چند غذای مناسب افطار و سحر
تحقیقات نشان داده است که گرسنگی می تواند منجر به سردرد، کم آبی، کاهش قند خون، سرگیجه و خستگی شود. با این وجود می توانید هنگامی که روزه هستید، در سحر و افطار غذاهای سالم بخورید و در طول روز انرژی داشته باشید.
نبض ما– در طول ماه مبارک رمضان و روزه ، بیشتر مسلمانان باید از غذا و نوشیدنی بین طلوع خورشید و غروب خورشید صرف نظر کنند. بنابراین خوردن مواد مغذی مناسب در هنگام سحر و افطار موضوع بحث بر انگیزی در ماه رمضان است.
روزه و یک رژیم غذایی مغذی
رمضان یک فرصت عالی برای شکستن زنجیره ای از عادات غذا خوردن است اما اکثر مردم از مزایای کامل این ماه استفاده نمی کنند. آنچه که ما در خارج از ساعت های ناشتایی می خوریم برای سلامتی ما بسیار مهم است.
برای بهره مندی کامل از مزایای ماه رمضان و روزه، فرد باید در طول ماه رمضان مقدار زیادی از مواد غذایی مطلوب و مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجاند.
این رژیم غذایی باید یک وعده غذایی ساده و نباید کاملا متفاوت از رژیم غذایی روزمره شما باشد. در واقع رژیم غذایی ای که کمتر از مقدار طبیعی غذای روزانه اما به اندازه کافی متعادل است، شما را در طول ماه رمضان سالم و فعال نگه می دارد.
مواد غذایی که می توانید در سحری مصرف کنید را در این مقاله بخوانید.
برای حفظ رژیم غذایی متعادل و مغذی، فرد باید از تمام گروه های اصلی غذایی و به طور مساوی در دو وعده ی سحر و افطار، غذا مصرف کند.
گروه های اصلی غذا عبارتند از:
غذای مناسب سحری
سحری باید یک غذای سالم باشد که در طول روز انرژی طولانی مدت را تامین کند. غذاهایی که انرژی طولانی مدت را تامین می کنند، کربوهیدرات های پیچیده و غذاهای با فیبر بالا هستند.
کربوهیدراتهای پیچیده غذاهای غنی از انرژی هستند اما این انرژی را به آرامی در طول روز آزاد می کنند. مانند کلوچه، جو، لوبیا و برنج.
غذاهایی که غنی از فیبر هستند و به آرامی هضم می شوند شامل میوه (خام و پوست نکنده) و سبزیجات هستند.
همچنین مصرف مایعات مهم را فراموش نکنید زیرا سطح آب و نمک را در بدن حفظ می کنند. آب و مایعات به همراه ویتامین ها – مانند آب میوه های تازه – باید جایگزین نوشیدنی های کافئین دار شوند.
کافئین و در واقع نوشیدنی های سرد، چای و قهوه دیورتیک هستند و باعث از دست دادن سریعتر آب از طریق ادرار می شوند که می تواند منجر به کم آبی بدن شود.
غذای مناسب افطار
مسلمانان عادت دارند که روزه خود را با خرما و آب باز کنند. این کار کمک می کند تا سطح شکر و نمک در بدن بازسازی شود. همچنین موجب جذب آب در بدن می شود.
برای کاهش گرسنگی در ماه رمضان، این مقاله را بخوانید.
مزایای خرما در افطار عبارت است از:
– هضم آسان
– کاهش احساس گرسنگی
– جلوگیری از زیاده روی در خوردن غذا
– آماده سازی معده برای دریافت غذا پس از ساعت های زیاد
– غنی از قند و انرژی
– بازگرداندن مواد مغذی به بدن
غذاهای ممنوعه در افطار و سحر
- غذاهای سرخ شده و حاوی قند بالا و پر چرب
- شیرینی جات
- غذاهای پخته شده با چربی
- کره های چرب و شیرینی های چرب
- سیب زمینی کبابی و آب پز
- گوشت کبابی
- مرغ
- ماهی
مقادیر غذایی و مایع مصرفی بین دوره های ناشتا بسیار مهم است. به منظور جلوگیری از تجزیه عضلات، وعده های غذایی باید حاوی مقادیر مناسب غذاهای غنی از انرژی، از جمله کربوهیدرات ها و چربی باشد. از این رو یک رژیم متعادل غنی از مقدار زیادی مواد مغذی، نمک و آب است.
در نهایت، تمرکز نباید به طور کامل بر وزن بدن باشد، بلکه باید توجه خود را بر روزه و نحوه ی افطار کردن روزه متمرکز کنیم.
این می تواند به بهبود سلامت کلی شما کمک کند. این یک شیوه زندگی است که می تواند حتی پس از گذشت ماه رمضان نیز ادامه داشته باشد.
تیم ترجمه نبض ما