از خواص آبغوره بیشتر بدانید
آیا خواص آبغوره را می دانید؟ خوردن آبغوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند. در دفع زردی موثر است. اگر می خواهید با خواص آبغوره بیشتر آشنا شوید این مطلب را بخوانید.
نبض ما– خواص آبغوره بیشمار است. آبغوره با افزایش اسیدیته معده میتواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد. از آنجایی که آبغوره محتوی ویتامینC است، میتواند التهاب مخاط دهان و خونریزی لثهها که ناشی از کمبود این ویتامین باشد را کاهش دهد.
از طرفی به دلیل داشتن اسیدهای آلی پتاسیمدار برای درمان پا درد و کمردرد، درد سیاتیک و روماتیسم مفید است. به علاوه به دلیل ترکیبات ضد عفونیکننده، پاککننده معده و روده است و در رفع کرم روده نیز موثراست. آبغوره صفرابر است و کمک به دفع زردی میکند و همچنین میتواند باعث تقویت کبد شود.
طبع آبغوره
از لحاظ طب سنتی آبغوره طبع سرد دارد و برای افراد سرد مزاج و کسانی که ممکن است دچار ضعف اعصاب باشند توصیه نمی شود.
خواص آبغوره به صورت ناشتا
گاهی اوقات افراد به منظور کاهش وزن بهطور ناشتا آبغوره مصرف میکنند، این افراد باید بدانند که مصرف ناشتا و مداوم آبغوره میتواند به مخاط دستگاه گوارش آسیب وارد کرده و آن را مستعد زخم کند.
تغییر شیوه زندگی از جمله؛ افزایش فعالیت بدنی همراه با رژیم غذایی کم کالری میتواند در کاهش وزن افراد موثر باشد. اما افزودن آبغوره به سالاد به خوش طعم شدن آن کمک میکند و از آن جایی که این غذا کم کالری بوده میتواند در کنترل وزن موثر باشد.
خواص آبغوره برای کاهش چربی خون
این طور به نظر میرسد که آبغوره به دلیل داشتن ویتامین C میتواند باعث کاهش چربی و فشارخون شود. البته ذکر این نکته ضروری است که گرچه این چاشنی میتواند تا حدودی از افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب و افزایش فشارخون جلوگیری کند ولی در موارد پرفشاریخون و چربیخون بالا مصرف آبغوره جایگزین دارو نخواهد بود.
به عبارت دیگر داروهای تجویزی پزشک نباید کم یا قطع شود، بلکه مصرف آبغوره میتواند در کنار درمانهای استاندارد این بیماریها مورد توجه قرار گیرد. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که نگهداری و حرارت طولانی مدت آبغوره نیز از محتوی ویتامین C و به تبع آن از منافع خواص آبغوره میکاهد.
خواص آبغوره برای درمان لکه های پوست
آبغوره و آب نارنج و سرکه سیب را به میزان مساوی با هم مخلوط کنید. روزی دو تا سه بار بر روی لکه های بمالید. این محلول خاصیت لایه برداری دارد و به مرور زمان باعث از بین رفتن لکه های صورت می شود.
خواص آبغوره در طب سنتی
– غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است.
– در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.
– آبغوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
– بیماری اسکوربوت که به دلیل کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید ، با آبغوره درمان می شود.
– آبغوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
– در دفع زردی موثر است.
– خوردن آبغوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند.
– حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند.
– آبغوره تقویت کننده کبد است.
– برای برطرف کردن ورم گلو ، آبغوره قرقره کنید.
– برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید.
– آبغوره درمان کننده پا درد و کمردرد است. برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کنید.
– آبغوره اسهالهای ساده را درمان میکند، به این منظور باید ۳ مرتبه در روز و هر بار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.
– آبغوره حفظ کننده جنین است، به این جهت باید کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. اما باید از خوردن زیاد غوره خودداری کرد، چون غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.
– اگر چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را بند میآورد.
– برای درمان چرک گوش میتوان آبغوره و سرکه را به طور مساوی با هم مخلوط نمود و چند روز، روزی سه مرتبه و هر بار ۱ تا ۲ قطره در گوش بچکانید.
– مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، در محل بواسیر، پس از اجابت مزاج مفید است و آن را معالجه میکند.
کپک آبغوره
در زمانهای قدیم مرسوم بود که کپکی که روی آبغوره میبست را بر میداشتند و بقیه آن را مصرف میکردند. گرچه تاکنون مسمومیت و یا بیماری دیگری که در اثر مصرف کوتاه مدت آن ایجاد شده باشد گزارش نشده است، مخصوصا اگر مقدار کپک ناچیز باشد، اما این کار از لحاظ سلامتی صحیح نیست.
لازم به ذکر است که هرگز نباید لایه کپک با آبغوره داخل بطری مخلوط و مصرف شود. از آن جایی که مصرف دراز مدت آبغوره کپک زده میتواند در بروز سرطان نقش داشته باشد، لذا توصیه میشود که از مصرف باقیمانده آبغوره کپک زده اجتناب شود.
مضرات آبغوره
سعی کنید آبغوره را به تنهایی نخورید، چون روی معده اثر سوئی می گذارد. از آن جاییکه گاهیاوقات برای جلوگیری از رشد کپک به آبغوره نمک اضافه میکنند، در این صورت مصرف آن برای بیمارانیکه باید مصرف نمک را محدود کنند مانند بیماران مبتلا به پرفشاریخون، بیماران قلبی و کلیوی توصیه نمیشود.
استفاده از این چاشنی برای بیمارانی که زخم معده دارند و یا مبتلا به التهاب روده هستند نیز منع مصرف دارد.
گردآوری نبض ما