زا است. کراتینین ادرار عدد خاصی ندارد و متناسب با میزان مایعاتی است که فرد مصرف کرده است.

آزمایش خون

منتهی در آزمایش عدد خاصی ذکر می‌شود که در افراد مختلف متفاوت است و به آن رفرنس رنج گفته می‌شود. کراتینین ادرار در مردان ۲۰ میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن است.

به صورت متوسط در یک مرد ۷۰ کیلوگرمی کراتینین ادرار بیست و چهار ساعته باید ۱۵۰۰ میلی گرم باشد. از آن طرف کراتینین ادرار در خانمها ۱۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است. خانمی که ۶۰ کیلوگرم وزن دارد باید کراتینین ادرار او در روز حدود ۱۰۰۰ میلی گرم باشد.

در بارداری به این دلیل که میزان کراتینین کاهش می یابد، میزان کراتینین ادرار افزایش می‌یابد زیرا ما کراتینین  را از طریق ادرار دفع می‌کنیم  لذا کر اتینین زنان باردار نسبت به زنان دیگر بالاتر است

علت پایین بودن اوره خون در بارداری چیست؟

این موضوع به علت افزایش میزان «جی اف آر» یا فیلتراسیون گلومرولی در زنان باردار است و زمانیکه این عامل افزایش می‌یابد. میزان اوره خون پایین تر از افراد طبیعی است و این اوره از طریق ادرار دفع می‌شود . اوره خون تابعی از کراتینین خون است همانطور که کراتینین در بارداری کم است اوره خون هم کاهش می‌یابد.

غلظت خون

آزمایش کراتینین در بارداری به چه علت تجویز می شود؟

معمولا قبل از بارداری از خانمی که قصد بارداری دارد آزمایش چکاپ گرفته می‌شود و اگردچار نارسایی مزمن و پیشرفته کلیه باشد نمی‌تواند باردار شود . بنابراین این آزمایش از آزمایشات ضروری قبل از بارداری است.

بارداری سبب بالا رفتن کراتینین خون نمی‌شود و اگر خانمی در بارداری با این مشکل مراجعه کند نشان دهنده این است که قبل از بارداری هم کراتینین بالا داشته است و متوجه نشده است و در این زمان هم مادر و هم جنین متوجه خطر خواهند شد.

از خطرات این بیماری سقط‌ های زودگذر، تولد فرزندان کم وزن است و معمولا با بالارفتن کراتینین این افراد نیاز به دیالیز پیدا می‌کنند و این دیالیز عوارضی برای بیمار به همراه دارد به طور مثال در حین دیالیز فرد ممکن است به هپاتیت شود بی یا سی شود یا تزریق برخی داروها در دیالیز که از طریق جفت به جنین می‌رسد برای جنین ایجاد خطر کند.

سقط جنین

بنابراین زنان باردار باید پیش از بارداری میزان کراتینین را بررسی کنند تا دچار عوارض آن نشوند. در کودکان پیگیری از مشکل باید از دوران جنینی ره یابی شود امروزه با سونوگرافی‌هایی که از زنان باردار صورت می‌گیرد براحتی می‌شود. حتی وجود اختلالات کلیوی که بعدها منجر به نارسایی کلیوی خواهند شد در رحم مادر تشخیص دهیم و بعد از تولد کودک با هوشیاری کامل درمان‌‌های ضروری را انجام داد.

نبض ما– گفت و گو: اعظم صفایی

4/5 - (9 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام . 25 سال سن دارم . به بیماری پوستی صدفی درناحیه آلت تناسلی دچار هستم . چند ماه است در ناحیه مقعد دچار التهاب و قرمزی پوست در دور تا دور مقعد و بروز تاول شده ام که به شدت حساس بوده و عمل دفع را نیز سخت و دردناک کرده است . به شدت ایجاد خارج میکند و ترشحات مایع بی رنگی بروز میدهد . پوست قسمت مقعد تا ابتدای کمر در وسط باسن نیز دچار پارگی و خونریزی میشود . لطفا برای درمان و استفاده از دارو راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر عباس انتظاری چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بهتره در اولین فرصت برای ارزیابی دقیقتر به پزشک مراجعه شود
      در تهران به بیمارستان رازی و در سایر شهرها به بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر خود مراجعه شود

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به متخصص پوست مراجعه کنید

    3. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      با سلام بنده متخصص ارولوژی هستم به متخصص پوست و جراح عمومی مراجعه کنید

    4. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام،تشخیص و‌درمان ضایعات پوستی نیازمند معاینه دقیق است
      لطفا جهت معاینه به مطب مراجعه کنید

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۸ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 129 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.۲۸ سالمه و متاهلم چندساله که واریکوسل دارم اما مدتیه که درد شدیدی رو احساس میکنم ایا عمل ضروریست؟و عوارضی ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور شنبه ۲۸ مهر ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام ممکنه درد با عمل خوب بشه یا نشه و هر عملی عوارض خاص خودش رو داره

  • تصویر کاربر م چهارشنبه ۱۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 134 مشاهده پرسش
    سلام چند روزی است در قسمت پایین آلت تناسلی خود توده ای به وجود آمده است البته سالها قبل نیز چنیین توده ای بوده و به پزشک مراجه کردم و با پمادی که به من داد آن ضایعه برطرف شد نظر شما چیست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور چهارشنبه ۱۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۴ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام.من متوجه شدم که واریکوسل درجه 3 دارم .پشت کنکوری هستم.چند سوال دارم :
    1. اینکه میشه بعداز کنکور برم سراغ درمان؟
    2.اینکه من 18 سال رو رد کردم ودیگه مشمول بیمه پدرم نمیشم.هزینه عمل بدون بیمه چقدره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۴ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام بعد از کنکور انشالله بررسی کنید فعلا به فکر کنکور باشید بدون دفترچه هزینه عمل زیر ۲ میلیون تومان است

      دکتر ولی پور متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی
      https://dr-valipour.com
درحال دریافت اطلاعات